E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

2. december – Peberkagehjerter dyppet i chokolade og ristet kokos

2. december 2016 af Anne au Chocolat 14 kommentarer

dsc_0363

Det er fredag den 2. december, og i dag får I opskriften på disse sprøde peberkagehjerter dyppet i smeltet mørk chokolade og pyntet med ristet kokos. De vil med garanti få dit kagehjerte til at smelte.

Hjerterne kan snildt erstattes af eller suppleres med juletræer, stjerner eller hvad I har af udstikkerfigurer derhjemme. Og så kan I også pynte dem med lige det, I vil. Kun fantasien sætter grænserne. Min veninde Camilla og hendes søde datter Elin på 3 år testede opskriften i weekenden, da Elin havde sin veninde på besøg til julehyggebagning. Efterfølgende fik jeg sendt de dejligste billeder af pigerne i færd med at udstikke, bage og pynte kagerne med glasur i det fineste farvekombinationer <3

Peberkagehjerter dyppet i chokolade og ristet kokos
ca. 45 stk

Peberkagedej:
125 g smør
175 g brun farin
200 g mørk sirup
ca. 650-700 g hvedemel
½ tsk hjortetaksalt
1 tsk kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt nelliker
Reven skal af ½ øko appelsin
1 æg

Pynt:
200 g god mørk chokolade, smeltet (og tempereret)
40 g kokosmel, ristet gyldent på en pande

Kom smør, brun farin og sirup i en gryde og varm op, så det smelter sammen. Rør i blandingen undervejs. Køl det lidt af. Bland mel med hjortetaksalt samt krydderier i en skål. Tilsæt sukkerblandingen samt æg og ælt det hele sammen til en ensartet og blank dej. (Alt dette kan snildt gøres på en røremaskine). Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i et par timer inden brug. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Rul dejen ud i  3-4 mm. tykkelse på et bord drysset med lidt mel. Udstik hjerter, og bag dem på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 8 minutter, til de er fint gyldenbrune. Afkøl peberkagerne på en bagerist.

Dyp peberkagehjerterne i smeltet chokolade og drys med kokosmel.

dsc_0359

Skrevet i: Kager

Previous Post: « 1. december – Havregrynskugler med kaffe
Next Post: 3. december – Æbleskiver med kardemomme »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tori//Gringalicious.com skriver

    2. december 2016 kl. 14:46

    Ah, so sweet!!!

  2. Anne au Chocolat skriver

    3. december 2016 kl. 12:25

    Dear Tori,
    THANKS 🙂

  3. Jeanett skriver

    3. december 2016 kl. 16:38

    Lækker opskrift som helt sikkert skal afprøves. Tænker det vel er ok, at dejen hviler på køl til næste dag?

  4. Jeanett skriver

    3. december 2016 kl. 16:39

    De ser lækre ud ! Tænker at lade dejen hvile til næste dag på køl, tror du det går?

  5. Anne au Chocolat skriver

    4. december 2016 kl. 07:55

    Kære Jeanett,
    Ja, det kan du sagtens gøre 🙂 Rigtig god fornøjelse!
    Kh Anne

  6. Mette skriver

    8. december 2016 kl. 17:30

    Kære Anne. Så fine peberkagehjerter – wow. Har prøvet at gøre dig kunsten efter, men efter en nat i køleskab var min dej stenhård og ku’ derefter knuses som pulver. Har du nogen ide om, hvad jeg kan have gjort forkert? Kh. Mette

  7. Anne au Chocolat skriver

    8. december 2016 kl. 20:23

    Kære Mette,
    Jeg fik vist aldrig skrevet til Jeanett, som spurgte til det med at lade dejen hvile på køl natten over, at hun så endelig måtte huske at tage dejen ud i god tid, så den kunne rulles ud. Blev dejen ikke bedre at komme ud på køkkenbordet?
    Håber ikke at den blev kasseret helt.
    De kærligste hilsener
    Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    8. december 2016 kl. 20:24

    Kære Jeanett,
    Mon du har fået bagt nu? Jeg glemte at sige, at dejen nok skal tages ud af køleskabet i god tid, hvis den skal hvile på køl natten over. Den skal jo være til at rulle ud 🙂
    Kh Anne

  9. Mette skriver

    8. december 2016 kl. 22:30

    Kære Anne. Den blev desværre kasseret – havde den ude i en time, uden det rigtig battede noget. Troede måske, jeg havde gjort noget forkert med den varme “sirupsmasse” – ladet den blive for varm eller hældt den for varmt ned til melblandingen. Men måske jeg bare skulle have været mere tålmodig 🙂 Jeg prøver igen. Tak for svaret. Kh. Mette

  10. Lisa skriver

    12. december 2016 kl. 15:11

    Hvor længe vil du skyde på at kagerne kan holde sig?

  11. Lisa skriver

    12. december 2016 kl. 15:16

    Hvor længe vil du tro at kagerne kan holde sig?

  12. Anne au Chocolat skriver

    12. december 2016 kl. 19:42

    Kære Lisa,
    De holder snart snildt frem til jul, hvis du bager dem nu.
    Kh Anne

  13. Jeanett skriver

    13. december 2016 kl. 09:48

    Hej Anne

    Jeg endte desværre også med en sten hård masse, som var ‘tørret ud’.
    Selvom den fik hele eftermiddagen ude på køkkenbordet og var steget i temp gjorde det den ikke blød overhovedet.
    Jeg har planer om at prøve igen, også rulle ud samme dag 🙂

    Hilsen jeanett

  14. Anne au Chocolat skriver

    13. december 2016 kl. 15:19

    Kære Jeanett,
    Det er jeg ked af at høre. Men så ved jeg, at man skal bruge dejen samme dag. Tak for din tålmodighed og feedback.
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap