E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Vanilleprikket semi-freddo proppet med påskeæg

29. marts 2013 af Anne au Chocolat 15 kommentarer

is4

Først på ugen blev jeg kontaktet af Kristoffer fra vanilleshoppen.dk. Kristoffer har startet sin lille hobby-niche forretning på grund af sin store passion fra gastronomi, særligt desserter og ikke mindst vanille. Han ønsker at sælge bæredygtige vanillestænger og vanilleprodukter af høj kvalitet til fornuftige priser til private forbrugere såvel som virksomheder.

vanillerigtig

Kristoffer ville gerne sende mig nogle af sine vanillestænger til fri leg på bloggen. Det var et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til. Jeg elsker nemlig vanille. Der er noget ganske særligt ved de kulsorte stænger, og deres indhold slår jeg flik flak af glæde over – særligt når de flotte prikker ses og smages i en vanilleis, panna cotta eller crème brûlée.

is

Straks jeg fandt Kristoffers lækre Uganda vanillestænger i postkassen, fik jeg lyst til at lave is. Det passede nemlig lige med, at jeg i flere uger havde haft lyst til at lave en semi-freddo (den italienske isdessert, som nemmest forklaret er en halv-frossen isdessert), og den skulle da være vanilleprikket.
Kornene fra en af de lækre aromatiske vanillestænger proppede jeg derfor i min semi-freddo sammen med en masse hakkede lyse og mørke påskeæg fra Valrhona, som har skøn praliné i sig. På den måde blev det til en semi-freddo à la påske.
Der er nogle dejligt barnligt ved påskeæg. Jeg er vist ret barnlig – og har da også sendt et gækkebrev, som “desværre” blev gættet. Heldigvis elsker jeg at give chokolade væk, så at jeg skyldte et påskeæg var bare en kæmpe fornøjelse.

is2

Hvis man ikke har lyst til at hakke i sine fine påskeæg, kan man alternativt sagtens bruge lige dele af hakket nougat, mørk og mælkechokolade. Jeg tror også, at det ville være lækkert med lidt marcipan i.

is3

Denne semi-freddo er cremet, rig på fine vanilleprikker, flødesød og helt ekstrem lækker med stykkerne af chokolade. Et andet plus ved isen er, at den ikke behøver en ismaskine.

vanillecollage

Semifreddo med påskeæg:

250 ml fløde
3 æggeblommer
20 g sukker
1 vanillestang, korn af
3 æggehvider
65 g sukker
150 g blandede påskeæg, grofthakket.

Pisk fløden til en blød flødeskum. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med de 20 g sukker samt vanillekorn. Pisk derefter æggehviderne til marengs med de 65 g sukker. Vend forsigtigt marengsen i æggeblommerne og dernæst flødeskummet. Tilsæt til sidst de hakkede påskeæg i cremen og hæld den i en passende beholder og frys den, til den skal nydes.

Glædelig påske 🙂

is5

Skrevet i: Is Tags: chokolade, halvfrossen is, is, italiensk dessert, påskeæg, semi-freddo, valrhona, vanille, vanilleshoppen.dk, vanillestænger

Previous Post: « En lille skål fuld af morgenlykke
Next Post: Chokoladepigerne laver kogebog »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Line skriver

    29. marts 2013 kl. 11:28

    Kjaere Anne!
    Den ser virkelig lekker ud din iskrem! Den skulle jeg gjerne ha spist i denne India-varmen:-) Jeg ogsaa eeeeeelsker vanilje !!
    Jeg er nesten mer glad i vanilje enn i sjokolade 🙂
    Naa fikk jeg lyst paa en vanilje frappe! Ha en supersoed weekend og hygg deg med din dejlige iskrem ! KNUS!

  2. Mille skriver

    29. marts 2013 kl. 19:10

    Nu har jeg ikke smagt sådan en semifreddo-fætter før, så kan du sige mig om isen kommer til at blive krystaliseret ?

  3. Piskeriset skriver

    30. marts 2013 kl. 12:22

    Mmmm skøn påskedessert! Det er da alt for længe siden at jeg har fået sådan en 🙂

    Rigtig god påske!

  4. Anne au Chocolat skriver

    30. marts 2013 kl. 15:17

    Kære Line
    Hvis jeg kunne sende en portion til Indien lige nu, gjorde jeg det 🙂

    Ha’ det dejligt!

    Kram fra mig

  5. Anne au Chocolat skriver

    30. marts 2013 kl. 15:17

    Kære Mille

    Nej, det bliver ikke krystalliseret faktisk 🙂

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    30. marts 2013 kl. 15:18

    Kære Piske,

    Den var et kæmpe hit 🙂

    Kh Anne

  7. Rebecca skriver

    31. marts 2013 kl. 13:30

    Det ser SÅ lækkert ud!
    Jeg tænkte på noget… Når du laver kager og desserter, bruger du ofte chokolade fra valrhona… Det er bare en smule dyrt og svært at få fat på, her hvor jeg bor.
    Det kunne være fedt, hvis du engang kunne lave nogle lidt “billigere” lækkerier, hvor du f.eks. kunne bruge en marsbar eller dumle chokolade, da det er noget de fleste kan få fat på. Er sikker på, at du kunne finde på noget lækkert med det!
    Ellers fantastisk chokolade-blog – dem er der ikke så mange af! 🙂

  8. Fototosse.blogspot.dk skriver

    31. marts 2013 kl. 21:08

    Ååååh, de er så smukke de små sorte prikker. Uhm, så ved man bare det er KVALI-vanille!

  9. Anne au Chocolat skriver

    1. april 2013 kl. 21:26

    Kære Fototosse
    Jeg er heeelt enig 🙂

    Kh Anne

  10. Thea skriver

    1. april 2013 kl. 22:42

    Hej Anne!
    Ej hvor ser det bare lækkert ud!!
    Bruger du bare normale æg og skiller dem fra hinanden, eller bruger du pasteruriserede æggeblomme og -hvide?

    Kh
    Thea

  11. Anne au Chocolat skriver

    2. april 2013 kl. 13:27

    Kære Thea
    Ja det gør jeg nemlig! 🙂
    Kh Anne

  12. Lone Tingskou skriver

    2. april 2013 kl. 19:47

    Dit link til Vanilleshoppen virker ikke. Måske er det fordi du har sat et punktum efter .dk.

  13. Anne au Chocolat skriver

    3. april 2013 kl. 11:19

    Kære Lone
    Tak for hjælp. Det var nok det, der var galt ja 🙂

    Kh Anne

  14. Rikke skriver

    7. maj 2013 kl. 07:32

    Det ser simpelthen for godt ud. Har aldrig prøvet semi-freddo, men hold fast, hvor ser det lækkert ud. Er sikker på, at den vil blive et meget stort hit her hjemme!

  15. Anne au Chocolat skriver

    7. maj 2013 kl. 13:49

    Kære Rikke
    Det er så lækkert og nem en dessert, at det ikke er til at tro 🙂
    Jeg har lavet dem med alt muligt sjovt fyld efterfølgende, så bare give den gas, med hvad dit søde madhjerte begærer!

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap