E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Endnu en opskrift på romkugler med masser af smag

5. februar 2018 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

Jeg har lavet endnu en omgang romkugler, da jeg fandt mazarinkagerester i fryseren og havde lavet for stor en portion pistacieremonce til fastelavnsbollerne. Da jeg ikke har brugt brownie som til mine normale romkugler, er denne romkuglevariant af gode grunde ikke nær så chokoladekraftig. Til gengæld byder den på masser af saftig og aromatisk marcipan- og mandelsmag fra mazarinkagen, remonce samt mandlerne. Det klæder den fine snert af rom.

Jeg dyppede nogle af romkuglerne i smeltet chokolade denne gang, inden de blev trillet i de frysetørrede hindbær. Så fik de alligevel lige ekstra chokoladesmag og det dejlige knæk, smeltet og tempereret chokolade har i sat form. Resten af kuglerne trillede jeg i mælkechokolade drops fra Valrhona, men man kan også bare bruge hakket mælkechokolade eller den mørke variant.

Christian var vild dem. Og det samme var min mor og far, da de kom forbi til en kop kaffe og en romkugle. Og det bliver I også <3  

Romkugler 
6 stk

130 g mazarinkage, i mindre stykker
100 g pistacieremonce
50 g hindbær- eller jordbærsyltetøj
60 g mandler, blendet fint
15 g god mørk rom,
20 g kakaopulver fra Valrhona (reklamelink)

Til at trille i:
200 g smeltet og tempereret mørk chokolade, Guanaja 70% fra Valrhona* (reklamelink)
Frysetørret hindbær
Mælkechokolade drops fra Valrhona eller finthakket mælkechokolade

Rør alle romkugleingredienser sammen til en helt ensartet masse og form 6 kugler. Stil dem på køl, mens chokoladen smeltes. Dyp i smeltet chokolade og frysetørret hindbær samt mælkechokolade drops.

*Der blev chokolade til overs, men det er svært at styre chokoladetemperering med en mindre chokolademængde – brug resten af den smeltede chokolade i en kage eller cookies.


Emil vågnede fra lur, mens jeg skød billeder. Jeg satte ham på gulvet med lidt legetøj i håb om, at han kunne sidde ved siden af fotoskydningen i et par minutter. Det gad han ikke… 🙂


Skrevet i: Kager

Previous Post: « De lækreste fastelavnsboller med kirsebær, nougat og pistacieremonce
Next Post: En fabelagtigt fyldt croissant »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Melt in your mouth chocolate cake 🍫 Noget af de Melt in your mouth chocolate cake 🍫 Noget af det bedste jeg ved 🫶🏻
Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap