Det er ingen hemmelighed, at min søde tand rækker langt ud over chokoladens skønne sfære, og at jeg i disse uger elsker tanken om, at de danske smukke rabarber gror på livet løs og giver anledning til at kreere alverdens fine sommerlige desserter og morgenmadskreationer.
I går morges vågnede jeg tidligt og havde en kæmpe lyst til at lave pandekager, og da jeg samtidigt længe havde villet prøve at lave mine vafler til pandekager, var der ikke andet for end at finde panden frem.
Til en stak tykke pandekager som vist på billedet brugte jeg:
1 lille moden banan, moset
1 æg
20 g boghvedemel
1 spsk blå birkes
1/4 tsk kanel
smør til stegning
Bland alle ingredienserne sammen, og steg pandekagerne i smør til de er gyldne på begge sider.
Jeg spiste de små tykke bananpandekager med skyr, pæretern, ristede solsikkekerner og en vanillet og let syrlig kompot af smukke og meget røde vinrabarber, som jeg havde lavet aften forinden for at sikre en håndfuld skønne morgenmadsstunder i denne sommerlige uge. I øvrigt holder jeg meget af at bevare noget af rabarbernes frække og friske syrlighed, så når jeg laver rabarberkompot, smager jeg den altid til med sukker hen ad vejen. Hellere starte med for lidt sukker end for meget.
Til rabarberkompotten brugte jeg:
100 g (vin)rabarber, skåret i skiver à ca. 5-7 mm
40 g sukker
1 spsk vand
1/4 stang vanille
Kog kompotten indtil en blød og lækker konsistens. Køl af og opbevar den på køl indtil servering.
Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg kreere disse pandekager til morgenmad!

