E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Tærte med jordbær, frangipane og brændt marengs

11. august 2017 af Anne au Chocolat 6 kommentarer


Fredag og snart weekend, som står i hyggens og afslapningens tegn. Dét er dejligt! Jeg ville dog ønske, at der var mere tilbage af denne tærte med jordbær, frangipane og letbrændt marengs. Men det var en torsdagstærte. Bagt i går og spist i går <3

Kombinationen af smørsprød mørdej, vaniljet jordbærkompot, blød mandel-frangipane og letbrændt marengs er genial. Og den friske mynte fra haven var lige prikken over i’et sammen med dagens modne vilde skovjordbær – også fra haven.

Jeg brugte økologiske jordbær fra frost, da de lå og gemte sig i fryseren, som vi altid er lidt i gang med at tømme ud i. Normalt bruger jeg mandelmel til min frangipane, men da jeg ikke havde noget, blev det til helt finthakkede mandler i stedet. Mindst lige så lækkert!

Alt i alt en super tærte, som jeg klart skal lave igen:)

Tærte med jordbær, frangipane og brændt marengs
8 personer

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Jordbærkompot:
200 g (frosne) jordbær
50 g hjemmelavet vaniljerørsukker, alternativt 50 g rørsukker og korn af 1/2 stang vanilje
Saft af 1/4 citron

Frangipane:
80 g mandler
80 g smør, blødt
80 g sukker
2 æg

Marengs:
1 æggehvide
50 g sukker

Pynt:
Frisk mynte og (skov)jordbær

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og kom den i tærteformen (høj form på 20 cm i diameter)

Jordbærkompot:
Bring jordbær, vaniljerørsukker og citronsaft i kog i en gryde, og lad det småsimre i 5-7 minutter. Skum af og afkøl let. Fordel på mørdejen

Frangipane:
Hak mandlerne helt fint i en minihakker. Pisk smør og sukker godt sammen i en skål, vend de finthakkede mandler i og tilsæt æggene et ad gangen. Fordel ovenpå jordbærrene.

Bag tærten i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 35-40 minutter. Køl tærten helt af.

Marengs:
Kom æggehvide i en skål og tilsæt gradvist sukker under piskning, indtil marengsen er blank og hvid. Fordel på den bagte tærte og brug en gasbrænder/blowtorch til at brænde marengsen let.

Pynt med frisk mynte og gerne lidt (skov)jordbær.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Chokoladeis med rom
Next Post: Søndagstærter med chokolade og rabarber »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ida skriver

    11. august 2017 kl. 17:08

    Nydelig! Elsker den minimalistiske dekorasjonen på toppen, som et abstrakt maleri. 🙂

  2. Karin Petersen skriver

    11. august 2017 kl. 17:10

    Hej Anne.
    Jeg er virkelig stor bruger af dine opskrifter til glæde for familie og venner. Nu vil jeg prøve denne tærte lyder forrygende,MEN jeg har ikke en gasbrænder kan jeg komme tærten i ovnen på grill? Tak for de skønne opskrifter.

  3. Anne au Chocolat skriver

    13. august 2017 kl. 11:02

    Åh søde Ida, det betyder så meget, når det kommer fra dig <3 Stort kram til dig i Oslo <3

  4. Anne au Chocolat skriver

    13. august 2017 kl. 11:05

    Kære Karin,
    Tusind tak for din søde hilsen og fordi du bruger mine opskrifter.
    Ja det er bestemt en mulighed med grillfunktionen i ovnen (har ikke prøvet det, men har set andre gøre det), men så ville jeg nok dække tærtekanten af med staniol inden for at sikre, at den ikke også får ekstra farve! Og så sætte tærten ind øverst i ovnen.
    God fornøjelse!
    Kh Anne

  5. Ida skriver

    18. maj 2019 kl. 14:48

    Hej Anne! Kan man bage tærten i en form, der ikke er så høj som din? Jeg har nemlig kun en almindelig tærteform. Venlig hilsen Ida

  6. Anne au Chocolat skriver

    20. maj 2019 kl. 08:53

    Kære Ida
    Det tænker jeg godt ja!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap