E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

13. december – Den lækreste julekringle

13. december 2016 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

dsc_0745

Åh denne her julekringle er jeg altså stolt af. Som i: mega stolt af. Den emmer langt væk af julehygge med kardemommesmag og byder på den lækreste og saftigste appelsin-krydrede remonce, som slet ikke kommer til sin ret på disse billeder. Og det knasende sprøde perlesukker og ditto mandler er bare prikken over i’et.

Kringlen skal helst nydes helt friskbagt, og derfor serverede jeg den for søde naboer i går samt Christian og Kaj. De var alle vilde med den, og Kaj sagde “Mer’ kage”, så snart han smagte kringlen. Resten af kringlen smuttede Christian over med til min svigermor, mens jeg puttede Kaj. Så var der også lidt til deres aftenkaffe.

Her er opskriften:

Julekringle

Dej:
15 g gær
75 ml mælk
1 æggeblomme
15 g sukker
1 tsk salt
1/2 tsk stødt kardemomme
275 g mel
140 g blødt smør

Remonce:
100 g marcipan
100 g sukker
100 g blødt smør
Fintrevet skal af 1 øko appelsin

40 g rosiner

Pensling og pynt:
1 æggehvide
20 g perlesukker
30 g mandler

Dej:
Rør gæren godt ud i mælken i en skål og tilsæt sukker, salt, kardemomme og æggeblomme (gem hviden til pensling af kringlen senere). Tilsæt det bløde smør og derefter mel lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen – enten i hånden eller på røremaskine. Dæk skålen til med et rent opvredet viskestykke, og lad dejen hvile lunt i 45 minutter.

Remonce:
Rør marcipan, sukker, smør og appelsinskal sammen i en skål.

Samling af kringlen:
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en størrelse på ca. 90 cm x 15 cm (gerne længere, hvis muligt). Fordel remoncen midt på dejen, ca. 3-4 cm bredt. Drys med rosiner. Fold dejen ind over remoncen og form den til en kringle på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl kringlen med æggehvide og drys med perlesukker og hakkede mandler. Dæk kringlen med viskestykke, og lad den hæve i 1,5 time. Bag kringlen ved 200 grader varmluft i 15-20 minutter.

dsc_0751

dsc_0761

dsc_0771

Skrevet i: Kager

Previous Post: « 12. december – Sådan tempererer du julechokoladen
Next Post: 14. december – brigadeiros med et tvist af jul »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Henriette skriver

    13. december 2016 kl. 17:04

    Jeg elsker at der er rosiner i! Vi har en ongoing familiekrig om emmet “kringle – rosiner eller ej?”. Jeg holder hårdt på med!

  2. Anne au Chocolat skriver

    13. december 2016 kl. 22:12

    Kære Henriette,
    Jeg er kæmpe fan af rosiner i bagværk, og de gør sig nemlig særligt godt i sådan en kringle 🙂 Men den smager også godt uden!
    Kh Anne

  3. Ann-Kristin skriver

    22. december 2016 kl. 21:37

    Verdens lækreste kringle!!? Det er min dom efter at have bagt – og spist – denne lækre sag i dag. Mine gæster var også meget begejstrede og rub og stub blev spist? Må hellere lave en ny snarest?
    Tak for dejlig inspiration – Og glædelig jul?

  4. Anne au Chocolat skriver

    23. december 2016 kl. 10:44

    Kære Ann-Kristin,
    Åh hvor er det dejligt at høre. Jeg er også KÆMPE fan af den kringle.
    Glædelig jul til dig og dine <3
    Kh Anne

  5. Christina skriver

    12. november 2018 kl. 22:46

    Den ser lækker ud. Hvor mange personer vil du tro den rækker til?

  6. Anne au Chocolat skriver

    13. november 2018 kl. 20:28

    Kære Christina,
    TAK 🙂 6-8 personer alt efter kringleappetitten vil jeg skyde på!

  7. Maria skriver

    20. november 2018 kl. 20:00

    Uuuh, lækker ser den ud da!
    Jeg har engang lavet en kanelstang hvor jeg frøs halvdelen ned med stor success, så jeg gætter på at denne også kan. Jeg vil dog lige høre ad for en sikkerheds skyld?

  8. Anne au Chocolat skriver

    23. november 2018 kl. 09:27

    Kære Maria,
    Jeg beklager det lidt sene svar. Men jo det mener jeg sagtens, du kan gøre!

  9. Louise skriver

    25. november 2019 kl. 21:39

    Den ser skøn ud.
    Kan man forestille sig at koldhæve den? Hvis den fx skal serveres til en brunch?

  10. Anne au Chocolat skriver

    29. november 2019 kl. 13:34

    Kære Louise,
    Ja det tænker jeg godt!!

  11. Pernille skriver

    1. december 2020 kl. 23:27

    Kan ikke helt se at mit opslag kom op så prøver igen😊 Hvis man skal koldhæve den, hvornår anbefaler du så at gøre det? Ved første eller anden hævning?😊 Vil gerne bage den til arbejdet på torsdag nemlig😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap