E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Endnu en opskrift på romkugler med masser af smag

5. februar 2018 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

Jeg har lavet endnu en omgang romkugler, da jeg fandt mazarinkagerester i fryseren og havde lavet for stor en portion pistacieremonce til fastelavnsbollerne. Da jeg ikke har brugt brownie som til mine normale romkugler, er denne romkuglevariant af gode grunde ikke nær så chokoladekraftig. Til gengæld byder den på masser af saftig og aromatisk marcipan- og mandelsmag fra mazarinkagen, remonce samt mandlerne. Det klæder den fine snert af rom.

Jeg dyppede nogle af romkuglerne i smeltet chokolade denne gang, inden de blev trillet i de frysetørrede hindbær. Så fik de alligevel lige ekstra chokoladesmag og det dejlige knæk, smeltet og tempereret chokolade har i sat form. Resten af kuglerne trillede jeg i mælkechokolade drops fra Valrhona, men man kan også bare bruge hakket mælkechokolade eller den mørke variant.

Christian var vild dem. Og det samme var min mor og far, da de kom forbi til en kop kaffe og en romkugle. Og det bliver I også <3  

Romkugler 
6 stk

130 g mazarinkage, i mindre stykker
100 g pistacieremonce
50 g hindbær- eller jordbærsyltetøj
60 g mandler, blendet fint
15 g god mørk rom,
20 g kakaopulver fra Valrhona (reklamelink)

Til at trille i:
200 g smeltet og tempereret mørk chokolade, Guanaja 70% fra Valrhona* (reklamelink)
Frysetørret hindbær
Mælkechokolade drops fra Valrhona eller finthakket mælkechokolade

Rør alle romkugleingredienser sammen til en helt ensartet masse og form 6 kugler. Stil dem på køl, mens chokoladen smeltes. Dyp i smeltet chokolade og frysetørret hindbær samt mælkechokolade drops.

*Der blev chokolade til overs, men det er svært at styre chokoladetemperering med en mindre chokolademængde – brug resten af den smeltede chokolade i en kage eller cookies.


Emil vågnede fra lur, mens jeg skød billeder. Jeg satte ham på gulvet med lidt legetøj i håb om, at han kunne sidde ved siden af fotoskydningen i et par minutter. Det gad han ikke… 🙂


Skrevet i: Kager

Previous Post: « De lækreste fastelavnsboller med kirsebær, nougat og pistacieremonce
Next Post: En fabelagtigt fyldt croissant »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap