E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

10 søde sommersager til ferien

6. juli 2018 af Anne au Chocolat 1 kommentar

Det er sommer, det er sol, og vi har ferie den næste 3,5 uge fra arbejde, vuggestuen og børnehaven. Jeg vender stærkt tilbage her på bloggen i uge 31, men indtil da må I nyde sommeren og mine opskriftsarkiver, hvis I skal forsøde tilværelsen med hjemmelavede lækkerier her i ferien. Måske I er sydpå og stornyder ikke at skulle røre en finger i køkkenet:)

Men til de af jer som ikke holder pause fra de søde kreationer, bare fordi det er sommer(ferie), har jeg fundet nogle skønne sommersager frem til jer.

Øverst er de stjernesimple, vanvittigt lækre og ditto farvefine hindbærmousser med vaniljeprikker og et tvist af citron, som er den perfekte, lette afslutning på en grillmiddag på terrassen.

De labre smørsprøde rabarbersnitter med knasende crumbletop og masser af intens rabarbersmag er en ideel snack at pakke i picnicskurven til en tur i parken, skoven eller strande.

Imponer jeres gæster med denne fabelagtige jordbærtærte. Den vil med garanti begejstre!

Hvis der skulle komme nogle af de klassiske sommerregnvejrsdage, er det meget godt at have planlagt lidt sjove indendørsaktiviteter, som fx. disse hjemmelavede chokoladebarer.

Denne fantastiske fløjlsbløde mælkechokoladeis er også en fremragende sommeridé.


Eller skulle det være en iskage med konfektagtig chokoladekagebund og den skønneste hindbæris?

Vi bliver i samme tema med disse frække chokolade cookie sandwich med hindbæris.

Banangranola med masser af knas til de langsomme, hyggelige og velsmagende morgenstunder med god tid til at nyde morgenmåltidet.

Super enkle og vanvittigt gode jordbærtriflier med mandelknas og mascarpone – en ideel sommerdessert.

Sidst men ikke mindst denne drøm af en sommerkage med hyldeblomst, hvid chokolade, rabarber og hindbær, som er den helt rigtige kage at servere, hvis sommeren byder på fødselsdag eller anden festivitas.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Kirsebæris cookie sandwich
Next Post: Brombærtærte fra sommerhushaven »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. VenterpaavinBlog skriver

    6. juli 2018 kl. 14:33

    Det heeeele ser skønt ud – moussen især!

    – A

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap