Disse knasende sprøde og krydrede brunkager har ALTID været en fast del af julen i min familie. Min kære farmor Edith har bagt dem hvert år til jul hele min barndom, og jeg kan slet ikke forestille mig en december måned uden at spise en masse af disse brunkager.
For en håndfuld år siden fik jeg lokket opskriften ud af hende, og nu bager jeg dem også selv hvert år til jul. Der er noget vidunderligt hyggeligt over at have en kagedåse stående fyldt med dejlige brunkager i december.
Som min farmor, bager jeg dem normalt altid med hakkede mandler i, men i år ville jeg udfordre traditionen og prøve noget nyt. Jeg puttede derfor hasselnødder i i stedet – og det er et kæmpe hit. Smagen af ristede hasselnødder er virkelig guddommelig og passer eminent godt sammen med brunkagernes aromatiske krydderier. Det bliver vist min nye tradition.
Jeg har halveret opskriften, men gang I bare op igen, hvis I ønsker at tage hul på den helt store brunkageproduktion <3
Brunkager med hasselnødder
60 stk
125 g blødt smør
90 g sukker
125 g mørk sirup
0,75 tsk stødt nellike
0,75 tsk stødt kanel
0,5 tsk natron
200 g hvedemel
50 g hasselnødder
Rør smør, sukker og sirup godt sammen i en skål. Tilsæt nellike, kanel og natron og rør godt rundt. Vend mel og de grofthakkede hasselnødder i dejen. Rør/ælt dejen godt sammen og form den til en tyk rulle (ca. 3,5 i diameter). Pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl natten over. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær rullen i skiver à 2-3 mm og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir. Bag dem i 8-10 minutter, til de er fint gyldenbrune. Lad dem afkøle på en rist og kom dem derefter i en kagedåse.
[…] Idee siit. […]