E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

En dag med solskin og rabarberkage med vanilleparfait til frokost

25. maj 2012 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

I mandags spiste jeg frokost i solen med min skønne veninde Kristina efter arbejde. Stedet var Meyers Deli på Godthåbsvej, og menuen var rabarbercrumblekage med vanilleparfait. Jeg har aldrig haft svært ved at spise kage til frokost, og det havde jeg i hvert fald heller ikke mandags.
Jeg havde sat Kristina, som til daglig bor i Paris, stævne i Meyers Deli, da jeg havde lovet min anden veninde Laura at komme forbi og smage den sommerlige rabarberdessert på menuen. Laura er nemlig køkkenchef i Delien. Nogle ville måske mene, at det er en anelse uansvarligt at spise kage til frokost, men jeg ser det snarere som en fin form for den der rene livsnydelse, jeg så tit prædiker om her på bloggen.

Det var skønt at nyde sommersolen, men vanilleparfait’en led under varmen, så den blev spist i lettere smeltet tilstand. Men det var faktisk lækkert, at parfaiten blev til en vanillecreme, som kunne blande sig visuelt smukt og smagsmæssigt vidunderligt med den lyserøde klare rabarbersuppe, som lå i bunden af den dybe tallerken.

Selve rabarbercrumble-kagen var også dejlig – sød, blød og sprød med den fineste smag af smør og syrligt søde rabarber. Og så var der toppet af med en ekstra bonus i form af en knaldrød rabarberkompot og knasende sprøde ristede hasselnødder.

Apropos Meyer, så er der nu under to uger til, at Meyers Melting Pot Charity Fest løber af stablen i Øksnehallen. Helt nøjagtigt onsdag den 6. juni fra kl.18-23. Entréen koster 500 kr, og for det beløb får man lækker mad og vin og en sjov aften med musik og skøn underholdning samtidig med, at man er med til at støtte Melting Pots indsats for, gennem madskoler, at bekæmpe fattigdom i Bolivia og kriminalitet i Danmark. Alle arbejder gratis på aftenen, og derfor går al overskuddet fra denne Charity fest ubeskåret til Melting Pots.

Følgende madpassionerede mennesker bidrager med velsmagende lækkerier: Radio, namnam, Morten Heiberg, Restaurant Ukrudt, Meyers Køkken, Slagteren med kødet og sin grill, grøntsagerne fra Grantoftegaard, Bernard Chesneau, Meyers Bageri, samt en kaffebar med Estate Coffee og LØV Organic te.
Og på scenen underholder aftenens vært Peter Mygind med indslag fra Claus Meyer himself og musik fra Rasmus Walter med venner, Kenneth Bager og Master Fatman.

Jeg glæder mig meget! Ses vi ?

Skrevet i: Uncategorized Tags: Charity Dinner, Melting Pot Charity Fest, Meyers, Meyers Deli, Øksnehallen, rabarber crumble, rabarberkage, sommer, vanilleparfait

Previous Post: « Små tykke pandekager med boghvedemel, banan og rabarberkompot
Next Post: Ren livsnydelse på Hotel Tylösand i Sverige »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Monsterscirucs skriver

    25. maj 2012 kl. 08:02

    Nej hvor er den smuk! Livet skal da nydes, det skal være et fest fyrværkeri af lidenskablige indtryk, og der er maden da en af de mest oplagte måder, at gøre dette på! Dejligt med suppen til isen og kagen, rigtig fin detalje. Troede faktisk det var en kreation komponeret af dig. Ha en rigtig dejlig weekend og nyd den fuldt ud!

  2. Natalie /nataliechristina skriver

    25. maj 2012 kl. 09:34

    Wow, det ser virkelig lækkert udd!!!!
    Men bliver d virkleig mæt af det til frokost? (ellers er det bare kig, jeg spiser ret meget;-D)

    http://agoodiebag.blogspot.com/2012/05/another-giveaway.html – kig gerne forbi og vind et smukt armbnd (-:

  3. Piskeriset skriver

    26. maj 2012 kl. 14:22

    Det er jo livsnydelse bare at se billederne – meget, meget smuk servering!

    Håber du får en god pinse – ser frem til næste uges blogindlæg *nudge nudge* 😉

  4. Anne-Marie Bruun skriver

    27. maj 2012 kl. 21:35

    Din skønne blog har fået prisen Blogger Appreciation Award hilsen Stil med fru Bruun

  5. Anne au Chocolat skriver

    28. maj 2012 kl. 11:43

    Kære Monsterscircus

    Tak for en sød kommentar 🙂
    Håber du nyder pinsen!

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    28. maj 2012 kl. 11:43

    Kære Natalie

    Det var en varm dag, og så er jeg aldrig så sulten! 🙂

    kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    28. maj 2012 kl. 11:44

    Kære Piske

    God pinse til dig også 😉

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    28. maj 2012 kl. 11:44

    Kære Anne-Marie

    Tusind tak. Det vil jeg lige kigge nærmere på 🙂

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap