Først på ugen blev jeg kontaktet af Kristoffer fra vanilleshoppen.dk. Kristoffer har startet sin lille hobby-niche forretning på grund af sin store passion fra gastronomi, særligt desserter og ikke mindst vanille. Han ønsker at sælge bæredygtige vanillestænger og vanilleprodukter af høj kvalitet til fornuftige priser til private forbrugere såvel som virksomheder.
Kristoffer ville gerne sende mig nogle af sine vanillestænger til fri leg på bloggen. Det var et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til. Jeg elsker nemlig vanille. Der er noget ganske særligt ved de kulsorte stænger, og deres indhold slår jeg flik flak af glæde over – særligt når de flotte prikker ses og smages i en vanilleis, panna cotta eller crème brûlée.
Straks jeg fandt Kristoffers lækre Uganda vanillestænger i postkassen, fik jeg lyst til at lave is. Det passede nemlig lige med, at jeg i flere uger havde haft lyst til at lave en semi-freddo (den italienske isdessert, som nemmest forklaret er en halv-frossen isdessert), og den skulle da være vanilleprikket.
Kornene fra en af de lækre aromatiske vanillestænger proppede jeg derfor i min semi-freddo sammen med en masse hakkede lyse og mørke påskeæg fra Valrhona, som har skøn praliné i sig. På den måde blev det til en semi-freddo à la påske.
Der er nogle dejligt barnligt ved påskeæg. Jeg er vist ret barnlig – og har da også sendt et gækkebrev, som “desværre” blev gættet. Heldigvis elsker jeg at give chokolade væk, så at jeg skyldte et påskeæg var bare en kæmpe fornøjelse.
Hvis man ikke har lyst til at hakke i sine fine påskeæg, kan man alternativt sagtens bruge lige dele af hakket nougat, mørk og mælkechokolade. Jeg tror også, at det ville være lækkert med lidt marcipan i.
Denne semi-freddo er cremet, rig på fine vanilleprikker, flødesød og helt ekstrem lækker med stykkerne af chokolade. Et andet plus ved isen er, at den ikke behøver en ismaskine.
Semifreddo med påskeæg:
250 ml fløde
3 æggeblommer
20 g sukker
1 vanillestang, korn af
3 æggehvider
65 g sukker
150 g blandede påskeæg, grofthakket.
Pisk fløden til en blød flødeskum. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med de 20 g sukker samt vanillekorn. Pisk derefter æggehviderne til marengs med de 65 g sukker. Vend forsigtigt marengsen i æggeblommerne og dernæst flødeskummet. Tilsæt til sidst de hakkede påskeæg i cremen og hæld den i en passende beholder og frys den, til den skal nydes.
Glædelig påske 🙂
Line skriver
Kjaere Anne!
Den ser virkelig lekker ud din iskrem! Den skulle jeg gjerne ha spist i denne India-varmen:-) Jeg ogsaa eeeeeelsker vanilje !!
Jeg er nesten mer glad i vanilje enn i sjokolade 🙂
Naa fikk jeg lyst paa en vanilje frappe! Ha en supersoed weekend og hygg deg med din dejlige iskrem ! KNUS!
Mille skriver
Nu har jeg ikke smagt sådan en semifreddo-fætter før, så kan du sige mig om isen kommer til at blive krystaliseret ?
Piskeriset skriver
Mmmm skøn påskedessert! Det er da alt for længe siden at jeg har fået sådan en 🙂
Rigtig god påske!
Anne au Chocolat skriver
Kære Line
Hvis jeg kunne sende en portion til Indien lige nu, gjorde jeg det 🙂
Ha’ det dejligt!
Kram fra mig
Anne au Chocolat skriver
Kære Mille
Nej, det bliver ikke krystalliseret faktisk 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Piske,
Den var et kæmpe hit 🙂
Kh Anne
Rebecca skriver
Det ser SÅ lækkert ud!
Jeg tænkte på noget… Når du laver kager og desserter, bruger du ofte chokolade fra valrhona… Det er bare en smule dyrt og svært at få fat på, her hvor jeg bor.
Det kunne være fedt, hvis du engang kunne lave nogle lidt “billigere” lækkerier, hvor du f.eks. kunne bruge en marsbar eller dumle chokolade, da det er noget de fleste kan få fat på. Er sikker på, at du kunne finde på noget lækkert med det!
Ellers fantastisk chokolade-blog – dem er der ikke så mange af! 🙂
Fototosse.blogspot.dk skriver
Ååååh, de er så smukke de små sorte prikker. Uhm, så ved man bare det er KVALI-vanille!
Anne au Chocolat skriver
Kære Fototosse
Jeg er heeelt enig 🙂
Kh Anne
Thea skriver
Hej Anne!
Ej hvor ser det bare lækkert ud!!
Bruger du bare normale æg og skiller dem fra hinanden, eller bruger du pasteruriserede æggeblomme og -hvide?
Kh
Thea
Anne au Chocolat skriver
Kære Thea
Ja det gør jeg nemlig! 🙂
Kh Anne
Lone Tingskou skriver
Dit link til Vanilleshoppen virker ikke. Måske er det fordi du har sat et punktum efter .dk.
Anne au Chocolat skriver
Kære Lone
Tak for hjælp. Det var nok det, der var galt ja 🙂
Kh Anne
Rikke skriver
Det ser simpelthen for godt ud. Har aldrig prøvet semi-freddo, men hold fast, hvor ser det lækkert ud. Er sikker på, at den vil blive et meget stort hit her hjemme!
Anne au Chocolat skriver
Kære Rikke
Det er så lækkert og nem en dessert, at det ikke er til at tro 🙂
Jeg har lavet dem med alt muligt sjovt fyld efterfølgende, så bare give den gas, med hvad dit søde madhjerte begærer!
Kh Anne