E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

De lækreste fastelavnsboller med kirsebær, nougat og pistacieremonce

1. februar 2018 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Inden længe er det fastelavnstid, og det er derfor allerede fastelavnsbolletid. I hvert fald hvis man skal nå at spise mange forskellige slags. Og det S K A L jeg.

Jeg har videreudviklet på verdens bedste fastelavnsboller fra sidste år og har fyldt de dejligste bløde og luftige boller med syltede kirsebær (jeg havde et uåbnet glas fra julen stående), samt blød nougat og en remonce proppet med aromatiske pistacier. Glasuren har fået smag og farve fra den søde kirsebærsyltelage. Det var oplagt at prøve, da jeg havde hapset kirsebærrene, og hvor blev det bare en farvefin og skøn glasur!

Min fastelavnsbolledej har altid et strejf af kardemomme, fordi jeg elsker det. Hvis I ikke er kardemommefans, så kan I bare undlade det.

Nyd fastelavnsbollerne helt nybagte – i hvert fald samme dag – og oplev hvor meget velsmag og livsnydende lykke, sådan en bolle kan gemme på <3

Fastelavnsboller med kirsebær, nougat og pistacieremonce
16 stk

Dej:
120 g smør
175 ml mælk
35 g gær
2 æg
1 tsk salt
30 g sukker
1/2 tsk stødt kardemomme
500-600 g mel

Remonce:
30 g blødt smør
30 g sukker
30 marcipan, revet
20 g usaltede pistacier, helt finthakket

32 stk syltede kirsebær, finthakkede (eller ca.)
40 g blød nougat

Glasur:
Flormelis
Lage fra de syltede kirsebær

Pynt:
Pistacier og Salade de Fleurs (fra Mill&Mortar) – eller hvad I har lyst til!

Dejen:
Smelt smør i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk. Hæld blandingen i en skål eller gerne i en røremaskine. Tilsæt gær, æg, salt, sukker og kardemomme og rør rundt. Tilsæt derefter mel lidt efter lidt og ælt, til dejen er blank, blød og smidig – og ikke klistrer fast til fingrene. Dæk skålen med et rent opvredet (fugtigt) viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 45 minutter. Dejen kan også koldhæve natten over og så tages ud i stuetemperatur 30 minutter, før den skal bruges.

Remonce:
Rør smør, sukker, marcipan og helt finthakkede pistacier sammen i en skål.

Samling af fastelavnsbollerne:
Når dejen har hævet, vend den da ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en firkant på ca. 40 cm x 40 cm. Skær dejen i 16 firkanter à 10 cm x 10 cm. Læg hakkede kirsebær, 1 tsk pistacieremonce og et lille stykke nougat på midten af hver firkant. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne for at sikre, at fyldet ikke løber ud under bagningen. Læg boller med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve et lunt sted i ca. 45-55 minutter under et rent opvredet (fugtigt)viskestykke.
Pensl de hævede boller med lidt mælk (sammenpisket æg eller æggehvide kan også bruges) og bag dem i 13-15 minutter ved 200 grader varmluft, til de er flot gyldne.

Køl fastelavnsbollerne lidt af på en bagerist. Lav lyserød glasur af flormelis og syltelage fra kirsebærrene og almindelig hvid glasur af flormelis og lidt vand. Pynt fastelavnsbollerne med glasur og valgfrit “krymmel” og nyd dem gerne helt nybagte.

Skrevet i: Brød og boller

Previous Post: « Et bud på en kage til Valentinsdag: Kærligshedskage med financierbund, knas og mælkechokolademousse
Next Post: Endnu en opskrift på romkugler med masser af smag »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mille skriver

    1. februar 2018 kl. 19:43

    Tak for opskriften!
    Hvad betyder opvredet viskestykke? At det er fugtigt? Eller hvordan?

  2. Anne au Chocolat skriver

    2. februar 2018 kl. 11:57

    Kære Mille,
    Selv tak! Ja præcis – fugtigt men ikke vådt, så bollerne bliver våde under hævningen. Bare tilpas fugtigt til at overfladen ikke tørrer ud.
    🙂
    Kh Anne

  3. Christina Strynø skriver

    16. februar 2019 kl. 12:49

    Hej Anne. Kan bollerne fryses ned (uden glasur)? Mvh Christina

  4. Anne au Chocolat skriver

    16. februar 2019 kl. 15:02

    Kære Christina
    Det kan du tro!
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Brunch med savnede venner fra det jyske på en man Brunch med savnede venner fra det jyske på en mandag, sommerdag, Fars dag, fridag/Grundlovsdag. Tak for besøget kæreste @rikke_axelsen, Martin, Ida og Asta ❤️🌞
Ps. Drengene synes tit, at jeg laver for lidt bacon, så nu gik jeg all in 😁🥓✨
Burrata i sommerklæder med mynte, merian og purløg fra haven - nydt i haven den skønne søndag aften 🫶🏻 Perfekt tilbehør til grillmad 🌞😋
Sommer, sol og søndag med SPRØD granola på morg Sommer, sol og søndag med SPRØD granola på morgengrøden. Vil I have opskriften?🌞
Små glimt af dejlige stunder med sommersød morge Små glimt af dejlige stunder med sommersød morgenmad og ditto eftermiddagssnack, velsmagende og hyggelig skovtur i det grønne, madpakkehittet, og aftendyp i fjorden 🌞🌿❤️💦
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap