Hvid chokolade blondie i de fineste juleklæder med appelsinskal, amarena kirsebær og mandler. Denne konfekt-agtige kage kunne snildt kandidere til årets julekage, hvis I spørger mig. Den er så vanedannende lækker og aromatisk og holder sig saftigt frisk på køl i mange dage. Faktisk er det en af de kager, som har allerbedst af at blive bagt dagen før, den serveres. På den måde har den tid til at sætte sig i køleskabet og få den helt rigtige konsistens.
Servér den, som den er – og meget gerne sammen med en god kop kaffe eller te.
Hvid chokolade blondie med appelsin, amarena kirsebær og mandler
8-10 personer
140 g smør
140 g god hvid chokolade, hakket
2 æg
120 g sukker
80 g mel
1 knsp salt
Revet skal af 1 øko appelsin
100 g amarena kirsebær
50 g mandler
Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)
Pynt: Flormelis, lidt ekstra smeltet hvid chokolade og evt lidt flere amarena kirsebær
Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hvide chokolade. Tag gryden af varmen og rør rundt til den hvide chokolade er smeltet sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk æg, sukker, mel, salt og appelsinskal sammen til en let og luftig konsistens i en skål. Rør chokolade-smørblandingen i. Skær amarena kirsebærrene i halve og hak mandlerne groft. Vend kirsebær og mandler i dejen. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag kagen i 180 grader varmluft i ca. 35 minutter. Køl kagen helt af, og opbevar den gerne på køl natten over. Giv kagen et drys flormelis inden servering samt lidt smeltet hvid chokolade og et par ekstra kirsebær.
Tone skriver
Simpelthen så dejlige ting du laver. Meget inspirerende her i julen. Tak ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Tone,
Tusind tak skal du have 🙂
kh Anne
Jenny skriver
Hej Anne
Jeg synes, den blev meget mørk på overfladen. Skal temperaturen ikke være lidt lavere end 180 varmluft?
Glæder mig i øvrigt til at smage den ?
Jenny skriver
Hej Anne
Jeg synes, den blev meget mørk på overfladen. Skal temperaturen ikke være lidt lavere end 180 varmluft?
Glæder mig i øvrigt til at smage den
Anne au Chocolat skriver
Hej Jenny,
Jeg kan godt lide, at den får den lidt karamelliserede overflade, men det kan godt være, at jeg skal reducere til 175 grader.
Kh Anne
Ps. jeg håber, at du synes om den 🙂
Maria skriver
Hej Anne. Kan den tåle at blive bagt 2 dage før den skal spises?
Mvh
Maria
Anne au Chocolat skriver
Kære Maria,
Yes det kan du tro!
God fornøjelse 🙂
Kh Anne