Det her er sommerlykke! Sprøde cookies med hvid chokolade lagt sammen om en kirsebær vanilje-is med den dejligste milde og runde smag af både kirsebær og vanilje. Kirsebærrene er fra min svigerfars sommerhushave og smager fantastisk. I opskriften bruger man kun kirsebærsiruppen, men alle de søde kirsebær som er til overs, når kirsebærsiruppen er siet, bliver nydt i stor stil i morgenmadsskålene herhjemme – se bare nederste billede.
Opskriften giver flere cookies, end der er brug for. Faktisk dobbelt så mange. Men det er løgn. Der er jo ALTID brug for cookies. Spis løs af de resterende otte cookies, som de er.
Kirsebæris cookie sandwich
4 stk
Kirsebær vanilje-is:
200 g kirsebær, udstenede
105 g sukker
1/2 vaniljestang
170 ml mælk
70 ml piskefløde
Cookies:
100 g blødt smør
100 g sukker
50 g brun farin
1 æg
200 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1/3 tsk salt
100 g god hvid chokolade, jeg brugte Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
Til pynt:
100 g god hvid chokolade, jeg brugte Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
Evt. Salade de fleur fra Mill&Mortar
Kirsebær vanilje-is:
Bring kirsebær, sukker, vaniljekorn og -stang i kog i en gryde, og lad det simre i 5-10 minutter. Placer en si over en skål og hæld kirsebær-blandingen i sien. Brug bagsiden af en ske til at trykke al kirsebærsaften i skålen. Tilsæt mælk og fløde til saften. Stavblend til en ensartet masse, og kør til is på ismaskinen. Fordel isen i en kvadratisk form (15 cm x 15 cm) beklædt med bagepapir, og stil den i fryseren i 4 timer.
Cookies:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk smør, sukker og brun farin sammen i en skål. Tilsæt æg og rør rundt. Tilsæt mel, bagepulver og salt og rør godt rundt igen. Hak chokoladen og vend den i dejen. Form dejen til 16 lige store kugler. Placer dem med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir, og tryk dem lidt fladere. Bag i ca. 12 minutter, til de er fint gyldne. Køl af.
Samling:
Tag isen ud af fryseren og brug en udstikker (5 cm) til at stikke isen ud. Saml cookie sandwich og opbevar dem i fryseren. Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Dyp cookie sandwich i chokoladen (og drys evt med Salade de Fleurs). Server straks eller stil på frys.
Eva skriver
Er du tosset det ser lækkert ud!
Og ja, det ligner virkelig sommerlykke!
Skøn læsning.
Anne au Chocolat skriver
Kære Eva,
Tusind tak for din søde-søde kommentar.
Nyd din sommer!
Kh Anne