Chokoladeintens, sødmefuld og fløjlsblød is, som smelter helt perfekt på tungen med et syrlig-sødt og forfriskende fint modspil af labre swirls af hindbær coulis. En vanedannende lækker is som fik så mange rosende ord med på vejen fra både Christian og Kaj, da de guffede løs af den i går. Lille Emil smagte også begejstret et par skefulde.
Denne is er vist en ny favorit herhjemme. Her får I opskriften:
Chokoladeis med hindbærcoulis
6 personer
Iscreme:
100 g god mørk chokolade, fx. Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
250 ml sødmælk
250 ml fløde
4 æggeblommer
90 g sukker
Hindbærcoulis:
150 g hindbær, friske eller frosne
50 g sukker
Valrhona chokoladeperler (reklamelink)
Iscreme:
Hak chokoladen helt fint. Bring mælk og fløde i kog i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, tilsæt straks chokoladen og rør rundt, til chokoladen er helt smeltet. Pisk æggeblommer lyse og luftige med sukker i en skål. Hæld den varme chokolademælk over æggeblandingen i én omgang og pisk grundigt med piskeris. Hæld chokoladecremen tilbage i gryden, og varm cremen op til 83 grader, rør godt rundt hele tiden. Køl derefter straks iscremen ned ved at putte gryden i et koldt vandbad i køkkenvasken. Køl cremen helt af, inden den køres på ismaskinen.
Lav hindbærcoulis, imens iscremen køler af. Så hindbærcoulisen kan køle, mens isen køres på ismaskinen.
Hindbærcoulis:
Bring hindbær og sukker i kog i en gryde og lidt det simre i et par minutter. Køl helt af.
Kom halvdelen af den færdigkørte chokoladeis i en form og fordel straks halvdelen af hindbærcoulis ovenpå. Gentag med den resterende is og hindbærcoulis. Drys med lidt chokoladeperler til sidst. Sæt isen i fryseren i et par timer inden servering.
Camilla skriver
Det der ser SÅ ualmindelig godt ud Anne! ? Jeg har så meget lyst til at finde ismaskinen frem nu ?
Sandra skriver
Hvor længe kan sådan en is holde sig i fryseren? Hvis nu man vil være i rigtig god tid til et arrangement 🙂
Heidi Kryger skriver
Hej
Kan man lave isen uden en ismaskine?
Hilsen Heidi
Anne au Chocolat skriver
Kære søde Camilla,
Det må du gøre! Jeg er sikker på, at lillepigen kommer til at danse af islykke i mavsen 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Sandra,
Hvis den pakkes godt ind eller endnu bedre laves i boks med låg, kan det holde sig ret længe. Husk at tage den ud 10-15 minutter før servering i så fald 🙂
Anne au Chocolat skriver
Hej Heidi,
Denne slags is bliver bedst med ismaskine.
Kh Anne
Christine skriver
Hej Anne
Hvor ser det bare lækkert ud! Hvilken form er det, du har brugt til isen?
Anne au Chocolat skriver
Kære Christine,
Tak skal du have 🙂 Jeg har brugt en 1 liters brødform.
Lisbet Svendsen skriver
Kære Anne. Du skrev på et tidspunkt om den webshop hvor du køber din chokoloade, dem som har alle de dér fantastiske varianter af Valrhona + meget andet lækkert. Jeg kan ikke huske, hvad det nu lige var den hed. Ville du ikke være sød at skrive det igen, please?
Stine skriver
Hvilken ismaskine bruger du? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Stine,
Jeg har en Musso Sorbetière. 🙂