E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Havregrødsklatkager med et tvist af citron og blåbær fra haven

4. august 2017 af Anne au Chocolat 3 kommentarer


Vores lille hyggelige have i Trekroner byder på de fineste lyserøde stokroser i flor, sarte gule roser som blomstrer for anden gang denne sæson, lavendler, masser af krydderurter, et væld af skovjordbær og gavmildt mange blåbær, som modnes løbende og giver en lille håndfuld bær hver morgen. Når man går i haven for at plukke blåbær og samtidig lidt mynte fra busken fra siden af, så føles det altså som dejlig sommer – også på en grå fredag morgen som denne. Duften og smagen er der i hvert fald. 

Her til morgen blev blåbærrene og lidt mynte nydt sammen med disse havregrødsklatkager med et frisk tvist af citron. Kaj spiste de fem på tallerkenen, og Christian og jeg delte de sidste tre.

Har I bær i haven? God weekend!

Havregrødsklatkager

1 person (8 klatkager)

1 rest havregrød (svarende til grød lavet af 1 dl havregryn og 2 mælk)
1 æg
2 spsk mel
2 tsk sukker (kan udelades)
Fintreven skal af 1/4 øko citron
Lidt smør til stegning

Rør alle ingredienserne sammen i en skål og steg klatkagerne i lidt smør på en middelvarm pande.

Skrevet i: Morgenmad

Previous Post: « Chokolade cookie sandwich med hindbæris
Next Post: Chokoladeis med rom »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Simon skriver

    12. september 2017 kl. 13:05

    Alt for lækkert ! tak for en fed opskrift 🙂

  2. Susie skriver

    16. august 2018 kl. 09:31

    Hej Anne

    Vi elsker dine havregrødsklatkager (både med citron og kanel)!

    Min lille søn på 9 mdr. var ikke meget for hverken grød eller mos, og de her pandekager har bare været så gode for ham at sidde med selv <3

  3. Anne au Chocolat skriver

    16. august 2018 kl. 10:01

    Kære Susie,

    Hvor dejligt at høre 🙂 Det er så hyggeligt at sidde med maden selv for de små ja 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap