E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladeis med Caramélia fra Valrhona og lækre kirsebær

28. maj 2012 af Anne au Chocolat 24 kommentarer

Jeg er lidt af et eksperimenterende legebarn, når jeg går i køkkenet. Et tydeligt eksempel er denne her is med Caramélia fra Valrhona, som jeg lavede i fredags. Det var min allerførste gang med mælkechokolade-is, og jeg var bestemt ikke bange af mig. Jeg kastede mig direkte ud i iscremen, og smagte mig bare lidt frem hen ad vejen. Dog smagte jeg først isen dagen efter, da jeg oftest lader mine iscremer hvile på køl natten over, inden jeg kører dem på ismaskinen. Fiks idé måske. Hvorom alting er, var resultatet super godt. En vidunderligt cremet is, hvor karamelnoterne fra chokoladen smager tydeligt igennem. Barnet kom frem i mig igen i går, hvor jeg spiste is til morgenmad med dejlige søde kirsebær, jeg købte i Torvehallerne forleden. Og faktisk også is resten af dagen – først med en sød veninde nede på caféen LOS ved siden af, hvor jeg bor på Nørrebro. Og om aftenen fik jeg selskab af min bror og hans kæreste i min gård, hvor de to nedenstående billeder er taget. Det var en dag proppet med lækkerhed!

Chokoladeis med Caramélia:

350 ml sødmælk
250 ml fløde
180 g Caramélia, groft hakket
4 æggeblommer
120 g sukker

Bring mælk og fløde i kog sammen med 60 g sukker i en gryde. Hæld mælken over chokoladen i en skål og rør godt rundt, til chokoladen er helt smeltet. Pisk æggeblommer lyse og luftige med det resterende sukker i en anden skål. Hæld den varme chokolademælk over æggeblandingen i én omgang, mens der piskes på livet løs med et piskeris. Hæld iscremen tilbage i gryden og varm op, mens deres røres kontant, indtil cremen har 83 grader. Køl derefter straks gryden (og iscremen) ned ved at putte den ned i køkkenvasken fyldt med vand – og også gerne isterninger. Køl cremen helt af, inden den køres på ismaskinen.

Skrevet i: Is Tags: Caramelia, chokolade, chokoladeis, is, kirsebær, sommer, valrhona

Previous Post: « Ren livsnydelse på Hotel Tylösand i Sverige
Next Post: Mød mig hos Valrhona i Magasin i dag :-) »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Laura skriver

    28. maj 2012 kl. 12:15

    Hold nu helt op hvor ser den bare lækker ud, Anne – jeg elsker chokoladeis! Gid jeg havde sådan en kugle lige ved siden af mig nu :)!

    / Laura

  2. Anne au Chocolat skriver

    28. maj 2012 kl. 14:11

    Kære Laura
    Mange tak! 🙂 Jeg er også glad for, at jeg ikke spiste det hele i går – har lige selv spist en kugle mere!

    Kh Anne

  3. Line skriver

    28. maj 2012 kl. 14:56

    Kjaere Anne!
    Naa fikk jeg lyst paa is! Men aller mest ble jeg forelsket i den koppen du hadde isen i! Jeg elsker alt blomstrete vintage! Spesielt saanne soede smaa tekopper! Alt smager liksom bedre naar man spiser det fra en blomstrete tekopp 🙂
    Jeg laget eplemuffins i dag med vaniljeyoghurt, de ble dejlige! Og saa drakk vi din dejlige espresso (tilsatt litt kanel) fra soede smaa blomstrete tekopper 🙂
    Ha en soed aften!
    Knus!

  4. Monsterscirucs skriver

    28. maj 2012 kl. 15:17

    Jamen Anne! Du er indbegrebet af lækkerhedernes lækkerhed! Uhm jeg skal også have skaffet mig den Caramélia – lækkert med de friske kirsebær og veninde/ familie hyggen, når isen er så lækker skal den da også deles 🙂

  5. Vibeke Lentz skriver

    28. maj 2012 kl. 21:19

    Det ser så lækkert, lækkert ud:)

  6. Linn skriver

    29. maj 2012 kl. 14:01

    Mmm, it looks so yummy. I just love cherries!

    /Linn @ http://morningdiaries.blogg.se/

  7. Arendse skriver

    29. maj 2012 kl. 16:46

    Hej! Lækkert med is, selvom det vel næppe kan slå en is på mørk chokolade:)
    Vi er en familie på 4 og skal have en ny ismaskine med kompressor (vi har en træt en med fryseelement). Man skal jo passe lidt på figuren og derfor kommer den nok mest frem, når der er gæster. Har du nogen anbefalinger til den ultimative ismaskine eller evt. et mærke?
    På forhånd mange tak

  8. Anne au Chocolat skriver

    30. maj 2012 kl. 09:45

    Kære Line
    Uhm, det lyder så lækkert med æblemuffins og espresso med kanel i – meget indisk 😉

    Kram fra mig til dig!

  9. Anne au Chocolat skriver

    30. maj 2012 kl. 09:46

    Kære Monsterscirkus
    Lige præcis – det er så vigtigt og dejligt at dele ud af lækkerierne 🙂

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    30. maj 2012 kl. 09:47

    Kære Vibeke

    Mange tak skal du have 😉

    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    30. maj 2012 kl. 09:47

    Dear Linn

    Thank you 🙂 Cherries are the best!

  12. Anne au Chocolat skriver

    30. maj 2012 kl. 09:48

    Kære Arendse

    Jeg er meget meget glad for min Musso ismaskine! 🙂

    Kh Anne

  13. Arendse skriver

    30. maj 2012 kl. 16:09

    Tak for svaret 😉 Hvilken model har du selv? Har du nogen erfaringer med Nemox?

  14. Anne au Chocolat skriver

    30. maj 2012 kl. 22:23

    Kære Arendse

    Jeg har ingen erfaring med Nemox nej. Min Musso er denne http://emga.com/fr/catalog/appareils-frigorifique/sorbetiere/musso/sorbetiere-musso-406.002z – og købt i Kunst og Køkkentøj for 6 år siden 🙂

    Kh Anne

  15. Benedikte Capion skriver

    31. maj 2012 kl. 07:32

    Hvor lækkert!

  16. Thomas skriver

    31. maj 2012 kl. 14:08

    Rigtig flotte billeder, og det ser virkelig lækkert ud.. Jeg havde nok aldrig selv valgt at lave chokolade is med Kirsebær, men det skal da prøves 😀

    Tak for en god blog..

  17. Arendse skriver

    31. maj 2012 kl. 15:21

    Kære Anne
    Igen skal du have tak for svaret – og igen kommer der et opfølgende spørgsmål;)
    Har du problemer med at rengøre den når der ikke er udtagelig skål? Hvordan gøres det mest hensigtsmæssigt?

    KH Arendse

  18. Anne au Chocolat skriver

    31. maj 2012 kl. 20:37

    Kære Benedikte

    Det smagte så lækkert, og nu har jeg desværre spist resten 🙂

    Kh Anne

  19. Anne au Chocolat skriver

    31. maj 2012 kl. 20:38

    Kære Thomas

    Det er jo heller ikke en chokoladeis med kirsebær, men kirsebær serveret til en chokoladeis – der er en væsentlig forskel, synes jeg! 🙂

    Kh Anne

  20. Anne au Chocolat skriver

    31. maj 2012 kl. 20:44

    Kære Arendse

    Det er helt ok 🙂
    Nej, jeg har ingen problemer med rengøringen af ismaskinen. Man kan skrue selve “rørevingen” (hvad hedder den i grunden, sådan én?!:)) af og så rengøre den separat. Til selve skålen plejer jeg at tørre den af med køkkenrulle først, dernæst tage en ren klarklud med lidt opvaskemiddel på og så slutte af med samme klud vredet op med varmt vand og så tørre skålen af med viskestykke. Det er vigtigt, at man venter med at gøre den ren, til ismaskinen er tøet op. Eller i hvert fald meget nemmere 🙂

    Kh Anne

  21. Arendse skriver

    1. juni 2012 kl. 13:45

    Tak for svaret ;), rengøring er desværre noget der ofte følger med madlavning:(

  22. Jakob Havn skriver

    9. juni 2012 kl. 14:41

    Hej Anne!

    Hvor meget is kommer der ud af denne portion?

    Hilsen Jakob

  23. Trude skriver

    15. januar 2017 kl. 13:45

    Hei Anne,

    Takk for gode oppskrifter. Jeg lurer på hvilken rolle det spiller å piske egg og sukker til eggedosis – istedenfor å bare koke sukkeret sammen med melk og fløte?

    Takk

  24. Anne au Chocolat skriver

    16. januar 2017 kl. 08:49

    Kære Trude,
    Selv tak! Det er den måde, jeg oftest laver is på, da jeg synes, at sukkeret opløses bedst på den måde. Men hvis du helst vil koge sukker sammen med mælk og fløde, kan du også gøre det! Det har jeg også prøvet at gøre før.
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap