E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

2. december – Peberkagehjerter dyppet i chokolade og ristet kokos

2. december 2016 af Anne au Chocolat 14 kommentarer

dsc_0363

Det er fredag den 2. december, og i dag får I opskriften på disse sprøde peberkagehjerter dyppet i smeltet mørk chokolade og pyntet med ristet kokos. De vil med garanti få dit kagehjerte til at smelte.

Hjerterne kan snildt erstattes af eller suppleres med juletræer, stjerner eller hvad I har af udstikkerfigurer derhjemme. Og så kan I også pynte dem med lige det, I vil. Kun fantasien sætter grænserne. Min veninde Camilla og hendes søde datter Elin på 3 år testede opskriften i weekenden, da Elin havde sin veninde på besøg til julehyggebagning. Efterfølgende fik jeg sendt de dejligste billeder af pigerne i færd med at udstikke, bage og pynte kagerne med glasur i det fineste farvekombinationer <3

Peberkagehjerter dyppet i chokolade og ristet kokos
ca. 45 stk

Peberkagedej:
125 g smør
175 g brun farin
200 g mørk sirup
ca. 650-700 g hvedemel
½ tsk hjortetaksalt
1 tsk kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt nelliker
Reven skal af ½ øko appelsin
1 æg

Pynt:
200 g god mørk chokolade, smeltet (og tempereret)
40 g kokosmel, ristet gyldent på en pande

Kom smør, brun farin og sirup i en gryde og varm op, så det smelter sammen. Rør i blandingen undervejs. Køl det lidt af. Bland mel med hjortetaksalt samt krydderier i en skål. Tilsæt sukkerblandingen samt æg og ælt det hele sammen til en ensartet og blank dej. (Alt dette kan snildt gøres på en røremaskine). Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i et par timer inden brug. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Rul dejen ud i  3-4 mm. tykkelse på et bord drysset med lidt mel. Udstik hjerter, og bag dem på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 8 minutter, til de er fint gyldenbrune. Afkøl peberkagerne på en bagerist.

Dyp peberkagehjerterne i smeltet chokolade og drys med kokosmel.

dsc_0359

Skrevet i: Kager

Previous Post: « 1. december – Havregrynskugler med kaffe
Next Post: 3. december – Æbleskiver med kardemomme »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tori//Gringalicious.com skriver

    2. december 2016 kl. 14:46

    Ah, so sweet!!!

  2. Anne au Chocolat skriver

    3. december 2016 kl. 12:25

    Dear Tori,
    THANKS 🙂

  3. Jeanett skriver

    3. december 2016 kl. 16:38

    Lækker opskrift som helt sikkert skal afprøves. Tænker det vel er ok, at dejen hviler på køl til næste dag?

  4. Jeanett skriver

    3. december 2016 kl. 16:39

    De ser lækre ud ! Tænker at lade dejen hvile til næste dag på køl, tror du det går?

  5. Anne au Chocolat skriver

    4. december 2016 kl. 07:55

    Kære Jeanett,
    Ja, det kan du sagtens gøre 🙂 Rigtig god fornøjelse!
    Kh Anne

  6. Mette skriver

    8. december 2016 kl. 17:30

    Kære Anne. Så fine peberkagehjerter – wow. Har prøvet at gøre dig kunsten efter, men efter en nat i køleskab var min dej stenhård og ku’ derefter knuses som pulver. Har du nogen ide om, hvad jeg kan have gjort forkert? Kh. Mette

  7. Anne au Chocolat skriver

    8. december 2016 kl. 20:23

    Kære Mette,
    Jeg fik vist aldrig skrevet til Jeanett, som spurgte til det med at lade dejen hvile på køl natten over, at hun så endelig måtte huske at tage dejen ud i god tid, så den kunne rulles ud. Blev dejen ikke bedre at komme ud på køkkenbordet?
    Håber ikke at den blev kasseret helt.
    De kærligste hilsener
    Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    8. december 2016 kl. 20:24

    Kære Jeanett,
    Mon du har fået bagt nu? Jeg glemte at sige, at dejen nok skal tages ud af køleskabet i god tid, hvis den skal hvile på køl natten over. Den skal jo være til at rulle ud 🙂
    Kh Anne

  9. Mette skriver

    8. december 2016 kl. 22:30

    Kære Anne. Den blev desværre kasseret – havde den ude i en time, uden det rigtig battede noget. Troede måske, jeg havde gjort noget forkert med den varme “sirupsmasse” – ladet den blive for varm eller hældt den for varmt ned til melblandingen. Men måske jeg bare skulle have været mere tålmodig 🙂 Jeg prøver igen. Tak for svaret. Kh. Mette

  10. Lisa skriver

    12. december 2016 kl. 15:11

    Hvor længe vil du skyde på at kagerne kan holde sig?

  11. Lisa skriver

    12. december 2016 kl. 15:16

    Hvor længe vil du tro at kagerne kan holde sig?

  12. Anne au Chocolat skriver

    12. december 2016 kl. 19:42

    Kære Lisa,
    De holder snart snildt frem til jul, hvis du bager dem nu.
    Kh Anne

  13. Jeanett skriver

    13. december 2016 kl. 09:48

    Hej Anne

    Jeg endte desværre også med en sten hård masse, som var ‘tørret ud’.
    Selvom den fik hele eftermiddagen ude på køkkenbordet og var steget i temp gjorde det den ikke blød overhovedet.
    Jeg har planer om at prøve igen, også rulle ud samme dag 🙂

    Hilsen jeanett

  14. Anne au Chocolat skriver

    13. december 2016 kl. 15:19

    Kære Jeanett,
    Det er jeg ked af at høre. Men så ved jeg, at man skal bruge dejen samme dag. Tak for din tålmodighed og feedback.
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap