E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Endnu en opskrift på romkugler med masser af smag

5. februar 2018 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

Jeg har lavet endnu en omgang romkugler, da jeg fandt mazarinkagerester i fryseren og havde lavet for stor en portion pistacieremonce til fastelavnsbollerne. Da jeg ikke har brugt brownie som til mine normale romkugler, er denne romkuglevariant af gode grunde ikke nær så chokoladekraftig. Til gengæld byder den på masser af saftig og aromatisk marcipan- og mandelsmag fra mazarinkagen, remonce samt mandlerne. Det klæder den fine snert af rom.

Jeg dyppede nogle af romkuglerne i smeltet chokolade denne gang, inden de blev trillet i de frysetørrede hindbær. Så fik de alligevel lige ekstra chokoladesmag og det dejlige knæk, smeltet og tempereret chokolade har i sat form. Resten af kuglerne trillede jeg i mælkechokolade drops fra Valrhona, men man kan også bare bruge hakket mælkechokolade eller den mørke variant.

Christian var vild dem. Og det samme var min mor og far, da de kom forbi til en kop kaffe og en romkugle. Og det bliver I også <3  

Romkugler 
6 stk

130 g mazarinkage, i mindre stykker
100 g pistacieremonce
50 g hindbær- eller jordbærsyltetøj
60 g mandler, blendet fint
15 g god mørk rom,
20 g kakaopulver fra Valrhona (reklamelink)

Til at trille i:
200 g smeltet og tempereret mørk chokolade, Guanaja 70% fra Valrhona* (reklamelink)
Frysetørret hindbær
Mælkechokolade drops fra Valrhona eller finthakket mælkechokolade

Rør alle romkugleingredienser sammen til en helt ensartet masse og form 6 kugler. Stil dem på køl, mens chokoladen smeltes. Dyp i smeltet chokolade og frysetørret hindbær samt mælkechokolade drops.

*Der blev chokolade til overs, men det er svært at styre chokoladetemperering med en mindre chokolademængde – brug resten af den smeltede chokolade i en kage eller cookies.


Emil vågnede fra lur, mens jeg skød billeder. Jeg satte ham på gulvet med lidt legetøj i håb om, at han kunne sidde ved siden af fotoskydningen i et par minutter. Det gad han ikke… 🙂


Skrevet i: Kager

Previous Post: « De lækreste fastelavnsboller med kirsebær, nougat og pistacieremonce
Next Post: En fabelagtigt fyldt croissant »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Jeg er brand-ambassadør for Elmelund Chocolatier Organic .

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Følg mig på Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap