E-book: Good Mornings - Buy here
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Home
  • Recipes
  • E-book: Good Mornings – Buy here
  • Back to Danish

Heavenly milk chocolate ice cream

18. June 2016 af Anne au Chocolat 2 Comments

Processed with VSCOcam with f2 preset

Friday’s sweet treat was the velvety milk chocolate ice cream. Despite its light brown color it has a wonderful cocoa intensity in flavor. We love to eat ice cream all your around, but particularly during Summer. What is your favorite ice cream?

Milk chocolate ice cream
6 servings 

180 g milk chocolate, preferably Jivara 40% from Valrhona
350 ml whole milk
250 ml heavy cream
4 egg yolks
100 g sugar

Finely chop the chocolate. In a sauce pan bring milk and cream to boiling point and remove from the heat. Add the chocolate straight away and stir until melted. In a bowl whisk together egg yolks and sugar until light and fluffy. Quickly pour the chocolate milk over the eggs while whisking all the time. Return the ice cream mixture to the sauce pan and heat to 83 degrees Celcius while stirring constantly. Cool down the sauce pan (and the ice cream) in a water bath in the kitchen sink. Cool down the ice cream mixture completely. Churn in the ice cream machine.

I served the ice cream with caramelized white chocolate and cherries.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Filed Under: Ice cream Tagged With: chokolade, chokoladeis, is, jivara, mælkechokoladis, valrhona

Previous Post: « The ultimate summer dessert – rhubarbs with caramelized white chocolate
Next Post: Double chocolate chip cookies with salt »

Reader Interactions

Comments

  1. Roma says

    22. November 2016 at 21:35

    Hey, Anna!
    Thanks a lot for all of your recipes. It’s like a sweet treasure for me)
    Can you, please, help me with one question: is it possible to make your ice cream without icecream machine? And if yes, then how?)
    Thanks for your answer and wish you all the best!
    Keep going!

  2. Anne au Chocolat says

    23. November 2016 at 09:03

    Dear Roma,
    Thank you very much for following along in my sweet universe.
    This kind of ice cream will only turn out really great if you have an ice cream machine. Sorry to dissappoint you!
    All the best,
    Anne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap