E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Ren livsnydelse på Hotel Tylösand i Sverige

27. maj 2012 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

Man skal ikke læse min blog særligt grundigt, før man spotter ordene livsnydelse og nydelse i nærmest alle mine indlæg. Egentlig burde jeg skrive forkælelse lige så tit, for alle tre ord er kædet godt sammen i min ordbog (læs: levemåde). Der er ikke noget bedre end at stoppe og give sig tid til at nyde små (søde) stunder i en travl hverdag. Og nogle gange er man så heldig, at livsnydelsen og forkælelsen varer væsentlig længere end en stund. Det oplevede jeg, da jeg i april sammen med en håndfuld bloggere blev inviteret på en lille fin get-away med spa-ophold på et lækkert hotel på den anden side af Øresund. VisitSweden inviterede, og hotellet var Hotel Tylösand, som ligger på Sveriges vestkyst ved stranden Tylösand ca. 9 km fra Halmstad og ca. 3 timers kørsel fra København.

Det øverste billede viser den smukke udsigt til hav og strand fra mit dejlige hotelværelse. Den kunne jeg snildt skue over hver dag. Et andet skønt syn var denne flaske champagne, som stod på værelset, da jeg kom. Champagne er for mig indbegrebet af livsnydelse og forkælelse. Jeg nød i øvrigt flasken sammen med min søde veninde Nadia fra Foodfanatic.

Da vi havde spist en skøn frokost med lækre muslinger blandt andet, fik vi en fin rundvisning på hotellet, hvor vi også kom forbi Akvarell, hotellets gourmetrestaurant – og stedet for aftenens gourmetmiddag. På billedet ser I en af de unge kokke i gang med at ordne kammuslinger.

Inden middagen havde vi et par afslappende timer i hotellets wellness og spa-område med svømning, en tur i dampbad og samt det lune udendørs-bassin – alle steder med den smukkeste udsigt til stranden og havet. Og så var der også fine fitnessfaciliteter og holdtræning (inklusiv vandaerobic!), men for mig var turen ren afslapning, så jeg havde med vilje ikke pakket træningstøjet. Efter vandturen var det tid til vinoterapi, som er hotellets nye behandling – hvor man bliver smurt ind i en lækker vinekstrakt, masseret og skrubbet. Det var en sand fornøjelse, men jeg døsede hen (så dejligt afslappende var det), og det tydeligste minde var derfor – først bagefter – at min hud i ansigtet og på kroppen aldrig havde føltes blødere.

Under middagen havde vi alle kameraerne ved hånden. For en gang skyld havde jeg det dog sjovere med at knipse billeder af Gastromanden og Mr. Pleasure end af selve maden. Men I kan se vores lækre gourmetmiddag hos Frk. Foodfanatic.

Næste morgen stod den på en alletiders morgenmadsbuffet med alverdens dejlige sager at lege med. Jeg fik kreeret en ret smuk dyb tallerken – hvis jeg selv skal sige det : ) Og nedenfor ser I en laber lille omelet med skønne ristede svampe og pølser.

Her ses tre fine bloggere med svensk sand under fødderne. Den søde blogger Katja fra Pudderdåserne var ligeledes med på turen – og det var en fornøjelse at møde hende.

Et stort tak til VisitSweden for at have introduceret mig for Tylösand Hotel. Jeg kommer igen og forkæler mig selv med mere livsnydelse. Det er helt sikkert!

Skrevet i: Uncategorized Tags: gourmet, gourmetophold, Spa uphold, strand, Sverige, Tylösand, VisitSweden

Previous Post: « En dag med solskin og rabarberkage med vanilleparfait til frokost
Next Post: Chokoladeis med Caramélia fra Valrhona og lækre kirsebær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Monsterscirucs skriver

    27. maj 2012 kl. 22:28

    Ej hvor ser det lækkert ud, uhm en lille tur med oplevelser for alle sanserne! Det var da vist lige til at holde – dejligt I har haft en lækker forkælelses/ livsnydelses tur som behageligt har sneget sig op under huden! Håber du har en dejlig Pinse.

  2. Line skriver

    28. maj 2012 kl. 03:51

    Saa dejlig Anne! Jeg ble ganske misunnelig paa den champagne 🙂 Det er ogsaa paa min toppliste av livsnydelse! Det Hoeres ut som om du koser deg (som vi sier paa norsk), fortsett med aa nyde ditt soede liv!
    Stor knus til deg!

  3. Benedikte Capion skriver

    28. maj 2012 kl. 07:11

    Wow, sikke en fantastisk, lækker og nydelsesfuld tur! Misundelse herfra! 😉

  4. Anne au Chocolat skriver

    28. maj 2012 kl. 12:05

    Kære Monsterscircus

    Jeg ville gerne tilbage lige nu! 🙂

    Kh Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    28. maj 2012 kl. 12:07

    Søde Line

    Det var en koselig tur, ja 🙂

    Vi må drikke champagne sammen en dag i Indien – på den ene eller anden måde!

    Kram

  6. Anne au Chocolat skriver

    28. maj 2012 kl. 12:07

    Kære Benedikte

    Det var så skøn en get-away 🙂

    Kh Anne

Trackbacks

  1. Hotel Tylösand – et joyride på den svenske vestkyst | Gastromand.dk siger:
    9. juli 2015 kl. 20:58

    […] kan læse mere om turen hos de andre deltagere: my-pleasure, foodfanatic, anne au chocolat og […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap