E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Et bud på en kage til Valentinsdag: Kærligshedskage med financierbund, knas og mælkechokolademousse

31. januar 2018 af Anne au Chocolat 6 kommentarer


Denne kage er en kærlighedserklæring til alle folk, som elsker mælkechokolade og karamel i fin forening. Jeg bruger normalt altid Jivara 40% mælkechokolade fra Valrhona, men denne gang har jeg valgt deres Tanariva 33% mælkechokolade, som byder på en fin karamelliseret smag, som jeg altså er ret så vild med. Tanariva’en har jeg brugt i det silkebløde og cremede mousselag på toppen samt det knasende sprøde lag i al sin enkelthed lavet af smeltet chokolade, letknuste cornflakes og et nip salt. En måde at få noget lækker knas ind i kager, som man tit oplever i Frankrig blandt andet (der bruger man oftest de sprøde crêpe dentelle i knust form (feuilletine) men flere bruger også cornflakes, og det har jeg også set søde seje Maja gøre mange gange). Kagebunden er en mandellækker og saftig financiervariant med aromatisk beurre noisette (brunet smør), da jeg havde æggehvider til overs fra den chokoladelækre is med hindbær fra forleden.

Alt i alt en fantastisk lækker sag, som er et godt bud på en kage til Valentinsdag, hvis I spørger mig. En ekstra dejlig kage man kan forkæle sin elskede med. Men hey, kagen her er jo god alle årets dage – og kærligheden skal – og kan i hvert fald – fejres hver dag, og når man har lyst til lidt ekstra livsnydelse og sød lykke <3

Moussekage med financierbund, knas og mælkechokolade
10 personer

Financierbund:
100 g mandelmel
100 g sukker
2 æggehvider
15 g mel
70 g smør, smeltet og brunet til “beurre noisette/ brunet smør”
20 g finthakkede pistacier

Sprødt lag:
100 g Tanariva 33% mælkechokolade fra Valrhona
25 g cornflakes, letknuste
1 nip salt

Mælkechokolademousse:
220 ml piskefløde
100 g Tanariva 33% mælkechokolade fra Valrhona

Pynt:
Finthakkede pistacier
Dulcey chokoladeperler
Karamelliserede popcorn, jeg har brugt dem fra NoCrapGourmet

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Financierbund:
Forvarm ovnen til 180 grader. Lun mandelmel, sukker og æggehvider i en skål over et bain-marie (vandbad). Tag skålen af varmen og mel og nøddesmør i. Fordel financierdejen i en smurt springform (20 cm) med bunden beklædt med bagepapir og drys med pistacier. Bag i 20-25 minutter. Køl helt af.

Sprødt lag:
Hak mælkechokoladen i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tag chokoladen af varmen og letknuste cornflakes og salt i. Fordel på den afkølede financierbund. (Kom hellere end gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler det sprøde lag på financierbunden). Stil på køl.

Mælkechokolademousse:
Smelt mælkechokoladen ultrafint, og kom den i en skål. Varm 100 ml piskefløde op til kogepunktet i en gryde og hæld den over den finthakkede chokolade. Lad det stå i 2 minutter, og rør da godt rundt (brug gerne et piskeris), indtil chokoladen er smeltet med fløden. Pisk den resterende fløde til en let skum og vend først 1/3 af flødeskummet i chokoladecremen og derned forsigtigt det resterende flødeskum uden at slå for meget luft ud. Fordel oven på det sprøde lag. Sæt kagen i fryseren natten over.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen på køl, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Inden servering pynt med finthakkede pistacier, Dulcey chokoladeperler og karamelliserede popcorn.



Skrevet i: Kager

Previous Post: « Chokoladeis med hindbærcoulis – en ny favorit
Next Post: De lækreste fastelavnsboller med kirsebær, nougat og pistacieremonce »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jenny skriver

    24. marts 2019 kl. 15:36

    Hej, kagen ser rigtig lækker ud, jeg tænker på om den kan stå i timevis på bordet (til en fødselsdag med tagselv bord), eller om den bliver for blød?

  2. Anne au Chocolat skriver

    24. marts 2019 kl. 21:23

    Kære Jenny,
    Den er for blød til at stå ude længe inden servering. Sig til hvis jeg skal komme med alternative bud.
    Kh Anne

  3. Rikke skriver

    27. januar 2020 kl. 15:22

    Hej Anne.
    Kagen ser virkelig skøn ud! Har du nogen bud på, hvilken anden chokolade man kan erstatte chokoladen med, hvis man er studerende og ikke har råd til den dyre Valrhona? Vil gerne opnå nogenlunde de samme smage, som du får 🙂
    Kh. Rikke

  4. Anne au Chocolat skriver

    28. januar 2020 kl. 19:12

    Kære Rikke,
    Tak skal du have 🙂
    Har du en favorit mælkechokolade? I så fald vil jeg anbefale dig at bruge den i stedet 🙂
    Kh Anne

  5. Sannie skriver

    30. august 2020 kl. 22:54

    Kære Anne,
    Super lækker kage. Den blev serveret til min datters fødselsdag til stor nydelse for gæster.
    Nu vil jeg gerne bage den igen som en del af et kagebord til min runde fødselsdag, hvor også to andre af dine kager skal indgå. Fælles for dem alle er, at bundene skal tilsættes en lille del hvedemel. Da en af gæsterne er glutenallergiker og derfor ikke kan tåle hvedemel, ville jeg høre, om du tror jeg ville kunne erstatte med kartoffelmel eller har du et andet forslag.
    På forhånd tak for svar og for lækre opskrifter.
    Sannie

  6. Julie skriver

    16. marts 2021 kl. 16:39

    Hej Sannie
    Pga. glutenallergi har jeg erstattet mel med rismel og det fungerer fint.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap