E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokolade cookie sandwich med hindbæris

2. august 2017 af Anne au Chocolat 6 kommentarer


Disse chokolade cookie sandwich med hindbæris er vanedannende lækre, ikke spor svære at lave og det perfekte til barnedåben, fødselsdagsfesten, weekenddesserten eller bare en hyggelig eftermiddagssnack.
Knasende sprøde chokolade cookies lagt sammen med en forfriskende hindbæris med et tvist af lime og dyppet i mørk chokolade med et drys af frysetørrede hindbær. Jeg er fan! Det er min mand også – han blev nødt til at spise to med det samme.

Man kan sagtens droppe chokoladedyppet og i stedet evt. putte hakket chokolade i cookiedejen. Og så kan man jo også dyppe i hvid chokolade i stedet.. bare et forslag:)

Chokolade cookie sandwich med hindbæris
9 stk

Hindbæris:
225 g frosne hindbær
100 g sukker
Fintrevet skal af 1/2 øko lime
150 g græsk yoghurt
100 ml piskefløde

Chokolade cookies:
50 g god mørk chokolade, smeltet, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
100 g blødt smør
75 g brun farin
75 g sukker
1 æg
140 g mel
1/2 tsk bagepulver
10 g kakaopulver fra Valrhona (reklamelink)
1/2 tsk salt

Pynt:
200 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
Frysetørrede hindbær
Evt. tørrede rosenblade

Hindbæris:
Kom hindbær, sukker og limeskal i en gryde og giv bærrene et hurtigt opkog. Køl bærrene af og hæld dem i en blender sammen med græsk yoghurt og piskefløde. Blend til en ensartet masse og kør til is på ismaskinen. Fordel isen i en kvadratisk form (20 cm x 20 cm) beklædt med bagepapir og stil den i fryseren i 3 timer.

Chokolade cookies:
Pisk chokolade, smør, brun farin og sukker sammen. Tilsæt æg og rør rundt. Tilsæt så mel, bagepulver, kakaopulver og salt og rør godt rundt igen. Form dejen til 18 lige store kugler. Placer dem med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir (bag gerne af to omgange). Tryk kuglerne let flade og bag dem i ca. 12 minutter ved 180 grader varmluft. Lad dem køle helt af.

Samling:
Tag isen ud af fryseren og brug en udstikker (6 cm) til at stikke isen ud. Saml cookie sandwich og opbevar dem i fryseren. Smelt den mørke chokolade i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Dyp cookie sandwich i chokoladen og drys med hindbær. Server straks eller stil på frys.

Skrevet i: Is

Previous Post: « Citronkage med marcipan og masser af bær
Next Post: Havregrødsklatkager med et tvist af citron og blåbær fra haven »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maiken skriver

    3. august 2017 kl. 09:31

    Hej Anne 🙂 ved du om isen er velegnet til at fryse almindeligt, altså uden en ismaskine? Ellers vil jeg bruge din hindbær-blanding til min sædvanlige is-opskrift 🙂 Venlig hilsen, Maiken

  2. Anne au Chocolat skriver

    4. august 2017 kl. 09:43

    Kære Maiken,
    Denne opskrift er helt klart bedst med ismaskine, så hvis du har en god isbase, som ikke kræver maskine, så brug den i stedet ja 🙂
    Kh Anne

  3. Kate skriver

    15. august 2017 kl. 18:43

    Hvor længe kan de ligge i fryseren? Det er jo ideelt ar forberede i forvejen til en fest 🙂

  4. Cecilie skriver

    18. august 2017 kl. 18:53

    Kan de laves med hvide cookies? Min mands familie er ikke så vilde med mørk chokolade – Their loss! ?

  5. Anne au Chocolat skriver

    20. august 2017 kl. 09:03

    Yes, det kan du tro 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    20. august 2017 kl. 09:04

    Kære Kate,
    Jeg beklager det sene svar. De kan godt ligge i et par uger – cookie bliver lidt blødere af at ligge på frost længere, men det passer godt sammen med isen og knækket fra chokoladen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap