E-book: Good Mornings - Buy here
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Home
  • Recipes
  • E-book: Good Mornings – Buy here
  • Back to Danish

Apple cinnamon marzipan cake

9. September 2018 af Anne au Chocolat 4 Comments

I simply adore the beautiful and flavourful combination of apples and cinnamon – the taste of Autumn. United in this moist marzipan cake. Enjoy the cake straight out of the oven with a dollop of whipped cream or sour cream. But it’s just as good (or maybe even better?) after a day or two in the fridge.

Apple cinnamon marzipan cake
10-12 servings

200 g marzipan, grated
200 g sugar
200 g butter, softened
4 eggs
100 g plain flour

Apple cinnamon filling:
3 apples, cut in thin slices (250 g in total)
25 g sugar
2 tsp. cinnamon

Preheat the convection oven to 175 degress Celsius. In a bowl whisk together marzipan and sugar well and then add butter while continuing to whisk. Add the eggs one at a time. Fold in flour. Pour the cake batter into a buttered springform pan (24 cm) lined with parchment paper. Prepare the apple cinnamon filling by mixing the slices of apple, sugar and cinnamon in a bowl. Gently press the apple slices into the batter. Bake for about 45-50 minutes. Use a toothpick to check the marzipan cake for doneness.

Filed Under: Cakes

Previous Post: « Plum marzipan cake with white chocolate
Next Post: No-bake millionaire’s shortbread »

Reader Interactions

Comments

  1. Lindsey G says

    16. September 2018 at 20:09

    Just made this cake, absolutely amazing! Thankyou so much for sharing the recipe!

  2. Anne au Chocolat says

    17. September 2018 at 13:09

    Dear Lindsey, so so happy to hear that <3

  3. Annabelle says

    28. September 2018 at 14:36

    Dear Anne,
    I told my boyfriend to browse your blog for a cake for his birthday tomorrow. He chose this one, so I made it for him – it just came out of the oven and I can tell you it is SO hard not to eat it straight away!! It smells wonderful! I am looking forward to eating this cake so much 🙂 Thank you for the simple yet amazing recipe!

  4. Anne au Chocolat says

    28. September 2018 at 15:22

    Dear Annabelle,
    Aww thank you so much for your sweet sweet comment. It means everything.
    Happy birthday to your boyfriend and happy cake-eating tomorrow <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap