E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Vanilleprikket semi-freddo proppet med påskeæg

29. marts 2013 af Anne au Chocolat 15 kommentarer

is4

Først på ugen blev jeg kontaktet af Kristoffer fra vanilleshoppen.dk. Kristoffer har startet sin lille hobby-niche forretning på grund af sin store passion fra gastronomi, særligt desserter og ikke mindst vanille. Han ønsker at sælge bæredygtige vanillestænger og vanilleprodukter af høj kvalitet til fornuftige priser til private forbrugere såvel som virksomheder.

vanillerigtig

Kristoffer ville gerne sende mig nogle af sine vanillestænger til fri leg på bloggen. Det var et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til. Jeg elsker nemlig vanille. Der er noget ganske særligt ved de kulsorte stænger, og deres indhold slår jeg flik flak af glæde over – særligt når de flotte prikker ses og smages i en vanilleis, panna cotta eller crème brûlée.

is

Straks jeg fandt Kristoffers lækre Uganda vanillestænger i postkassen, fik jeg lyst til at lave is. Det passede nemlig lige med, at jeg i flere uger havde haft lyst til at lave en semi-freddo (den italienske isdessert, som nemmest forklaret er en halv-frossen isdessert), og den skulle da være vanilleprikket.
Kornene fra en af de lækre aromatiske vanillestænger proppede jeg derfor i min semi-freddo sammen med en masse hakkede lyse og mørke påskeæg fra Valrhona, som har skøn praliné i sig. På den måde blev det til en semi-freddo à la påske.
Der er nogle dejligt barnligt ved påskeæg. Jeg er vist ret barnlig – og har da også sendt et gækkebrev, som “desværre” blev gættet. Heldigvis elsker jeg at give chokolade væk, så at jeg skyldte et påskeæg var bare en kæmpe fornøjelse.

is2

Hvis man ikke har lyst til at hakke i sine fine påskeæg, kan man alternativt sagtens bruge lige dele af hakket nougat, mørk og mælkechokolade. Jeg tror også, at det ville være lækkert med lidt marcipan i.

is3

Denne semi-freddo er cremet, rig på fine vanilleprikker, flødesød og helt ekstrem lækker med stykkerne af chokolade. Et andet plus ved isen er, at den ikke behøver en ismaskine.

vanillecollage

Semifreddo med påskeæg:

250 ml fløde
3 æggeblommer
20 g sukker
1 vanillestang, korn af
3 æggehvider
65 g sukker
150 g blandede påskeæg, grofthakket.

Pisk fløden til en blød flødeskum. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med de 20 g sukker samt vanillekorn. Pisk derefter æggehviderne til marengs med de 65 g sukker. Vend forsigtigt marengsen i æggeblommerne og dernæst flødeskummet. Tilsæt til sidst de hakkede påskeæg i cremen og hæld den i en passende beholder og frys den, til den skal nydes.

Glædelig påske 🙂

is5

Skrevet i: Is Tags: chokolade, halvfrossen is, is, italiensk dessert, påskeæg, semi-freddo, valrhona, vanille, vanilleshoppen.dk, vanillestænger

Previous Post: « En lille skål fuld af morgenlykke
Next Post: Chokoladepigerne laver kogebog »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Line skriver

    29. marts 2013 kl. 11:28

    Kjaere Anne!
    Den ser virkelig lekker ud din iskrem! Den skulle jeg gjerne ha spist i denne India-varmen:-) Jeg ogsaa eeeeeelsker vanilje !!
    Jeg er nesten mer glad i vanilje enn i sjokolade 🙂
    Naa fikk jeg lyst paa en vanilje frappe! Ha en supersoed weekend og hygg deg med din dejlige iskrem ! KNUS!

  2. Mille skriver

    29. marts 2013 kl. 19:10

    Nu har jeg ikke smagt sådan en semifreddo-fætter før, så kan du sige mig om isen kommer til at blive krystaliseret ?

  3. Piskeriset skriver

    30. marts 2013 kl. 12:22

    Mmmm skøn påskedessert! Det er da alt for længe siden at jeg har fået sådan en 🙂

    Rigtig god påske!

  4. Anne au Chocolat skriver

    30. marts 2013 kl. 15:17

    Kære Line
    Hvis jeg kunne sende en portion til Indien lige nu, gjorde jeg det 🙂

    Ha’ det dejligt!

    Kram fra mig

  5. Anne au Chocolat skriver

    30. marts 2013 kl. 15:17

    Kære Mille

    Nej, det bliver ikke krystalliseret faktisk 🙂

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    30. marts 2013 kl. 15:18

    Kære Piske,

    Den var et kæmpe hit 🙂

    Kh Anne

  7. Rebecca skriver

    31. marts 2013 kl. 13:30

    Det ser SÅ lækkert ud!
    Jeg tænkte på noget… Når du laver kager og desserter, bruger du ofte chokolade fra valrhona… Det er bare en smule dyrt og svært at få fat på, her hvor jeg bor.
    Det kunne være fedt, hvis du engang kunne lave nogle lidt “billigere” lækkerier, hvor du f.eks. kunne bruge en marsbar eller dumle chokolade, da det er noget de fleste kan få fat på. Er sikker på, at du kunne finde på noget lækkert med det!
    Ellers fantastisk chokolade-blog – dem er der ikke så mange af! 🙂

  8. Fototosse.blogspot.dk skriver

    31. marts 2013 kl. 21:08

    Ååååh, de er så smukke de små sorte prikker. Uhm, så ved man bare det er KVALI-vanille!

  9. Anne au Chocolat skriver

    1. april 2013 kl. 21:26

    Kære Fototosse
    Jeg er heeelt enig 🙂

    Kh Anne

  10. Thea skriver

    1. april 2013 kl. 22:42

    Hej Anne!
    Ej hvor ser det bare lækkert ud!!
    Bruger du bare normale æg og skiller dem fra hinanden, eller bruger du pasteruriserede æggeblomme og -hvide?

    Kh
    Thea

  11. Anne au Chocolat skriver

    2. april 2013 kl. 13:27

    Kære Thea
    Ja det gør jeg nemlig! 🙂
    Kh Anne

  12. Lone Tingskou skriver

    2. april 2013 kl. 19:47

    Dit link til Vanilleshoppen virker ikke. Måske er det fordi du har sat et punktum efter .dk.

  13. Anne au Chocolat skriver

    3. april 2013 kl. 11:19

    Kære Lone
    Tak for hjælp. Det var nok det, der var galt ja 🙂

    Kh Anne

  14. Rikke skriver

    7. maj 2013 kl. 07:32

    Det ser simpelthen for godt ud. Har aldrig prøvet semi-freddo, men hold fast, hvor ser det lækkert ud. Er sikker på, at den vil blive et meget stort hit her hjemme!

  15. Anne au Chocolat skriver

    7. maj 2013 kl. 13:49

    Kære Rikke
    Det er så lækkert og nem en dessert, at det ikke er til at tro 🙂
    Jeg har lavet dem med alt muligt sjovt fyld efterfølgende, så bare give den gas, med hvad dit søde madhjerte begærer!

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er h Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er høstet i haven, mens bollerne blev bagt i ovnen. Hindbær, solbær og blåbær er på vej inden længe. Drengene synes klart, at trampolinen er det bedste ved haven - jeg er på TeamBær ❤️🌞
Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte mi Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte min Musso Mini ismaskine, og den er still going strong, selv når jeg udfordrer den max på varme sommerdage som i dag🌞 Jeg ELSKER den ismaskine 🍦🤗. Ps. Der er hindbærsorbet i videoen, og Mussoen har også kørt vaniljeis og jordbæris (med jordbærrene fra haven) i dag 🥳 @gelatieremusso
Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i di Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i disse dage, og jeg har lige plukket 750 g jordbær i eftermiddag, som skal bruges til jordbæris i morgen 🍧🍦🍓 Ahmen altså det gør mig så glad med den slags havegodter på egen matrikel 🤗
Som lovet kommer opskriften på min jordbærtærte Som lovet kommer opskriften på min jordbærtærte 🍓Gem den gerne 🏷Kagecreme:
200 ml sødmælk
Korn af 1 vaniljestang
2 æggeblommer
15 g maizena
50 g sukkerMørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 nip salt
70 g smør, koldt
1 æggeblommeFrangipane:
80 g smør, blødt
80 g sukker
80 g mandelmel (eller fintblendede mandler)
1 æg
20 g mandelflager
50 g god mørk chokolade1 dl piskefløde
Danske jordbær  Kagecreme
Bring sødmælk i kog i en gryde sammen med vaniljestangen tømt for korn. Pisk æggeblommer godt sammen med sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena i en skål. Fjern vaniljestangen. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld straks cremen over i en skål og køl den af. Dæk skålen med film og opbevar den på køl natten over. Mørdej
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle (man kan også lave mørdejen med hænderne i en skål). Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Udstik mørdejsbunden med en rund, perforeret tærtering på 20,5 cm og kom den over på den perforerede bageplade og beklæd derefter kanterne (ringen) med mørdejen også. Stil den på køl, imens frangipanecremen laves. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.Frangipane
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål, vend mandelmel i, tilsæt ægget og rør sammen til en ensartet creme. Fordel frangipanecremen på mørdejsbunden og drys med mandelflager. Bag tærten i ca. 20-25 minutter. Hold øje undervejs i bagningen. Køl tærten helt af.Samling af tærten
Smelt den mørke chokolade i vandbad i en gryde eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør i chokoladen undervejs. Fordel chokoladen på den afkølede tærte, og lad den størkne. Pisk fløden til skum og pisk kagecremen op med en elpisker, så den bliver dejligt cremet og silkeblød igen. Vend forsigtigt fløden i kagecremen og kom den i en sprøjtepose med en stor tyl. Pynt tærten og fordel jordbær. Server straks eller stil den gerne på køl i et par timer.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap