E-book: Good Mornings - Buy here
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Home
  • Recipes
  • E-book: Good Mornings – Buy here
  • Back to Danish

Double chocolate chip cookies with salt

20. June 2016 af Anne au Chocolat 2 Comments

Processed with VSCOcam with f2 preset

These cookies are crispy & chewy and chocolate-loaded with the perfect pinch of salt. I really enjoy eating my cookies slightly warm. Thus, it is quite genious that this cookie dough can be stored for several days in the fridge and then you can bake them along the way. Actually, I think that the cookie dough gets better both in taste and texture with a good 24 hour rest in the fridge before being baked.

Double chocolate chip cookies with salt
30 cookies

200 g butter, softened
150 g brown sugar
150 g sugar

2 eggs
300 g plain flour
Seeds from 1/2 vanilla pod
5 g baking powder
5 g baking soda
0,75 tsp salt
200 g milk chocolate, preferably Jivara 40% from Valrhona.
200 g dark
chocolate, preferably Guanaja 70% from Valrhona 

In a bowl whisk butter, brown sugar and sugar together into a creamy and lighty fluffy consistency. Add the eggs one at a time. Fold in flour, vanilla seeds, baking powder, baking and salt. Chop the two chocolates and add them to the cookie dough. Cover and refrigerate for 1 hour. Preheat the oven to 175 degrees Celsius. Use an ice cream scooper to scoop equal size balls of batter and place on a baking tray lined with parchment paper. Sprinkle with a pinch of salt. Make sure to leave space around the cookies for spreading. Bake for about 12-15 minutes.

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

Filed Under: Cakes Tagged With: chocolate chip cookies, cookies, guanaja, jivara, valrhona

Previous Post: « Heavenly milk chocolate ice cream
Next Post: Dulcey panna cotta »

Reader Interactions

Comments

  1. Jonas says

    9. July 2016 at 08:08

    Fantastic blog Anne! What’s the secret on how to switch to English? Thanks!

  2. Anne au Chocolat says

    9. July 2016 at 20:38

    Thank you Jonas!
    Actually, I don’t exactly know how it works. I hired a webdesigner to fix it for me, so now just push the translate button and then I translate the recipe manually. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap