E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Sommerhus chokoladeballade

5. juli 2017 af Anne au Chocolat 4 kommentarer


Som jeg fortalte for en måneds tid siden, har vi købt sommerhus ved Smidtstrup Strand, en lille times køretur fra vores rækkehus i Trekroner. Sommerhuset er ikke særligt stort, men det er så fint i mine øjne. Min seje (handy)mand har malet vægge, gulve og loft hvidt indvendigt, revet det gamle køkken ned og sat et fint nyt op. Sommerhuset skal males sort udenpå med hvide vinduer, men det tager vi henad vejen. Alt skal ikke stå snorlige med det samme – det er et sommerhus, og det hele skal ikke være perfekt. Slet ikke fra starten af.

Det lille sommerhus har til gengæld en kæmpe grund på 1200 m2, som står i kontrast til vores frimærkehave i rækkerne i Trekroner. Vi nyder begge former for haveliv, og i sommerhuset bliver der spillet fodbold, lavet bål og vandkamp og gået en masse havevandringer, hvor Kaj får øje på nye spændende planter og insekter hver gang. Han STORTRIVES i sit sommerhus. Kajs sommerhus, som han siger <3

I går havde vi søde venner på besøg i sommerhuset til frokostgrill og denne chokoladeballade, jordbær og kaffe i græsset, mens ungerne løb rundt og legede med vand. De spiste også ballade og sødmefulde jordbær. Så hyggeligt og den slags lykke man skal gemme helt inderst inde til en tempotravl hverdag, hvor alt går for stærkt.

Jeg havde glemt at tage Valrhona chokolade med i sommerhus, så det blev en anden chokolade fra Brugsen. Indrømmet – det ærgrede jeg mig gevaldigt over. Men det blev nu en ret så god chokoladeballade alligevel – bagt i en brødform – den eneste “kageform” i sommerhuset pt. Som min søde og kloge veninde Camilla sagde i går, mens vi nød kagen i solens stråler, så gør det ikke noget, at der er forskel – og at man kan smage, at man er i sommerhus. Der må gerne og skal helst være forskel på den travle og alligevel lidt perfekte hverdag og så det simple sommerhusliv, hvor man kommer ned i gear og nyder hinanden ekstra meget, mens man tager opvasken i hånden.

I øvrigt blev billederne knipset med iPhone i ægte sommerhus-“keep it simple”-stil. Jeg har dog fundet en marmorplade i den lokale loppehal, og den har fået plads i sommerhuset. Haha, jeg kunne ikke dy mig!

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Chokoladeis med browniestykker
Next Post: Små kirsebærtærter med mælkechokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ditte Bo Lund skriver

    5. juli 2017 kl. 17:18

    Hej! Hvor er det nogle herlige kager du bager. Jeg vil gerne forsøge mig med din “chokoladeballade” …men kan ikke se/folde opskriften her på din fine hjemmeside?

    Vh. Ditte

  2. Pernille skriver

    6. juli 2017 kl. 19:57

    Lavede du alm potion af kagen og hvad og hvor længe fik den i ovnen?

  3. Anne au Chocolat skriver

    7. juli 2017 kl. 12:06

    Kære Ditte,
    Tusind tak 🙂
    Her kommer flere slags:
    https://anneauchocolat.dk/?s=chokoladeballade

    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    7. juli 2017 kl. 12:07

    Kære Pernille,
    Yes almindelig portion og så fik den 45-50 minutter faktisk.
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap