Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladeis med rom

6. august 2017 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

Cremet og silkeblød chokoladerig is med en lækker lille smag af rom, som sammen med vaniljen er med til at afrunde isen. Bestilt af og lavet til min mand. På grund af alkoholen bliver isen aldrig rigtig hård, hvilket er genialt, hvis I spørger mig. Den smager lidt som en isvariant af en luksus romkugle. Min mand var meget glad!
Jeg har pyntet isen med lidt Valrhona chokoladeperler og farvefine kornblomster, jeg fik lov til at plukke i haven hos Kajs søde veninde Esther. Men en chokoladeballade eller brownie skal altså også bages i dag, da jeg er sikker på, at det ville være så frækt og helt perfekt at servere chokoladekage til denne is. Chokolade med chokolade på <3

Chokoladeis med rom
6 personer

100 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
250 ml sødmælk
250 ml fløde
4 æggeblommer
90 g sukker
Korn af 1/2 vaniljestang
40 ml god rom, fx. Zacapa rom
Mørke chokoladeperler (reklamelink)

Hak chokoladen helt fint. Bring mælk og fløde i kog i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, tilsæt straks chokoladen og rør rundt, til chokoladen er helt smeltet. Pisk æggeblommer lyse og luftige med sukker og vaniljekorn i en anden skål. Hæld den varme chokolademælk over æggeblandingen i én omgang og pisk grundigt med piskeris. Hæld chokoladecremen tilbage i gryden, og varm cremen op til 83 grader, rør godt rundt hele tiden. Køl derefter straks iscremen ned ved at putte gryden i et koldt vandbad i køkkenvasken. Rør derefter rom i. Køl cremen helt af, inden den køres på ismaskinen. Spis med det samme eller hæld isen i en boks/form og sæt i fryseren til senere nydelse.

Skrevet i: Is

Previous Post: « Havregrødsklatkager med et tvist af citron og blåbær fra haven
Next Post: Tærte med jordbær, frangipane og brændt marengs »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. La Cucina Nada skriver

    7. august 2017 kl. 13:01

    Åh det skal prøves.
    En af mine favoritter da jeg var en stor pige, var rom-rosin is. Fik det altid i Sverige, men synes
    ikke at være stødt på det i årevis. Har du lavet den variant mon?

  2. Anne au Chocolat skriver

    8. august 2017 kl. 15:00

    Kære Nada,
    Ja i “Lykken er Is” er min rom-rosin is. <3

  3. Dorte skriver

    23. april 2018 kl. 20:46

    Har du en lækker opskrift på en helt alm. Vanilje is til ismaskine? Kan ikke finde den herinde hvis den er der? ?? er ny i ismaskine. Har kun laver parfait før.
    Tak ??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap