Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Små tykke pandekager med boghvedemel, banan og rabarberkompot

23. maj 2012 af Anne au Chocolat

Det er ingen hemmelighed, at min søde tand rækker langt ud over chokoladens skønne sfære, og at jeg i disse uger elsker tanken om, at de danske smukke rabarber gror på livet løs og giver anledning til at kreere alverdens fine sommerlige desserter og morgenmadskreationer.

I går morges vågnede jeg tidligt og havde en kæmpe lyst til at lave pandekager, og da jeg samtidigt længe havde villet prøve at lave mine vafler til pandekager, var der ikke andet for end at finde panden frem.

Til en stak tykke pandekager som vist på billedet brugte jeg:

1 lille moden banan, moset
1 æg
20 g boghvedemel
1 spsk blå birkes
1/4 tsk kanel
smør til stegning

Bland alle ingredienserne sammen, og steg pandekagerne i smør til de er gyldne på begge sider.

Jeg spiste de små tykke bananpandekager med skyr, pæretern, ristede solsikkekerner og en vanillet og let syrlig kompot af smukke og meget røde vinrabarber, som jeg havde lavet aften forinden for at sikre en håndfuld skønne morgenmadsstunder i denne sommerlige uge. I øvrigt holder jeg meget af at bevare noget af rabarbernes frække og friske syrlighed, så når jeg laver rabarberkompot, smager jeg den altid til med sukker hen ad vejen. Hellere starte med for lidt sukker end for meget.

Til rabarberkompotten brugte jeg:

100 g (vin)rabarber, skåret i skiver à ca. 5-7 mm
40 g sukker
1 spsk vand
1/4 stang vanille

Kog kompotten indtil en blød og lækker konsistens. Køl af og opbevar den på køl indtil servering.

Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg kreere disse pandekager til morgenmad!

Lige for ti minutter siden spiste jeg i øvrigt denne her lækre servering med skyr, rabarberkompot og resten af gårsdagens pære. Endnu en omgang dessert til morgenmad : )

Skrevet i: Morgenmad Tags: boghvedemel, danske rabarber, dessert, morgenmad, pandekager, rabarber, rabarberkompot, skyr, vanille, vinrabarber

Previous Post: « Da vinderen af den hvide chokolade kom forbi med cheesecake
Next Post: En dag med solskin og rabarberkage med vanilleparfait til frokost »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap