E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kirsebæris cookie sandwich

5. juli 2018 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

Det her er sommerlykke! Sprøde cookies med hvid chokolade lagt sammen om en kirsebær vanilje-is med den dejligste milde og runde smag af både kirsebær og vanilje. Kirsebærrene er fra min svigerfars sommerhushave og smager fantastisk. I opskriften bruger man kun kirsebærsiruppen, men alle de søde kirsebær som er til overs, når kirsebærsiruppen er siet, bliver nydt i stor stil i morgenmadsskålene herhjemme – se bare nederste billede.

Opskriften giver flere cookies, end der er brug for. Faktisk dobbelt så mange. Men det er løgn. Der er jo ALTID brug for cookies. Spis løs af de resterende otte cookies, som de er.

Kirsebæris cookie sandwich
4 stk

Kirsebær vanilje-is:
200 g kirsebær, udstenede
105 g sukker
1/2 vaniljestang
170 ml mælk
70 ml piskefløde

Cookies:
100 g blødt smør
100 g sukker
50 g brun farin
1 æg
200 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1/3 tsk salt
100 g god hvid chokolade, jeg brugte Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)

Til pynt:
100 g god hvid chokolade, jeg brugte Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
Evt. Salade de fleur fra Mill&Mortar

Kirsebær vanilje-is:
Bring kirsebær, sukker, vaniljekorn og -stang i kog i en gryde, og lad det simre i 5-10 minutter. Placer en si over en skål og hæld kirsebær-blandingen i sien. Brug bagsiden af en ske til at trykke al kirsebærsaften i skålen. Tilsæt mælk og fløde til saften. Stavblend til en ensartet masse, og kør til is på ismaskinen. Fordel isen i en kvadratisk form (15 cm x 15 cm) beklædt med bagepapir, og stil den i fryseren i 4 timer.

Cookies:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk smør, sukker og brun farin sammen i en skål. Tilsæt æg og rør rundt. Tilsæt mel, bagepulver og salt og rør godt rundt igen. Hak chokoladen og vend den i dejen. Form dejen til 16 lige store kugler. Placer dem med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir, og tryk dem lidt fladere. Bag i ca. 12 minutter, til de er fint gyldne. Køl af.

Samling:
Tag isen ud af fryseren og brug en udstikker (5 cm) til at stikke isen ud. Saml cookie sandwich og opbevar dem i fryseren. Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Dyp cookie sandwich i chokoladen (og drys evt med Salade de Fleurs). Server straks eller stil på frys.

Skrevet i: Is

Previous Post: « Granola til din sommermorgenmad
Next Post: 10 søde sommersager til ferien »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Eva skriver

    5. juli 2018 kl. 13:05

    Er du tosset det ser lækkert ud!
    Og ja, det ligner virkelig sommerlykke!

    Skøn læsning.

  2. Anne au Chocolat skriver

    6. juli 2018 kl. 11:37

    Kære Eva,
    Tusind tak for din søde-søde kommentar.
    Nyd din sommer!
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap