E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Små kirsebærtærter med mælkechokolade

10. juli 2017 af Anne au Chocolat 2 kommentarer


Da vi flyttede til Trekroner for et år siden, var det første Christian gjorde at plante et æbletræ og et kirsebærtræ. Vi har haft fornøjelsen af de fineste blomstrende træer, og nu kan vi spise de allerførste modne kirsebær fra vores træ. Det er altså stort! Og velsmagende <3

Nogle af kirsebærrene har jeg brugt til pynt på små fine og super simple tærter med mælkechokoladefyld, som er det perfekte lille treat til en kop eftermiddagskaffe i solen.

Jeg har brugt perforerede runde tærteringe i rustfrit stål fra hjemmekonditor. De er fra De Buyer og udviklet i samarbejde med L’École Valrhona. Mine tærteringe er 5,5 cm, men de kan fås i flere forskellige størrelser. Følg linket her (reklamelink). Mørdejen bliver altså helt perfekt sprød, når man bager i disse tærteringe. Jeg er fan!

Opskriften får I nedenfor, men først lige til noget vildt: På helt eget initiativ har jeg besluttet mig for at holde to uger helt offline uden brug af sociale medier, mails og blog, når vi rejser sydpå om et par dage. Der er allerede sat autosvar på min mail, og jeg glæder mig til at trække stikket fuldstændigt fra onsdag, komme ned i gear og slappe helt af med familien og venner de næste par uger.

Jeg ønsker jer alle en dejlig sød sommer!

Små kirsebærtærter med mælkechokolade
8 stk

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Mælkechokoladefyld:
160 g god mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
20 g smør

Kirsebær

Tærtedej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan/brødkrummer. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Stil tærteringene på et skærebræt med bagepapir, og beklæd tærteringene med mørdejen. Skær eventuelt overskydende dej af langs kanten med en skarp kniv. Prik bundene med en gaffel og stil skærebrættet (med tærteringene) på køl i 30 minutter. Opvarm imens ovnen til 175 grader. Bag tærtebundene i 10-12 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af.

Mælkechokoladefyld:
Hak mælkechokoladen groft og kom den i en skål. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Tilsæt smør til den smeltede chokolade og rør rundt til det er smeltet sammen med chokoladen. Fordel i tærtebundene og pynt med kirsebær. Stil på køl i 30 minutter inden servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Sommerhus chokoladeballade
Next Post: Citronkage med marcipan og masser af bær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marie Lundholm skriver

    11. juli 2017 kl. 15:39

    Uh, de ser gode ud – ligesom alt andet, du finder på Anne 😀 Hav en herlig sommerferie, jeg ser frem til flere gode opskrifter efter ferien 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    31. juli 2017 kl. 10:00

    Kære Marie,
    Tusind tak skal du have! Ferien har været så god og jeg har nydt at trække stikket helt fra computeren.
    Håber, at du nyder sommeren, og jeg glæder mig til at dele flere opskrifter med dig inden længe 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap