Jeg håber, at I har nydt og måske fortsat nyder sommerferien sammen med jeres kære.
Vores hverdag er gået i gang igen i dag efter tre vidunderlige ugers sommerferie, hvor langt den meste tid blev tilbragt i vores sommerhus i Smidstrup ved Gilleleje sammen med venner og familie og også meget tid bare os fire.
Lige inden vi tog hjem, plukkede jeg alle de brombær, som var modne i vores have. Vi har så ufatteligt mange brombær, som bare venter på at blive modne. Faktisk er tre ud af fire sider af vores 1200 m2 sommerhusgrund nærmest fuldt beplantet med brombærkrat, så forestil jer selv, hvor mange kg det giver os. Ren brombærlykke!
Årets første modne brombær brugte jeg til at lave denne simple brombærtærte, som byder på en sødmefuld og ren smag af brombær tilføjet lidt vanilje og citronfriskhed. Og så den der knasende smørsprøde tærtebund, man får trods det saftige brombærfyld, når man bager med perforeret tærtering og særligt også med en perforeret bageplade, som jeg bruger. Men jeg spår en stor succes selv med en helt almindelig tærteform, faktisk.
I kan godt glæde jer til at bage og smage denne tærte ♥ Gerne med en kugle vaniljeis eller skefuld creme fraiche til.
Brombærtærte
6-8 personer
Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 nip salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme
Brombærfyld:
250 g brombær
95 g sukker
30 g mel
Fintrevet skal af 1/2 øko citron
1 spsk citronsaft
Korn af 1/2 vaniljestang
15 g mandelflager
Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle (man kan også lave mørdejen med hænderne i en skål). Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, der er plads til i køleskabet. (Man kan også bage direkte på en perforeret bageplade). Placér en rund, perforereret tærtering på 20,5 cm (reklamelink) på bagepapiret og beklæd både bunden (bagepapiret) og kanterne (ringen) med mørdejen. Stil den på køl, imens brombærfyldet laves. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
Brombærfyld:
Kom alle ingredienserne i en skål og bland forsigtigt rundt, til det er godt blandet men uden at ødelægge brombærrenes struktur. Fordel brombærfyldet på tærtebunden. Drys mandelflagerne på, og bag tærten i ca. 35-40 minutter.


