E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Brombærtærte fra sommerhushaven

30. juli 2018 af Anne au Chocolat 20 kommentarer

Jeg håber, at I har nydt og måske fortsat nyder sommerferien sammen med jeres kære.

Vores hverdag er gået i gang igen i dag efter tre vidunderlige ugers sommerferie, hvor langt den meste tid blev tilbragt i vores sommerhus i Smidstrup ved Gilleleje sammen med venner og familie og også meget tid bare os fire.

Lige inden vi tog hjem, plukkede jeg alle de brombær, som var modne i vores have. Vi har så ufatteligt mange brombær, som bare venter på at blive modne. Faktisk er tre ud af fire sider af vores 1200 m2 sommerhusgrund nærmest fuldt beplantet med brombærkrat, så forestil jer selv, hvor mange kg det giver os. Ren brombærlykke!

Årets første modne brombær brugte jeg til at lave denne simple brombærtærte, som byder på en sødmefuld og ren smag af brombær tilføjet lidt vanilje og citronfriskhed. Og så den der knasende smørsprøde tærtebund, man får trods det saftige brombærfyld, når man bager med perforeret tærtering og særligt også med en perforeret bageplade, som jeg bruger. Men jeg spår en stor succes selv med en helt almindelig tærteform, faktisk.

I kan godt glæde jer til at bage og smage denne tærte ♥ Gerne med en kugle vaniljeis eller skefuld creme fraiche til. 

Brombærtærte
6-8 personer

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 nip salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Brombærfyld:
250 g brombær
95 g sukker
30 g mel
Fintrevet skal af 1/2 øko citron
1 spsk citronsaft
Korn af 1/2 vaniljestang

15 g mandelflager

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle (man kan også lave mørdejen med hænderne i en skål). Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, der er plads til i køleskabet. (Man kan også bage direkte på en perforeret bageplade). Placér en rund, perforereret tærtering på 20,5 cm (reklamelink) på bagepapiret og beklæd både bunden (bagepapiret) og kanterne (ringen) med mørdejen. Stil den på køl, imens brombærfyldet laves. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.

Brombærfyld:
Kom alle ingredienserne i en skål og bland forsigtigt rundt, til det er godt blandet men uden at ødelægge brombærrenes struktur. Fordel brombærfyldet på tærtebunden. Drys mandelflagerne på, og bag tærten i ca. 35-40 minutter.


Skrevet i: Kager

Previous Post: « 10 søde sommersager til ferien
Next Post: Brombærsorbet ispinde med hvid chokolade og pistacie »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maria skriver

    30. juli 2018 kl. 16:50

    Hej Anne
    Jeg har også masser af brombær i sommerhushaven, så jeg glæder mig til at prøve denne opskrift. Hvordan er det med bær fra haven – skal de skylles eller kan de blot bruges som de er, der er jo ikke sprøjtegifte på?
    Vh Maria

  2. Anne au Chocolat skriver

    30. juli 2018 kl. 21:47

    Kære Maria,
    Hvor dejligt altså 🙂
    Ja jeg skyller altid havens brombær grundigt inden brug i køkkenet, da der kan sidde små fluer, larver og andet på dem. Men dem jeg hapser direkte fra busken, skyller jeg ikke.
    God brombærbagelyst.
    Kh Anne

  3. Isabella skriver

    4. august 2018 kl. 22:24

    Super super lækker kage og dejlig nem at have med at gøre! Jeg lavede den med en marcipan crumble på toppen og så med lidt mindre sukker i bærene, det kan helt sikkert anbefales at prøve også! 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    6. august 2018 kl. 09:22

    Kære Isabella,
    Åh det lyder vanvittigt lækkert! Knipsede du et billede af den mon?
    kh Anne

  5. Isabella skriver

    6. august 2018 kl. 09:51

    Kære Anne,
    Det var det bestemt også! 🙂 Det gjorde jeg – jeg sender meget gerne hvis du vil se resultatet!

  6. Anne au Chocolat skriver

    6. august 2018 kl. 13:55

    Kære Isabella,
    Juhuu hvor dejligt! annemoltkedahl@gmail.com 🙂
    Glæder mig til at se!

  7. Mia skriver

    11. august 2018 kl. 09:35

    Hvad kan man gøre, hvis man hverken har en perforeret bageplade eller tærtering? 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    12. august 2018 kl. 19:18

    Kære Mia,
    Brug en almindelig tærteform 🙂

  9. Randi skriver

    12. august 2018 kl. 19:35

    Jeg har lige lavet den idag med den sidste brombær høst fra Amager fælled. Super lækker! Jeg lavede dobbelt portion, og så passede den fint til både tærte form og 8 mennesker. Der er endda et lille bitte stykke til overs til imorgen;-)
    Tak for opskrift

  10. Anne au Chocolat skriver

    12. august 2018 kl. 20:21

    Kære Randi,
    Hvor lyder det bare godt og lækkert <3
    Kh Anne

  11. Nanna skriver

    5. november 2018 kl. 22:04

    Kære Anne,
    Denne tærte ser SÅ lækker ud. Jeg har fået brombær fra mine forældres landsted, men de er nu frosne, og spørgsmålet går på, om du tænker opskriften er 1:1 med frosne bær, eller om det måske bliver for vådt?
    KH
    Nanna

  12. Anne au Chocolat skriver

    8. november 2018 kl. 22:37

    Kære Nanna,
    Jeg er så ked af det sene svar! Jeg ville tø dem op og så evt. hælde væden fra, hvis der er nogen!
    God fornøjelse kære du.

  13. Helle skriver

    23. september 2019 kl. 20:53

    Kan den mon fryses?

  14. Anne au Chocolat skriver

    30. september 2019 kl. 15:30

    Kære Helle,
    Beklager det lidt sene svar. Ja det kan den!

  15. Caroline skriver

    15. august 2020 kl. 12:45

    Hej Anne, linket til din spændende bageform virker ikke længere. Ved du hvor man kan købe den nu?

  16. Anne au Chocolat skriver

    17. august 2020 kl. 11:48

    Kære Caroline,
    I Kunst og Køkkentøj burde den kunne købes 🙂

  17. Line skriver

    12. februar 2021 kl. 10:01

    Hej Anne. Kan tærten laves med hindbær, eller ville det være helt off?

  18. Anne au Chocolat skriver

    15. februar 2021 kl. 16:33

    Kære Line
    Det kan du sagtens 🙂 Super idé!

  19. Iben skriver

    16. august 2021 kl. 17:54

    hi
    Kan jeg fryse tærterne, optø dem og varme dem lidt i ovnen når de senere skal bruges?

  20. Anne au Chocolat skriver

    16. august 2021 kl. 18:16

    Kære Iben
    Ja det kan du sagtens!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap