E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Citronkage med marcipan og masser af bær

31. juli 2017 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

I går aftes kom vi hjem efter en uge i vores sommerhus ved Smidstrup Strand – og efter 3 uger i alt uden computer og arbejde. Inden da havde jeg gjort mig tanker om, at det nok ville være ret så rart at koble af og trække stikket fra bloggen og sociale medier, men at det ville føles SÅ godt og være så afslappende, havde jeg ikke troet. Og at det viste sig, at jeg slet ikke savnede at “tjekke ind” de forskellige steder, kom virkelig bag på mig. Det var den bedste følelse. At holde ferie med min familie og venner uden telefonen i hånden til at dokumentere det hele. Jeg knipsede selvfølgelige lidt billeder alligevel – mest af Kaj og Emil. Instagram holdt jeg kun 2 ugers ferie fra, så jeg delte denne lækre citronkage med bær, som vi serverede for søde Emily og Nikolaj i går, da de besøgte os til frokost i sommerhuset. Hurra for overdækket terrasse da sommervejret bød på skybrud, lyn og torden under det meste af frokosten. Men vi hyggede i tørvejr og holdt varmen med den rigtige påklædning. Solen kom senere, og sommervejret var SÅ smukt, da vi pakkede sommerhuset sammen. Lunefuldt og typisk!

Og så lidt ekstra ord om kagen her. Planen havde hele tiden været, at jeg ville bage citronkagen til Emily og Nik, men at den skulle pyntes med bær besluttede jeg spontant i momentet. Det var et hit med de forfriskende, saftige bær til den ditto saftige og friske citronkage. Chokoladekager, pavlova og lagkager skal ikke være de eneste kager, der får æren af bærpynt!

Citronkage med marcipan og bær
8 personer

150 g sukker
150 g marcipan, revet
150 g blødt smør
3 æg
Fintrevet skal af 1,5 øko citron
75 g mel

Glasur:
150 g flormelis
1,5 citron

Kirsebær, jordbær og hindbær til pynt

Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter citronskal og mel i. Hæld dejen i en brødform beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 35-45 minutter – alt efter brødformens størrelse. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen og over på et fad. Rør glasur sammen af flormelis og citronsaft og fordel den på kagen. Pynt med bær og server!

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Små kirsebærtærter med mælkechokolade
Next Post: Chokolade cookie sandwich med hindbæris »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Louise skriver

    31. juli 2017 kl. 18:39

    Hej, der står i fremgangsmetoden, at der skal birkes i, men de fremgår ikke af opskriften. Hvor mange gram skal der i?

  2. Anne au Chocolat skriver

    1. august 2017 kl. 12:23

    Kære Louise,
    Det var en fejl med de birkes – de kommer i mine anden citronkage, så jeg kom til at skrive det med. Det smager nu også godt med birkes i – så tilføjer med 1,5 spsk birkes.
    Kh Anne

  3. Marlene skriver

    4. august 2017 kl. 15:58

    Hej Anne,

    Den ser delikat men simpel ud. Den bager jeg til mine gæster i morgen. Tror du den kan bages nu og nydes i morgen eftermiddag. Eller skal jeg vente til i morgen tidlig?og hvis ja hvordan ville du opbevare den til i morgen 🙂

    God weekend. Vh marlene

  4. Anne au Chocolat skriver

    5. august 2017 kl. 13:29

    Kære Marlene,
    Jeg beklager, at jeg ikke lige nåede at svare. Håber, at du har bagt den alligevel. Den er super simpel og er lige så god dagen efter 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse i fuld flor, snack i haven og chokoladegaver fra min mand ❤️

God pinse 🌞
En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vo En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vores jordbærblomster🍓 Græsk yoghurt med vaniljebagte rabarber fra haven, syltetøj af jordbær, solbær og rabarber (også fra haven via fryseren) og en lille portion musli lavet, mens ovnen alligevel var varm fra rabarberne. + banan og mynte fra haven🌿

Når morgenmad smager som dessert 😍
Rabarbersnitter med crumbletop er en af mine yndli Rabarbersnitter med crumbletop er en af mine yndlingskager, når rabarberne er i sæson - i haven og på hylderne i supermarkedet 🌿💕
Find opskriften under mine reels 😋🫶🏻
Hjemmearbejdsdagens lille brunch til frokost under Hjemmearbejdsdagens lille brunch til frokost under markisen på terrassen - som at have et ekstra rum i huset 🥰.. og mad smager bare bedre i det fri 🌱
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap