Bag den sjette låge i chokoladebloggens julekalender gemmer disse knasende smørsprøde småkager sig med det fineste strejf af lakrids, stykker af hvid chokolade og seje bidder af tranebær. De er uden tvivl mine nye favorit julesmåkager og vil med garanti være et fast indslag i julen fremover.
De er super simple at lave, og man kan sagtens vælge bare at bage den ene småkagestang og gemme den anden på frys til en dag, hvor trængen til helt friskbagte småkager melder sig igen. Så tag blot småkagestangen ud på køkkenbordet et par timer, før du vil bage.
Småkager med tranebær, hvid chokolade og lakrids
ca. 45 stk
190 g mel
150 g smør, blødt
70 g sukker
1/2 tsk bagepulver
3 tsk lakridspulver
70 g tørrede tranebær
100 g god hvid chokolade
Kom mel, smør, sukker og bagepulver i en røremaskine og rør det hurtigt sammen. Tilsæt lakridspulver, tranebær og hvid chokolade og rør rundt, så det er godt blandet – rør ikke for længe. Del småkagedejen i to og form to stænger af 4 cm tykkelse. Film stængerne med husholdningsfilm og kom dem i fryseren i 30 minutter (eller på køl i et par timer, til man kan skære skiver af dejen). Skær dem ud i 4 mm skiver og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca. 8 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft, til de er fint gyldne. Lad de bløde kager afkøle på en bagerist og læg dem i en dåse, når de er blevet kolde og sprøde.
Ida skriver
Mangler der ikke noget væde i opskriften? Et æg måske?
Ida skriver
Mangler der ikke noget væde i opskriften? Et æg måske?
Anne au Chocolat skriver
Kære Ida,
Nej der skal ikke noget æg i opskriften. Smørret binder dejen sammen!
Britta skriver
Kan stængerne være frosset ned godt en uge inden de skal bages?
Anne au Chocolat skriver
Kære Britta,
Ja det tænker jeg sagtens 🙂