E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Da vinderen af den hvide chokolade kom forbi med cheesecake

21. maj 2012 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

Jeg fortalte jer aldrig om de 5 vindere af Valrhona konkurrencen, blot at jeg havde sendt vinderne en e-mail.
Egentlig var det heller ikke planen, men det kribler lidt i fingrene på mig for at fortælle jer om søde Camilla, som vandt 1 kg Ivoire – den hvide chokolade fra Valrhona.

Da hun skrev sin adresse til mig, kunne jeg hurtigt se, at hun boede lige på vejen hjem fra mit arbejde, så jeg foreslog hende, at jeg bare cyklede forbi med chokoladen til hende. Hun lod sig heldigvis ikke skræmme af mit spontane tilbud.

Camilla var i ekstase over chokoladen, og det var et godt første møde mellem hende og jeg. Nu har vi mødt hinanden to gange. Et par dage efter kom hun nemlig med et par små cheesecakes til mig – nærmere fortalt bagt hvid Ivoire chokolade cheesecake med hindbær. Ren og skær cremet livsnydelse.

Camilla er i gang med at eksperimentere sig frem til den ultimative cheesecake, og hun har lovet mig at gæsteblogge om den, når opskriften er færdigudviklet. Samme eftermiddag som hun havde fået den hvide chokolade, blev hendes køkken allerede forvandlet til en cheesecake’t skueplads, hvor hun havde hele 8 forskellige små cheesecakes i spil – 4 af den bagte slags og 4 som skulle sætte sig på køl. Det var altså en af de bagte cheesecakes, som vandt indledende heat. Men den er ifølge Camilla slet ikke færdig endnu. Selvom jeg ellers synes, at den på daværende stadie i cheesecake-studiet smagte strålende – cremet, blød og sød med de flotteste sorte vanilleprikker, en delikat smag af hvid chokolade og en dejlig sprød kiksebund samt en fin lille syrlighed fra hindbærret. Men jeg kender jo også mig selv og ved, hvor kritisk man som passioneret kagebager kan være.

Jeg ser frem til Camillas blogindlæg og siger indtil da namnam for et nyt sødt kagevenskab : )

Skrevet i: Uncategorized Tags: bagt cheesecake, cheesecake, cheesecake med hvid chokolade og hindbær, hindbær, hvid chokolade, ivoire, små cheesecakes, valrhona

Previous Post: « Bananasplit med saltkaramel-is og chokoladesovs
Next Post: Små tykke pandekager med boghvedemel, banan og rabarberkompot »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Benedikte Capion skriver

    21. maj 2012 kl. 17:54

    EJ, hvor fint og fantastisk og inspirerende!

  2. Joanna skriver

    21. maj 2012 kl. 22:38

    Jeg glæder mig til at høre mere. Synes selv det er svært at bage (ja, den skal da bages) den perfekte cheesecake. I Berlin har de neglet den, hvor man de fleste steder i det gamle øst kan købe syrlige bagte cheesecakes, som ikke så overvældende som de ubagte flødeost-baserede kan være.

  3. Maj skriver

    22. maj 2012 kl. 08:49

    Mmmm.. Ikke dårligt!

    Anne – jeg vil spørge dig om du ved hvilke specialbutikker i KBH, man kan købe Valhrona fèves. Jeg har forsøgt mig i Magasin men uden held.

    Tak!

  4. Anne au Chocolat skriver

    23. maj 2012 kl. 07:26

    Kære Benedikte

    Jeg er vild med din positive energi 🙂

    Kh Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    23. maj 2012 kl. 07:27

    Kære Joanna

    Jeg er også blevet mere og mere hooked på bagt cheesecakes de seneste par år. Du kan tro, at du kommer til at høre mere om den.

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    23. maj 2012 kl. 07:28

    Kære Maj

    Meget snart – hvis ikke allerede disse dage – kan du købe fêves i Magasin. Du kommer til at høre om det her på bloggen snart, kan jeg fortælle dig 😉

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap