Dette bliver sidste indlæg i sagaen om resterne fra julen i denne omgang, for nu har jeg nemlig brugt resten af kirsebærsaucen. Jeg lavede en kirsebær parfait-is forleden, da jeg havde en kvart piske, jeg skulle have brugt. Parfait kan man jo også lave uden ismaskine – man skal blot huske at røre godt i den undervejs i indfrysningen – men jeg valgte dog at tænde for min 18 kg tunge baby, så isen kunne fryses på den. Jeg puttede lidt hakket Manjari chokolade i, lige inden isen var kørt færdig for at tilsætte noget crunch samt lidt af Manjariens smukke og frugtige syrlighed, til isens fedme og Meyers kirsebærrenes varme og runde krydderier (stjerneanis og kanel).
Til isen brugte jeg
2 dl piskefløde
2 æggeblommer
2 spsk vanillesukker, hjemmelavet
200 g kirsebærsauce, Meyers
100 g mørk chokolade, Manjari fra Valrhona, fint hakket
Pisk fløden let stiv i en skål. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med vanillesukkeret i en anden skål, og fold den letpiskede fløde heri. Vend derefter kirsebærsaucen i, og kør cremen på ismaskinen. Når isen er kørt næsten færdig, tilsæt da chokoladen. Spis den direkte fra ismaskinen eller frys den ned til senere brug.
Jeg spiste isen sammen med mine veninder Simone og Ida, og til Simones crumble uden frugt. Dvs. kun crumbledej bagt i ovnen og drysset med hvid chokolade til sidst. Det var Simones idé, da jeg havde forvarslet hende om kirsebærisen. Lidt vovet og vulgært og super syndigt, men hold op hvor smagte det altså godt. Sødt, sprødt og smør-agtigt 🙂
Ninett skriver
Hej søde Anne, kan man vist med rette kalde dig for:)
Hvilken ismaskine har du?? Kan ikke finde ud af hvor meget jeg skal investere i sådan en sag, ved bare den skal være med kompressor. Måske du har et godt råd??
Tilsidst vil jeg bare sige, din balladekage er en af de BEDSTE (og ikke mindst super nem at lave) chokoladekager jeg har smagt, jeg brugte Caraque til at lave den med. Ren nydelse. Har tænkt på den lige siden.
Kærlig hilsen Ninett
Anne au Chocolat skriver
Kære søde Ninett (du er vist også en sød én :))
Jeg har en Musso Sorbetière, som jeg købte i Kunst og Køkkentøj for snart 6 år siden. Jeg er super glad for den, selvom den er lidt stor! Min er med kompressor, men jeg tror også sagtens, at du kan klare dig med en uden. Så kan du nok bare ikke spise isen direkte fra maskinen! Den skal vist en tur på frost først.
Skønt at du synes om balladen 🙂
Rigtig god weekend.
Kh Anne
Espressomaskine skriver
Hold da op det ser lækkert ud.. Jeg får helt mundvand 😀
Jeg har faktisk endnu ikke selv eksperimenteret med at lave hjemmelavet is, men det er helt sikkert noget der skal prøves snart, for det ser da vildt lækkert ud..
Ida skriver
Mums! – jeg kan skrive under på, at det var en ren fryd for både øjet og maven! 🙂 Go’ weekend.
Benedikte Capion skriver
JEG SAVLER! Elsker kirsebæris og virkelig god måde at bruge resterne af kirsebærsaucen på. Og ja, sikke da en syndig idé 😉
Luise / sesam, sesam skriver
Lækkert, lækkert, lækkert. Det har været hyggeligt at følge med i den lille serie med jule-genbrug! Meget smart, og meget lækkert 🙂
Kh
Luise / sesam, sesam
Marian skriver
Ej det ser da for lækkert ud. Jeg SKAL snart have gang i min egen ismaskine…
KH Marian
Brændstof
Anne au Chocolat skriver
Kære Espressomaskine (?! 🙂 )
Is lavet ud fra parfait-princippet burde i hvert fald være lige til at gå til!
God søndag.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Ida
Det var en fornøjelse at spise is og “smørtærte” med dig forleden. Flere søde sager med dig i 2012, merci 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Benedikte
Jeg sidder her og får helt lyst til mere 🙂
God søndag!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Luise
Tusind tak! Det glæder mig at høre, at det har været hyggeligt at læse om 🙂
God søndag!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Marian
Ja, ka’ du så komme i gang 🙂 Det er altid en himmelsk oplevelse at spise hjemmelavet is!
Kh Anne
Pia Ramsing skriver
Hej.
Googlede efter en opskrift på kirsebæris, da jeg fik et glas amarena kirsebær til jul. Siruppen er mega tynd og jeg kender ikke Meyers kirsebær sauce, men mon ikke jeg kan bruge samme blandingsforhold?
Hilsen
Pia
Anne au Chocolat skriver
Kære Pia
Godt nytår. Jeg tror godt, at du kan bruge amarena kirsebærrene!
Kh Anne