E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Marcipan-havre-småkager

29. januar 2012 af Anne au Chocolat 18 kommentarer

Den anden dag havde jeg – helt uventet – lyst til noget sødt, og da jeg af en eller anden mystisk grund også følte trang til at lege med min Kitchen Aid, blev resultatet disse marcipan-havre-småkager : ) Fra de blev udklækket i hovedet og til de kom ud af ovnen, gik der ikke mere end 30 minutter. Hurra for hurtige søde kreationer. Ideelt til en kold søndag ?
Småkagerne blev dejligt sprøde med en lille blød kerne og en skøn comfort smag af vanillet marcipan, smør og ristet havre.
De smager godt til en kop sort kaffe, men de kan også sagtens indgå i desserter (det gjorde de i torsdags hos min bror og hans kæreste), og jeg tror, at det ville være smukt og lækkert at dyppe dem i chokolade – hvid, lys og mørk. Chokokærlighed længe leve : )

Til 6 store småkager brugte jeg

65 g smør
50 g hjemmelavet vanillesukker (eller 50 g rørsukker med korn fra 1/4 stang vanille)
40 g havregryn
35 g mel
50 g marcipan, revet

Bland alle ingredienserne sammen i røremaskinen og form dem til 6 lige store runde kugler, som trykkes flade på bagepapiret på bagepladen. Bag dem i ovnen ved 180 grader til de er fint gyldne. Det tager ca. 10-15 minutter alt efter ovnen. De bliver sprøde, når de køles af.

Skrevet i: Kager Tags: havregryn, havresmåkager, marcipan, marcipan-småkager, småkager

Previous Post: « Kirsebær-is med stykker af mørk chokolade
Next Post: Da den lille tørrede indiske abrikos svulmede op, fordi den mødte sukkersiruppen… »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sarah skriver

    29. januar 2012 kl. 15:55

    Mmmmm, den opskrift kom lige som sendt fra himlen. Havde en rest marcipan der skulle bruges og nu venter jeg bare spændt på at kagerne bliver færdige i ovnen.. De dufter i hvert fald himmelsk 🙂

  2. Sofiemaria skriver

    29. januar 2012 kl. 16:09

    Så er de i ovnen – glæder mig til at smage 🙂

  3. Sabine skriver

    29. januar 2012 kl. 20:21

    Hej Anne

    Sikke en lækker kreation! (:
    Men hvad mener du med ‘vanille rørsukker’ ?
    Jeg har vanille og jeg har rørsukker, skal de blandes oder was?
    Hvor har du fået servietterne fra ?
    Sikke mange spørgsmål og hav en skøn GULDsøndag.. Der skal eventuelt udtænkes en guldkage!? 😉

    – Sabine

  4. Benedikte Capion skriver

    30. januar 2012 kl. 09:27

    Lækker, lækker lille opskrift 🙂 marcipan er så genialt i bagning..

  5. Anne au Chocolat skriver

    30. januar 2012 kl. 13:50

    Kære Sarah
    Det glæder mig at høre 🙂
    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    30. januar 2012 kl. 13:50

    Kære Sofiemaria
    Hvor er det skønt 🙂
    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    30. januar 2012 kl. 13:52

    Kære Sabine
    Jeg har lige uddybet det i opskriften, efter jeg så din kommentar 🙂
    Jeg kan desværre ikke huske, hvor jeg har servietterne fra. Men det kunne meget vel være Søstrene Grene eller ligne!
    Guldkage lyder skønt 🙂
    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    30. januar 2012 kl. 13:53

    Kære Benedikte
    Lige præcis 😉
    Kh Anne

  9. Sarah skriver

    12. februar 2012 kl. 17:43

    Uha, nu er det 3 gang jeg bager disse skønne småkager. De smager simpelthen så godt 🙂 (Desværre har jeg så også brugt de sørgelige rester af julens marcipan nu, så nu har jeg ikke flere undskyldninger for at bage dem, udover at de smager virkelig godt..) ;o)

  10. Louise skriver

    10. september 2012 kl. 13:46

    Jeg forstår stadig ikke helt hvad vanilie-rørsukker er? Er det ikke bare en blanding? Men hvor meget vanilie skal der i, i forhold til rørsukker?

  11. Anne au Chocolat skriver

    10. september 2012 kl. 14:14

    Kære Louise
    Det er barer mit hjemmelavede vanillesukker! Men du kan bruge 50 g rørsukker med korn fra 1/4 stang vanille!

    kh A

  12. Minar skriver

    8. september 2013 kl. 13:55

    Hejsa
    Er dine opskrifter med almindelig ovn? 😀
    Vh Minar

  13. Anne au Chocolat skriver

    8. september 2013 kl. 21:31

    Hej Minar
    Jeg bruger varmluft normalt 🙂
    Kh Anne

  14. Karoline Bendixen skriver

    14. december 2014 kl. 12:13

    De kan også snildt formes ud i hånden (lidt ligesom kransekagemasse eller havregrynskugler), hvis man som jeg bor i kollegiekøkken og der er LANGT til den nærmeste Kitchen Aid.

Trackbacks

  1. Da den lille indiske tørrede abrikos svulmede op, fordi den mødte sukkersiruppen… | Anne au Chocolat siger:
    1. februar 2012 kl. 09:44

    […] Anne au Chocolat Madkærlighed en masse Hop til indhold HjemAnne au Chocolat – opskriftindeksChocoholic – lidt om mig. ← Marcipan-havre-småkager […]

  2. Marcipan-havre-småkager overtrukket med hvid chokolade | Anne au Chocolat siger:
    11. marts 2012 kl. 09:17

    […] tog udgangspunkt i denne impulsive opskrift og tilsatte syltet ingefær, hvis søde krydrede smag i mine øjne udgør et fabelagtig makkerpar […]

  3. Marcipan-havre-småkager overtrukket med hvid chokolade - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 12:10

    […] tog udgangspunkt i denne impulsive opskrift og tilsatte syltet ingefær, hvis søde krydrede smag i mine øjne udgør et fabelagtig makkerpar […]

  4. Marcipan-havre-småkager overtrukket med hvid chokolade - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:21

    […] tog udgangspunkt i denne impulsive opskrift og tilsatte syltet ingefær, hvis søde krydrede smag i mine øjne udgør et fabelagtig makkerpar […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap