Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Søndagstærter med chokolade og rabarber

13. august 2017 af Anne au Chocolat

Søndag formiddag. Der er helt stille i hytten, da lillebror sover sin formiddagslur, og Christian og Kaj er i skoven. Jeg drikker en kop kaffe, og deler i skrivende stund endnu en ret så lækker tærteopskrift med jer.

Små søndagstærter med rabarberkompot og chokoladefyld. Det er første gang, at jeg kombinerer rabarber med mørk chokolade, men bestemt ikke den sidste. For åh, de her tærter er gode! Christian var meget begejstret, da vi delte den ene i går eftermiddags. Og knap så begejstret da jeg i aftes sagde, at vi skulle gemme nr. 2 til kaffen søndag eftermiddag:)

Der er lidt for meget mørdej og rabarberkompot i opskriften, med nyd den resterende rabarberkompot på morgengrøden eller i yoghurten og frys resten af mørdejen til en anden god gang.

Opskriften giver to tærter, men rækker fint til fire dessert- eller eftermiddagskageglade personer.

Lav hellere end gerne tærterne en dag før servering og spis dem evt. med en skefuld let pisket flødeskum til eller måske en kugle vaniljeprikket is.

Søndagstærter med chokolade og rabarber
2 stk – 4 personer

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Rabarberkompot:
200 g rabarber, skåret i mindre stykker
90 g sukker

Chokoladefyld:
40 g smør
40 g hakket mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
50 g sukker
1 æg, let sammenpisket

Pynt:
Lidt kakaopulver og lidt hvide chokoladespåner

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og kom den i de to tærteforme (12 cm diameter). Stil på køl.

Rabarberkompot:
Bring rabarber og sukker i kog i en gryde, og lad det simre i 5-7 minutter. Tag gryden af varmen og køl af. Dæk mørdejsbunden med et fint lag rabarberkompot.

Chokoladefyld:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt så chokoladen smelter sammen med smørret. Tag gryden af varmen, og rør sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Fordel chokoladefyldet oven på rabarberkompotten. Og bag tærterne ved 175 grader varmluft i ca. 17-20 minutter. Køl helt af.

Pynt evt. med et drys kakao og lidt hvide chokoladespåner lige inden servering.

 

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Tærte med jordbær, frangipane og brændt marengs
Next Post: Vaniljeprikket panna cotta med rabarber »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap