E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Iskage med hindbær og chokolade

5. april 2017 af Anne au Chocolat 6 kommentarer


Iskagen her er en hyldest til foråret og dets smukke solskin og leder samtidig tankerne hen på den kommende sommer og endnu varmere tider. Denne glutenfri og fantastisk farvefine iskage med en fudgy chokoladebund og en frisk og cremet hindbæris ville nemlig være perfekt at nyde på terrassen på en lun sommeraften i godt selskab. Men den kan også sagtens laves lige NU! Jeg brugte økologiske hindbær fra frost og har givet dem et opkog med sukkeret først. Hvis I bruger friske bær, kan I sagtens springe koge-trinnet over og bare give alle ingredienserne til isen en tur i blenderen.

Jeg laver stadig crème anglaise-baserede is, når det for eksempel kommer til vaniljeis og chokoladeis, men denne hindbæris er inspireret af Maja-metoden, hvor æggenes fravær får bærrenes smag til at fremstå mere intens og ren. Og så er det en genial enkel måde at lave is på!

Iskage med hindbær og chokolade
10 personer

Chokoladekagebund:
80 g smør
80 g god mørk chokolade, hakket
100 g sukker
2 æg, let sammenpisket

Hindbæris:
225 g frosne hindbær
100 g sukker
150 g græsk yoghurt
100 ml piskefløde

Pynt:
Friske hindbær
Lidt finthakket hvid chokolade
Chokoladeperler

Chokoladekagebund:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Hæld dejen i en rund kageform (20 cm) foret med bagepapir. Bag kagen i ca. 15 min ved 180 grader varmluft. Køl af og opbevar den på køl.

Hindbæris:
Kom hindbær og sukker i en gryde og giv bærrene et hurtigt opkog. Køl bærrene af og hæld dem i en blender sammen med græsk yoghurt og piskefløde. Blend til en ensartet masse og kør til is på ismaskinen. Fordel isen på chokoladebunden, og stil iskagen på frost i minimum 3 timer inden, den nydes. Pynt med friske hindbær, lidt hakket hvid chokolade og chokoladeperler inden servering.

OBS: Bag hellere end gerne chokoladekagen dagen før, iskagen skal samles.
OBS: Brug gerne kageplast til at fore springformen, inden iscremen hældes på kagebunden.
OBS: Hvis iskagen står på frost natten over, skal den tages ud et kvarters tid før servering.


Skrevet i: Is

Previous Post: « Parfait is med tre slags chokolader
Next Post: De dejligste morgenmadsvafler »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jane Bonde skriver

    6. april 2017 kl. 18:43

    Wauu hvor ser den lækker ud! Kan man lave den hvis man Ingen ismaskine har? Og hvis ja; hvordan?
    Mvh Jane

  2. Anne au Chocolat skriver

    6. april 2017 kl. 21:57

    Kære Jane,
    Mange TAK!
    Isen bliver klart mest cremet, når man bruger ismaskine. Jeg tror, at den kommer til at krystallisere noget, hvis man forsøger sig uden. Ellers ville jeg hælde cremen i en skål, stille den i fryseren og røre godt i den hver halve time, til den er halvfrossen. Og så derefter fordele den på chokoladekagebunden 🙂
    Kh Anne

  3. Maria M skriver

    18. april 2017 kl. 20:46

    Mums hvor er den lækker! Lavede lige en mini udgave for lige at teste inden den skal serveres for veninderne ?? Hvor lang tid skal isen ca. have i ismaskinen?
    Og tak for en skøn opskrift ???

  4. Anne au Chocolat skriver

    19. april 2017 kl. 08:44

    Kære Maria,
    Det er jeg glad for at høre. Det tager sikker 20 minutter for min ismaskine at køre isen 🙂
    Kh Anne

  5. Maria M skriver

    20. april 2017 kl. 07:39

    Tak for svar 🙂
    Jeg synes at kagen er meget “opdelt” sådan at når man tager et stykke, kan man næsten skille de to lag fra hinanden? Er der mon gjort noget forkert? Hmm…
    På forhånd tak for svar 🙂
    Maria

  6. Anne au Chocolat skriver

    20. april 2017 kl. 19:01

    Kære Maria,
    Er det isen, som falder af bunden, når den skæres? For så kan det være, at den har været for frossen, da den blev serveret.
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap