E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Søndagstærter med chokolade og rabarber

13. august 2017 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

Søndag formiddag. Der er helt stille i hytten, da lillebror sover sin formiddagslur, og Christian og Kaj er i skoven. Jeg drikker en kop kaffe, og deler i skrivende stund endnu en ret så lækker tærteopskrift med jer.

Små søndagstærter med rabarberkompot og chokoladefyld. Det er første gang, at jeg kombinerer rabarber med mørk chokolade, men bestemt ikke den sidste. For åh, de her tærter er gode! Christian var meget begejstret, da vi delte den ene i går eftermiddags. Og knap så begejstret da jeg i aftes sagde, at vi skulle gemme nr. 2 til kaffen søndag eftermiddag:)

Der er lidt for meget mørdej og rabarberkompot i opskriften, med nyd den resterende rabarberkompot på morgengrøden eller i yoghurten og frys resten af mørdejen til en anden god gang.

Opskriften giver to tærter, men rækker fint til fire dessert- eller eftermiddagskageglade personer.

Lav hellere end gerne tærterne en dag før servering og spis dem evt. med en skefuld let pisket flødeskum til eller måske en kugle vaniljeprikket is.

Søndagstærter med chokolade og rabarber
2 stk – 4 personer

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Rabarberkompot:
200 g rabarber, skåret i mindre stykker
90 g sukker

Chokoladefyld:
40 g smør
40 g hakket mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
50 g sukker
1 æg, let sammenpisket

Pynt:
Lidt kakaopulver og lidt hvide chokoladespåner

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og kom den i de to tærteforme (12 cm diameter). Stil på køl.

Rabarberkompot:
Bring rabarber og sukker i kog i en gryde, og lad det simre i 5-7 minutter. Tag gryden af varmen og køl af. Dæk mørdejsbunden med et fint lag rabarberkompot.

Chokoladefyld:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt så chokoladen smelter sammen med smørret. Tag gryden af varmen, og rør sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Fordel chokoladefyldet oven på rabarberkompotten. Og bag tærterne ved 175 grader varmluft i ca. 17-20 minutter. Køl helt af.

Pynt evt. med et drys kakao og lidt hvide chokoladespåner lige inden servering.

 

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Tærte med jordbær, frangipane og brændt marengs
Next Post: Vaniljeprikket panna cotta med rabarber »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maja Harder skriver

    13. august 2017 kl. 13:42

    Mhhh rarbaber kan simpelthen ikke komme i for meget efter min mening. Det lyder lækkert!

  2. Anne au Chocolat skriver

    14. august 2017 kl. 10:16

    Kære Maja,
    Tak skal du have – jeg er helt enig! 🙂
    Kh Anne

  3. Anne Pedersen skriver

    12. september 2017 kl. 19:45

    Lækker kage, som får munden til at løbe i vand! Med planer om at lave sådan en – Hvilken størrelse er dine tærteforme? 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    13. september 2017 kl. 10:42

    Kære Anne,
    Tusind tak 🙂
    Som der også står i opskriften, er tærteformene på 12 cm i diameter.
    God bagelyst!
    Kh Anne

  5. Ida skriver

    27. maj 2019 kl. 08:58

    Jeg har en tærteform på 20,5 cm vil den mon passe til opskriften? Eller skal jeg snarere bruge den jeg har på 24 cm ?

  6. Anne au Chocolat skriver

    30. maj 2019 kl. 20:42

    Kære Ida,
    Jeg er ked af det lidt sene svar. Ja det tænker jeg er fint!! kh Anne

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Jeg er brand-ambassadør for Elmelund Chocolatier Organic .

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Følg mig på Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap