E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Chokoladeis med hindbærcoulis – en ny favorit

28. januar 2018 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

Chokoladeintens, sødmefuld og fløjlsblød is, som smelter helt perfekt på tungen med et syrlig-sødt og forfriskende fint modspil af labre swirls af hindbær coulis. En vanedannende lækker is som fik så mange rosende ord med på vejen fra både Christian og Kaj, da de guffede løs af den i går. Lille Emil smagte også begejstret et par skefulde.

Denne is er vist en ny favorit herhjemme. Her får I opskriften:

Chokoladeis med hindbærcoulis
6 personer

Iscreme:
100 g god mørk chokolade, fx. Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
250 ml sødmælk
250 ml fløde
4 æggeblommer
90 g sukker

Hindbærcoulis:
150 g hindbær, friske eller frosne
50 g sukker

Valrhona chokoladeperler (reklamelink)

Iscreme:
Hak chokoladen helt fint. Bring mælk og fløde i kog i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, tilsæt straks chokoladen og rør rundt, til chokoladen er helt smeltet. Pisk æggeblommer lyse og luftige med sukker i en skål. Hæld den varme chokolademælk over æggeblandingen i én omgang og pisk grundigt med piskeris. Hæld chokoladecremen tilbage i gryden, og varm cremen op til 83 grader, rør godt rundt hele tiden. Køl derefter straks iscremen ned ved at putte gryden i et koldt vandbad i køkkenvasken. Køl cremen helt af, inden den køres på ismaskinen.

Lav hindbærcoulis, imens iscremen køler af. Så hindbærcoulisen kan køle, mens isen køres på ismaskinen.

Hindbærcoulis:
Bring hindbær og sukker i kog i en gryde og lidt det simre i et par minutter. Køl helt af.

Kom halvdelen af den færdigkørte chokoladeis i en form og fordel straks halvdelen af hindbærcoulis ovenpå. Gentag med den resterende is og hindbærcoulis. Drys med lidt chokoladeperler til sidst. Sæt isen i fryseren i et par timer inden servering.

Skrevet i: Is

Previous Post: « Sød fredagsinspiration med mere mælkechokolademousse
Next Post: Et bud på en kage til Valentinsdag: Kærligshedskage med financierbund, knas og mælkechokolademousse »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Camilla skriver

    28. januar 2018 kl. 12:27

    Det der ser SÅ ualmindelig godt ud Anne! ? Jeg har så meget lyst til at finde ismaskinen frem nu ?

  2. Sandra skriver

    28. januar 2018 kl. 20:44

    Hvor længe kan sådan en is holde sig i fryseren? Hvis nu man vil være i rigtig god tid til et arrangement 🙂

  3. Heidi Kryger skriver

    29. januar 2018 kl. 13:54

    Hej
    Kan man lave isen uden en ismaskine?
    Hilsen Heidi

  4. Anne au Chocolat skriver

    29. januar 2018 kl. 21:31

    Kære søde Camilla,
    Det må du gøre! Jeg er sikker på, at lillepigen kommer til at danse af islykke i mavsen 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    29. januar 2018 kl. 21:32

    Kære Sandra,
    Hvis den pakkes godt ind eller endnu bedre laves i boks med låg, kan det holde sig ret længe. Husk at tage den ud 10-15 minutter før servering i så fald 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    29. januar 2018 kl. 21:33

    Hej Heidi,
    Denne slags is bliver bedst med ismaskine.
    Kh Anne

  7. Christine skriver

    31. januar 2018 kl. 17:05

    Hej Anne

    Hvor ser det bare lækkert ud! Hvilken form er det, du har brugt til isen?

  8. Anne au Chocolat skriver

    1. februar 2018 kl. 15:37

    Kære Christine,
    Tak skal du have 🙂 Jeg har brugt en 1 liters brødform.

  9. Lisbet Svendsen skriver

    3. februar 2018 kl. 13:37

    Kære Anne. Du skrev på et tidspunkt om den webshop hvor du køber din chokoloade, dem som har alle de dér fantastiske varianter af Valrhona + meget andet lækkert. Jeg kan ikke huske, hvad det nu lige var den hed. Ville du ikke være sød at skrive det igen, please?

  10. Stine skriver

    12. februar 2018 kl. 14:33

    Hvilken ismaskine bruger du? 🙂

  11. Anne au Chocolat skriver

    12. februar 2018 kl. 22:17

    Kære Stine,
    Jeg har en Musso Sorbetière. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap