E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladeis med hindbærcoulis – en ny favorit

28. januar 2018 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

Chokoladeintens, sødmefuld og fløjlsblød is, som smelter helt perfekt på tungen med et syrlig-sødt og forfriskende fint modspil af labre swirls af hindbær coulis. En vanedannende lækker is som fik så mange rosende ord med på vejen fra både Christian og Kaj, da de guffede løs af den i går. Lille Emil smagte også begejstret et par skefulde.

Denne is er vist en ny favorit herhjemme. Her får I opskriften:

Chokoladeis med hindbærcoulis
6 personer

Iscreme:
100 g god mørk chokolade, fx. Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
250 ml sødmælk
250 ml fløde
4 æggeblommer
90 g sukker

Hindbærcoulis:
150 g hindbær, friske eller frosne
50 g sukker

Valrhona chokoladeperler (reklamelink)

Iscreme:
Hak chokoladen helt fint. Bring mælk og fløde i kog i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, tilsæt straks chokoladen og rør rundt, til chokoladen er helt smeltet. Pisk æggeblommer lyse og luftige med sukker i en skål. Hæld den varme chokolademælk over æggeblandingen i én omgang og pisk grundigt med piskeris. Hæld chokoladecremen tilbage i gryden, og varm cremen op til 83 grader, rør godt rundt hele tiden. Køl derefter straks iscremen ned ved at putte gryden i et koldt vandbad i køkkenvasken. Køl cremen helt af, inden den køres på ismaskinen.

Lav hindbærcoulis, imens iscremen køler af. Så hindbærcoulisen kan køle, mens isen køres på ismaskinen.

Hindbærcoulis:
Bring hindbær og sukker i kog i en gryde og lidt det simre i et par minutter. Køl helt af.

Kom halvdelen af den færdigkørte chokoladeis i en form og fordel straks halvdelen af hindbærcoulis ovenpå. Gentag med den resterende is og hindbærcoulis. Drys med lidt chokoladeperler til sidst. Sæt isen i fryseren i et par timer inden servering.

Skrevet i: Is

Previous Post: « Sød fredagsinspiration med mere mælkechokolademousse
Next Post: Et bud på en kage til Valentinsdag: Kærligshedskage med financierbund, knas og mælkechokolademousse »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Camilla skriver

    28. januar 2018 kl. 12:27

    Det der ser SÅ ualmindelig godt ud Anne! ? Jeg har så meget lyst til at finde ismaskinen frem nu ?

  2. Sandra skriver

    28. januar 2018 kl. 20:44

    Hvor længe kan sådan en is holde sig i fryseren? Hvis nu man vil være i rigtig god tid til et arrangement 🙂

  3. Heidi Kryger skriver

    29. januar 2018 kl. 13:54

    Hej
    Kan man lave isen uden en ismaskine?
    Hilsen Heidi

  4. Anne au Chocolat skriver

    29. januar 2018 kl. 21:31

    Kære søde Camilla,
    Det må du gøre! Jeg er sikker på, at lillepigen kommer til at danse af islykke i mavsen 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    29. januar 2018 kl. 21:32

    Kære Sandra,
    Hvis den pakkes godt ind eller endnu bedre laves i boks med låg, kan det holde sig ret længe. Husk at tage den ud 10-15 minutter før servering i så fald 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    29. januar 2018 kl. 21:33

    Hej Heidi,
    Denne slags is bliver bedst med ismaskine.
    Kh Anne

  7. Christine skriver

    31. januar 2018 kl. 17:05

    Hej Anne

    Hvor ser det bare lækkert ud! Hvilken form er det, du har brugt til isen?

  8. Anne au Chocolat skriver

    1. februar 2018 kl. 15:37

    Kære Christine,
    Tak skal du have 🙂 Jeg har brugt en 1 liters brødform.

  9. Lisbet Svendsen skriver

    3. februar 2018 kl. 13:37

    Kære Anne. Du skrev på et tidspunkt om den webshop hvor du køber din chokoloade, dem som har alle de dér fantastiske varianter af Valrhona + meget andet lækkert. Jeg kan ikke huske, hvad det nu lige var den hed. Ville du ikke være sød at skrive det igen, please?

  10. Stine skriver

    12. februar 2018 kl. 14:33

    Hvilken ismaskine bruger du? 🙂

  11. Anne au Chocolat skriver

    12. februar 2018 kl. 22:17

    Kære Stine,
    Jeg har en Musso Sorbetière. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap