Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

13. december – Den lækreste julekringle

13. december 2016 af Anne au Chocolat

dsc_0745

Åh denne her julekringle er jeg altså stolt af. Som i: mega stolt af. Den emmer langt væk af julehygge med kardemommesmag og byder på den lækreste og saftigste appelsin-krydrede remonce, som slet ikke kommer til sin ret på disse billeder. Og det knasende sprøde perlesukker og ditto mandler er bare prikken over i’et.

Kringlen skal helst nydes helt friskbagt, og derfor serverede jeg den for søde naboer i går samt Christian og Kaj. De var alle vilde med den, og Kaj sagde “Mer’ kage”, så snart han smagte kringlen. Resten af kringlen smuttede Christian over med til min svigermor, mens jeg puttede Kaj. Så var der også lidt til deres aftenkaffe.

Her er opskriften:

Julekringle

Dej:
15 g gær
75 ml mælk
1 æggeblomme
15 g sukker
1 tsk salt
1/2 tsk stødt kardemomme
275 g mel
140 g blødt smør

Remonce:
100 g marcipan
100 g sukker
100 g blødt smør
Fintrevet skal af 1 øko appelsin

40 g rosiner

Pensling og pynt:
1 æggehvide
20 g perlesukker
30 g mandler

Dej:
Rør gæren godt ud i mælken i en skål og tilsæt sukker, salt, kardemomme og æggeblomme (gem hviden til pensling af kringlen senere). Tilsæt det bløde smør og derefter mel lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen – enten i hånden eller på røremaskine. Dæk skålen til med et rent opvredet viskestykke, og lad dejen hvile lunt i 45 minutter.

Remonce:
Rør marcipan, sukker, smør og appelsinskal sammen i en skål.

Samling af kringlen:
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en størrelse på ca. 90 cm x 15 cm (gerne længere, hvis muligt). Fordel remoncen midt på dejen, ca. 3-4 cm bredt. Drys med rosiner. Fold dejen ind over remoncen og form den til en kringle på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl kringlen med æggehvide og drys med perlesukker og hakkede mandler. Dæk kringlen med viskestykke, og lad den hæve i 1,5 time. Bag kringlen ved 200 grader varmluft i 15-20 minutter.

dsc_0751

dsc_0761

dsc_0771

Skrevet i: Kager

Previous Post: « 12. december – Sådan tempererer du julechokoladen
Next Post: 14. december – brigadeiros med et tvist af jul »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap