E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Tærte med jordbær, frangipane og brændt marengs

11. august 2017 af Anne au Chocolat 6 kommentarer


Fredag og snart weekend, som står i hyggens og afslapningens tegn. Dét er dejligt! Jeg ville dog ønske, at der var mere tilbage af denne tærte med jordbær, frangipane og letbrændt marengs. Men det var en torsdagstærte. Bagt i går og spist i går <3

Kombinationen af smørsprød mørdej, vaniljet jordbærkompot, blød mandel-frangipane og letbrændt marengs er genial. Og den friske mynte fra haven var lige prikken over i’et sammen med dagens modne vilde skovjordbær – også fra haven.

Jeg brugte økologiske jordbær fra frost, da de lå og gemte sig i fryseren, som vi altid er lidt i gang med at tømme ud i. Normalt bruger jeg mandelmel til min frangipane, men da jeg ikke havde noget, blev det til helt finthakkede mandler i stedet. Mindst lige så lækkert!

Alt i alt en super tærte, som jeg klart skal lave igen:)

Tærte med jordbær, frangipane og brændt marengs
8 personer

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Jordbærkompot:
200 g (frosne) jordbær
50 g hjemmelavet vaniljerørsukker, alternativt 50 g rørsukker og korn af 1/2 stang vanilje
Saft af 1/4 citron

Frangipane:
80 g mandler
80 g smør, blødt
80 g sukker
2 æg

Marengs:
1 æggehvide
50 g sukker

Pynt:
Frisk mynte og (skov)jordbær

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og kom den i tærteformen (høj form på 20 cm i diameter)

Jordbærkompot:
Bring jordbær, vaniljerørsukker og citronsaft i kog i en gryde, og lad det småsimre i 5-7 minutter. Skum af og afkøl let. Fordel på mørdejen

Frangipane:
Hak mandlerne helt fint i en minihakker. Pisk smør og sukker godt sammen i en skål, vend de finthakkede mandler i og tilsæt æggene et ad gangen. Fordel ovenpå jordbærrene.

Bag tærten i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 35-40 minutter. Køl tærten helt af.

Marengs:
Kom æggehvide i en skål og tilsæt gradvist sukker under piskning, indtil marengsen er blank og hvid. Fordel på den bagte tærte og brug en gasbrænder/blowtorch til at brænde marengsen let.

Pynt med frisk mynte og gerne lidt (skov)jordbær.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Chokoladeis med rom
Next Post: Søndagstærter med chokolade og rabarber »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ida skriver

    11. august 2017 kl. 17:08

    Nydelig! Elsker den minimalistiske dekorasjonen på toppen, som et abstrakt maleri. 🙂

  2. Karin Petersen skriver

    11. august 2017 kl. 17:10

    Hej Anne.
    Jeg er virkelig stor bruger af dine opskrifter til glæde for familie og venner. Nu vil jeg prøve denne tærte lyder forrygende,MEN jeg har ikke en gasbrænder kan jeg komme tærten i ovnen på grill? Tak for de skønne opskrifter.

  3. Anne au Chocolat skriver

    13. august 2017 kl. 11:02

    Åh søde Ida, det betyder så meget, når det kommer fra dig <3 Stort kram til dig i Oslo <3

  4. Anne au Chocolat skriver

    13. august 2017 kl. 11:05

    Kære Karin,
    Tusind tak for din søde hilsen og fordi du bruger mine opskrifter.
    Ja det er bestemt en mulighed med grillfunktionen i ovnen (har ikke prøvet det, men har set andre gøre det), men så ville jeg nok dække tærtekanten af med staniol inden for at sikre, at den ikke også får ekstra farve! Og så sætte tærten ind øverst i ovnen.
    God fornøjelse!
    Kh Anne

  5. Ida skriver

    18. maj 2019 kl. 14:48

    Hej Anne! Kan man bage tærten i en form, der ikke er så høj som din? Jeg har nemlig kun en almindelig tærteform. Venlig hilsen Ida

  6. Anne au Chocolat skriver

    20. maj 2019 kl. 08:53

    Kære Ida
    Det tænker jeg godt ja!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap