Jeg er lidt af et eksperimenterende legebarn, når jeg går i køkkenet. Et tydeligt eksempel er denne her is med Caramélia fra Valrhona, som jeg lavede i fredags. Det var min allerførste gang med mælkechokolade-is, og jeg var bestemt ikke bange af mig. Jeg kastede mig direkte ud i iscremen, og smagte mig bare lidt frem hen ad vejen. Dog smagte jeg først isen dagen efter, da jeg oftest lader mine iscremer hvile på køl natten over, inden jeg kører dem på ismaskinen. Fiks idé måske. Hvorom alting er, var resultatet super godt. En vidunderligt cremet is, hvor karamelnoterne fra chokoladen smager tydeligt igennem. Barnet kom frem i mig igen i går, hvor jeg spiste is til morgenmad med dejlige søde kirsebær, jeg købte i Torvehallerne forleden. Og faktisk også is resten af dagen – først med en sød veninde nede på caféen LOS ved siden af, hvor jeg bor på Nørrebro. Og om aftenen fik jeg selskab af min bror og hans kæreste i min gård, hvor de to nedenstående billeder er taget. Det var en dag proppet med lækkerhed!
Chokoladeis med Caramélia:
350 ml sødmælk
250 ml fløde
180 g Caramélia, groft hakket
4 æggeblommer
120 g sukker
Bring mælk og fløde i kog sammen med 60 g sukker i en gryde. Hæld mælken over chokoladen i en skål og rør godt rundt, til chokoladen er helt smeltet. Pisk æggeblommer lyse og luftige med det resterende sukker i en anden skål. Hæld den varme chokolademælk over æggeblandingen i én omgang, mens der piskes på livet løs med et piskeris. Hæld iscremen tilbage i gryden og varm op, mens deres røres kontant, indtil cremen har 83 grader. Køl derefter straks gryden (og iscremen) ned ved at putte den ned i køkkenvasken fyldt med vand – og også gerne isterninger. Køl cremen helt af, inden den køres på ismaskinen.
Laura skriver
Hold nu helt op hvor ser den bare lækker ud, Anne – jeg elsker chokoladeis! Gid jeg havde sådan en kugle lige ved siden af mig nu :)!
/ Laura
Anne au Chocolat skriver
Kære Laura
Mange tak! 🙂 Jeg er også glad for, at jeg ikke spiste det hele i går – har lige selv spist en kugle mere!
Kh Anne
Line skriver
Kjaere Anne!
Naa fikk jeg lyst paa is! Men aller mest ble jeg forelsket i den koppen du hadde isen i! Jeg elsker alt blomstrete vintage! Spesielt saanne soede smaa tekopper! Alt smager liksom bedre naar man spiser det fra en blomstrete tekopp 🙂
Jeg laget eplemuffins i dag med vaniljeyoghurt, de ble dejlige! Og saa drakk vi din dejlige espresso (tilsatt litt kanel) fra soede smaa blomstrete tekopper 🙂
Ha en soed aften!
Knus!
Monsterscirucs skriver
Jamen Anne! Du er indbegrebet af lækkerhedernes lækkerhed! Uhm jeg skal også have skaffet mig den Caramélia – lækkert med de friske kirsebær og veninde/ familie hyggen, når isen er så lækker skal den da også deles 🙂
Vibeke Lentz skriver
Det ser så lækkert, lækkert ud:)
Linn skriver
Mmm, it looks so yummy. I just love cherries!
/Linn @ http://morningdiaries.blogg.se/
Arendse skriver
Hej! Lækkert med is, selvom det vel næppe kan slå en is på mørk chokolade:)
Vi er en familie på 4 og skal have en ny ismaskine med kompressor (vi har en træt en med fryseelement). Man skal jo passe lidt på figuren og derfor kommer den nok mest frem, når der er gæster. Har du nogen anbefalinger til den ultimative ismaskine eller evt. et mærke?
På forhånd mange tak
Anne au Chocolat skriver
Kære Line
Uhm, det lyder så lækkert med æblemuffins og espresso med kanel i – meget indisk 😉
Kram fra mig til dig!
Anne au Chocolat skriver
Kære Monsterscirkus
Lige præcis – det er så vigtigt og dejligt at dele ud af lækkerierne 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Vibeke
Mange tak skal du have 😉
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Dear Linn
Thank you 🙂 Cherries are the best!
Anne au Chocolat skriver
Kære Arendse
Jeg er meget meget glad for min Musso ismaskine! 🙂
Kh Anne
Arendse skriver
Tak for svaret 😉 Hvilken model har du selv? Har du nogen erfaringer med Nemox?
Anne au Chocolat skriver
Kære Arendse
Jeg har ingen erfaring med Nemox nej. Min Musso er denne http://emga.com/fr/catalog/appareils-frigorifique/sorbetiere/musso/sorbetiere-musso-406.002z – og købt i Kunst og Køkkentøj for 6 år siden 🙂
Kh Anne
Benedikte Capion skriver
Hvor lækkert!
Thomas skriver
Rigtig flotte billeder, og det ser virkelig lækkert ud.. Jeg havde nok aldrig selv valgt at lave chokolade is med Kirsebær, men det skal da prøves 😀
Tak for en god blog..
Arendse skriver
Kære Anne
Igen skal du have tak for svaret – og igen kommer der et opfølgende spørgsmål;)
Har du problemer med at rengøre den når der ikke er udtagelig skål? Hvordan gøres det mest hensigtsmæssigt?
KH Arendse
Anne au Chocolat skriver
Kære Benedikte
Det smagte så lækkert, og nu har jeg desværre spist resten 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Thomas
Det er jo heller ikke en chokoladeis med kirsebær, men kirsebær serveret til en chokoladeis – der er en væsentlig forskel, synes jeg! 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Arendse
Det er helt ok 🙂
Nej, jeg har ingen problemer med rengøringen af ismaskinen. Man kan skrue selve “rørevingen” (hvad hedder den i grunden, sådan én?!:)) af og så rengøre den separat. Til selve skålen plejer jeg at tørre den af med køkkenrulle først, dernæst tage en ren klarklud med lidt opvaskemiddel på og så slutte af med samme klud vredet op med varmt vand og så tørre skålen af med viskestykke. Det er vigtigt, at man venter med at gøre den ren, til ismaskinen er tøet op. Eller i hvert fald meget nemmere 🙂
Kh Anne
Arendse skriver
Tak for svaret ;), rengøring er desværre noget der ofte følger med madlavning:(
Jakob Havn skriver
Hej Anne!
Hvor meget is kommer der ud af denne portion?
Hilsen Jakob
Trude skriver
Hei Anne,
Takk for gode oppskrifter. Jeg lurer på hvilken rolle det spiller å piske egg og sukker til eggedosis – istedenfor å bare koke sukkeret sammen med melk og fløte?
Takk
Anne au Chocolat skriver
Kære Trude,
Selv tak! Det er den måde, jeg oftest laver is på, da jeg synes, at sukkeret opløses bedst på den måde. Men hvis du helst vil koge sukker sammen med mælk og fløde, kan du også gøre det! Det har jeg også prøvet at gøre før.
Kh Anne