
Chokoladeintens, sødmefuld og fløjlsblød is, som smelter helt perfekt på tungen med et syrlig-sødt og forfriskende fint modspil af labre swirls af hindbær coulis. En vanedannende lækker is som fik så mange rosende ord med på vejen fra både Christian og Kaj, da de guffede løs af den i går. Lille Emil smagte også begejstret et par skefulde.
Denne is er vist en ny favorit herhjemme. Her får I opskriften:
Chokoladeis med hindbærcoulis
6 personer
Iscreme:
100 g god mørk chokolade, fx. Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
250 ml sødmælk
250 ml fløde
4 æggeblommer
90 g sukker
Hindbærcoulis:
150 g hindbær, friske eller frosne
50 g sukker
Valrhona chokoladeperler (reklamelink)
Iscreme:
Hak chokoladen helt fint. Bring mælk og fløde i kog i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, tilsæt straks chokoladen og rør rundt, til chokoladen er helt smeltet. Pisk æggeblommer lyse og luftige med sukker i en skål. Hæld den varme chokolademælk over æggeblandingen i én omgang og pisk grundigt med piskeris. Hæld chokoladecremen tilbage i gryden, og varm cremen op til 83 grader, rør godt rundt hele tiden. Køl derefter straks iscremen ned ved at putte gryden i et koldt vandbad i køkkenvasken. Køl cremen helt af, inden den køres på ismaskinen.
Lav hindbærcoulis, imens iscremen køler af. Så hindbærcoulisen kan køle, mens isen køres på ismaskinen.
Hindbærcoulis:
Bring hindbær og sukker i kog i en gryde og lidt det simre i et par minutter. Køl helt af.
Kom halvdelen af den færdigkørte chokoladeis i en form og fordel straks halvdelen af hindbærcoulis ovenpå. Gentag med den resterende is og hindbærcoulis. Drys med lidt chokoladeperler til sidst. Sæt isen i fryseren i et par timer inden servering.

