Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Små tykke pandekager med boghvedemel, banan og rabarberkompot

23. maj 2012 af Anne au Chocolat 33 kommentarer

Det er ingen hemmelighed, at min søde tand rækker langt ud over chokoladens skønne sfære, og at jeg i disse uger elsker tanken om, at de danske smukke rabarber gror på livet løs og giver anledning til at kreere alverdens fine sommerlige desserter og morgenmadskreationer.

I går morges vågnede jeg tidligt og havde en kæmpe lyst til at lave pandekager, og da jeg samtidigt længe havde villet prøve at lave mine vafler til pandekager, var der ikke andet for end at finde panden frem.

Til en stak tykke pandekager som vist på billedet brugte jeg:

1 lille moden banan, moset
1 æg
20 g boghvedemel
1 spsk blå birkes
1/4 tsk kanel
smør til stegning

Bland alle ingredienserne sammen, og steg pandekagerne i smør til de er gyldne på begge sider.

Jeg spiste de små tykke bananpandekager med skyr, pæretern, ristede solsikkekerner og en vanillet og let syrlig kompot af smukke og meget røde vinrabarber, som jeg havde lavet aften forinden for at sikre en håndfuld skønne morgenmadsstunder i denne sommerlige uge. I øvrigt holder jeg meget af at bevare noget af rabarbernes frække og friske syrlighed, så når jeg laver rabarberkompot, smager jeg den altid til med sukker hen ad vejen. Hellere starte med for lidt sukker end for meget.

Til rabarberkompotten brugte jeg:

100 g (vin)rabarber, skåret i skiver à ca. 5-7 mm
40 g sukker
1 spsk vand
1/4 stang vanille

Kog kompotten indtil en blød og lækker konsistens. Køl af og opbevar den på køl indtil servering.

Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg kreere disse pandekager til morgenmad!

Lige for ti minutter siden spiste jeg i øvrigt denne her lækre servering med skyr, rabarberkompot og resten af gårsdagens pære. Endnu en omgang dessert til morgenmad : )

Skrevet i: Morgenmad Tags: boghvedemel, danske rabarber, dessert, morgenmad, pandekager, rabarber, rabarberkompot, skyr, vanille, vinrabarber

Previous Post: « Da vinderen af den hvide chokolade kom forbi med cheesecake
Next Post: En dag med solskin og rabarberkage med vanilleparfait til frokost »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Monsterscirucs skriver

    23. maj 2012 kl. 08:14

    Hvor er det smukt komponeret, som en smuk kærlighed sonate!!! Smukkere kan det vist ikke gøres.ha en vidunderlig dag!

  2. Line skriver

    23. maj 2012 kl. 08:26

    Hei Anne!
    Jeg elsker ogsaa rabarbra (som det heter paa norsk). Min mor sendte meg nettopp en groenn rabarbra te, nydelig! Liker du Rabarbraterte? Har du noen gang proevd aa lage rabarbra is?
    Nyd dine soede dage!
    Knus

  3. Laura skriver

    23. maj 2012 kl. 09:07

    Det sidste billede ligner noget jeg fik til morgenmad i mandags – så lækkert med hjemmelavet rabarberkompot!
    Pandekagerne ser super lækre ud Anne – altid sådan nogle flotte billeder du disker op med 🙂
    Hav en rigtig god dag!

  4. cecilie skriver

    23. maj 2012 kl. 11:26

    2 sjæle én tanke – jeg lavede netop igår dine vafler om til små pandekager og tænkte, at jeg ville dele med dig, hvor gode de blev!
    Elsker kombien med skyr, pærer og mørk chokolade, men i dag prøvede jeg så inspireret af dig med jordbær-rabarber-kompot, mmm! Min søn på 2 elsker vaflerne/pandekagerne både som morgenmad, snack og dessert, så 1000 tak for opskriften!

  5. Ditte skriver

    23. maj 2012 kl. 18:25

    Hvor ser det fantastisk lækkert ud!

    Muligvis verdens dummeste spørgsmål, men smager bananen igennem i pandekagerne/vaflerne?

  6. Anne au Chocolat skriver

    24. maj 2012 kl. 07:56

    Kære Monsterscircus
    Tak for en dejlig hilsen! Smuk mad smager bare bedre 🙂

    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    24. maj 2012 kl. 07:57

    Kære Line

    Mmm, jeg elsker også grøn te med rabarber! Jeg mangler faktisk stadig at prøve at lave rabarberis! Men ja, masser af rabarberkager og tærter 🙂

    Ha’ en dejlig dag i Indien.

    Stort kram fra mig

  8. Anne au Chocolat skriver

    24. maj 2012 kl. 07:58

    Kære Laura

    Jeg kan kun sige ditto til de flotte billeder 🙂

    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    24. maj 2012 kl. 07:59

    Kære Cecilie

    FANTASTISK! Det var en skøn kommentar at få 🙂

    Ha’ en fin dag med masser af solskin.

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    24. maj 2012 kl. 08:00

    Kære Ditte

    Det er ikke et dumt spørgsmål! Man kan bestemt godt smage bananen, men ikke så meget som man ville i en banankage eksempelvis. Den er mest med til at give konsistens og til at søde pandekagerne.

    Kh Anne

  11. Benedikte Capion skriver

    24. maj 2012 kl. 08:05

    Hvor ser de lækre og smukke ud, man får virkelig lyst til at sætte tænderne i dem! Lyder virkelig meget som noget, jeg selv tit laver 🙂 kombien af boghvedemel, banan og birker fungerer bare godt!
    Og har også selv været i gang med rabarberkompot, helt uden sukker.. Elsker smagen af rabarber. Der er SÅ meget sommer over det 🙂

  12. Anne au Chocolat skriver

    24. maj 2012 kl. 09:29

    Tak Benedikte! 🙂

    Rabarberkompot uden sukker lyder meget spændende 😉 Bruger du mon vidunderbarnet Stevia til at søde ?

    Kh Anne

  13. emma skriver

    25. maj 2012 kl. 11:47

    Du har en super lækker blot, har vist aldrig kommenteret før 🙂

    Kan det virkelig passe med 20 gr mel til den stak pandekager?
    Emma

  14. Anne au Chocolat skriver

    25. maj 2012 kl. 12:01

    Kære Emma

    TAK for din kommentar 🙂
    Og ja, det er ganske sandt med kun 20 g boghvedemel! Prøv 😉

    Kh Anne

  15. Ditte skriver

    26. maj 2012 kl. 15:18

    Hold nu op.. Jeg lavede disse i går, og de er da fantastisk lækre! Og så endda relativt sunde. What’s not to like?!
    Jeg bryder mig dog ikke om banan, og vil sige at jeg faktisk ikke kunne smage dem. Som du også svarede mig tidligere, så gav bananen bare en sødme til pandekagerne.
    Jeg spiste dem med en klat is til og masser af hindbær.

    De skal helt sikkert laves igen. Måske allerede i aften… 😉

  16. marie skriver

    27. maj 2012 kl. 17:49

    Lavede dem til brunch her i formiddags – og de var et kæmpe hit! (Og ikke kun hos mig, som elsker dem i forvejen. But then again, jeg har elsket alt hvad jeg lavet af dine opskrifter!!)

  17. Anne au Chocolat skriver

    28. maj 2012 kl. 12:09

    Kære Ditte
    Det glæder mig at høre 🙂

    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    28. maj 2012 kl. 12:09

    Kære Marie
    Yes, det er jeg glad for at høre! Dejligt at mine opskrifter hitter hos dig 🙂

    Kh Anne

  19. Susanne skriver

    9. april 2013 kl. 12:14

    Måske et dumt spørgsmål, men det der blå birkes – hvad gør de godt for? Altså er det æstetisk – jeg har nemlig ikke nogen i hus, men alt det andet har jeg hjemme, og jeg gad godt liige lave mig sådan en stabel pandekager til mig og min syge pige! 🙂
    Tak for en skøn blog! 🙂

  20. Anne au Chocolat skriver

    9. april 2013 kl. 12:40

    Kære Susanne,
    Du kan sagtens lave pandekagerne uden birkes – jeg synes bare, at de smager godt og er fine i. Nogle gange tilsætter jeg hørfrø eller andre nødder.
    God fornøjelse.
    Kh Anne

  21. Anja skriver

    21. marts 2014 kl. 12:48

    Hej Anne,

    Hvad er boghvedemel helt præcis? Kan man bruge blendede havregryn i stedet?

    Tak for stor inspiration til den søde tand 🙂

    Kh

Trackbacks

  1. Bananpandekager | Signes Mad siger:
    27. maj 2012 kl. 12:09

    […] jeg forleden spottede de her små pandekager ovre hos Anne, vidste jeg bare at de skulle stå på weekendprogrammet. Jeg har næsten altid bananer i fryseren, […]

  2. MathildesBlog.com » Breakfast & buzzing siger:
    18. april 2013 kl. 10:16

    […] noget andet morgenmad, end jeg normalt har tid til at spise. Jeg har længe gerne villet prøve denne opskrift på lidt sundere pandekager, så det kastede jeg mig ud i i […]

  3. Bananpandekager med blå birkes til morgenmad. | Den glade kagekone siger:
    29. september 2013 kl. 17:40

    […] og helst med smoothie til! De her små pandekager er bare så nemme at lave , og det er bloggen https://anneauchocolat.dk/?p=5368 , som har inspireret mig.  Jeg havde ikke noget boghvedemel, istedet brugte jeg almindeligt […]

  4. Bærmonster Klassisk: Bananpandekager | Bærmonster siger:
    2. december 2015 kl. 08:06

    […] jeg så Anne au Chocolats opskrift på bananpandekager i 2012, har de små, tykke pandekager været fast inventar i mit køkken. Jeg […]

  5. Bananpandekager | Bærmonster siger:
    19. februar 2016 kl. 14:17

    […] at have set Anne au Chocolats opskrift på bananpandekager, og set det igen, så måtte jeg prøve det. Jeg er vild med bananer og jeg er vild med pandekager, […]

  6. Æblepandekager - Anne au Chocolat siger:
    13. september 2016 kl. 14:30

    […] bananpandekager, som jeg laver på fuldkornsrismel for tiden, fik en make-over forleden, da jeg forærede dem […]

  7. En lille pandekage med banan, nutella, og kokos - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:41

    […] ved godt, at jeg elsker gode og lækre morgenstunder. Og se bare her: Mettes nutella og min bananpandekage i fin forening pyntet med kokos og skiver af banan. Livnydelse på højt […]

  8. Chokoladepandekager - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 12:56

    […] da lavede jeg mine elskede bananpandekager, tilføjede jeg en skefuld af det lækre kakaopulver fra Valrhona i stedet for de sædvanlige […]

  9. Pandekager og is - en ren form for livsnydelse - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 12:59

    […] bog. Sidst jeg spiste mig sådan en portion var til en lækker morgenmad, hvor jeg toppede mine små tykke og sunde bananpandekager med en kugle af min vanilleprikkede og påskeæg-proppede semi-freddo og spiste blåbær og […]

  10. Buttede bananpandekager med chokolade-peanutbutter-smørepålæg - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:01

    […] lykke på bordet med sådan en pandekagestak. Det er mine små buttede og sødmefulde bananpandekager med boghvedemel, I ser på billederne. I selskab med skyr, tørrede morbær og en skefuld af […]

  11. En lille pandekage med banan, nutella, og kokos - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:09

    […] ved godt, at jeg elsker gode og lækre morgenstunder. Og se bare her: Mettes nutella og min bananpandekage i fin forening pyntet med kokos og skiver af banan. Livnydelse på højt […]

  12. Bananpandekager som dessert - Anne au Chocolat siger:
    24. maj 2017 kl. 12:24

    […] men ingen har, må man improvisere. På nul komma fem fik jeg tryllet små glutenfri og buttede bananpandekager frem og toppet dem med letpisket flødeskum og disse hjemmelavede makroner med masser af […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap