E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Brombærsorbet ispinde med hvid chokolade og pistacie

1. august 2018 af Anne au Chocolat 1 kommentar

I weekenden tog Christian og Kaj på en tur til sommerhuset. Bare de to. De kom hjem med endnu en stor portion modne brombær fra haven og bad om, at jeg lavede noget lækkert med dem.

Det blev til denne super simple og smeltende-på-tungen skønne aromatiske og farvefine brombærsorbet, som jeg lavede til ispinde og dyppede i hvid chokolade samt finthakkede pistacier.

Sorbeten er også fabelagtig i en isvaffel eller som en kugle til en chokoladekage.

Brombærsorbet ispinde med hvid chokolade og pistacie
6 stk

Brombærsorbet:
400 g brombær
150 g sukker
150 g vand
Fintrevet skal af 1 øko citron

Overtræk og pynt:
200 g god hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
30 g ultrafinthakkede pistacier

Kom brombær, sukker, vand og citronskal i en gryde og bring i kog. Lad det småkoge i fem minutter. Tag gryden af varmen og blend massen. Gerne med en stavblender direkte ned i gryden. Hæld brombærmassen igennem en sigte for at si kernerne fra. Køl massen helt af og kør til sorbet på ismaskinen. Fyld sorbeten i silikone-ispindeforme (reklamelink) og stik små træpinde i. Sæt ispindene i fryseren natten over.
Hak den hvide chokolade og smelt den over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Hæld den smeltede chokolade i et lille glas. Tag ispindene ud af deres form og dyp en ispind ad gangen ned i chokoladen. Drys straks med de finthakkede pistacier og spis ispindene med det samme eller opbevar dem i en boks i fryseren til senere nydelse.

 

 

 

Skrevet i: Is

Previous Post: « Brombærtærte fra sommerhushaven
Next Post: Mere brombærlykke fra weekenden »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette skriver

    10. august 2018 kl. 12:28

    Hej Anne
    Har prøvet din brombær is men havde dog meget svært ved at få den til at blive helt fast. Gør du noget specielt i forhold til frysning? Hvordan får du chokoladen på min gled bare af igen. Men de smagte godt. Mindede mig lidt om jul på en eller anden måde. Sådan gran artigt eller på en måde rødkål uden af være helt derovre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap