I samarbejde med Elmelund Chocolatier Organic
Foråret er kommet, og inden længe banker påsken på døren. Igen i år har jeg kreeret en påskekage, og denne gang har jeg forsøgt at ramme den samme dejlige smagsoplevelse af Elmelunds hvid chokolade Dragée med Ristede mandler, Lemon & Kokos (som jeg ELSKER) – og jeg synes, at det er lykkedes ret perfekt! Påskekagen her byder på en saftig, konfektagtigt chewy mandelbund med kokos, fløjlsblød og luftig hvid chokolade mousse med dejlig citronfriskhed samt knasende sprød crumble med et tvist af kokos og citron.
Det bliver det lækreste indslag på påskebordet i år. Hjemme hos jer ♥
Jeg glæder mig til at høre, hvad I synes om den:)
Årets påskekage 2021
10 personer
Mandelbund med kokos:
80 g mandler
20 g kokosmel
100 g smør
100 g Peru 38% hvid chokolade fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
2 æg
80 g sukker
1 nip salt
Hvid chokolade mousse med citron:
150 g Peru 38% hvid chokolade fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
250 ml piskefløde
1,5 husblas
50 ml friskpresset citronsaft
Kokos citron crumbleknas:
25 g kokosmel
25 g hvedemel
25 g sukker
25 g smør
Fintrevet skal af ¼ øko citron
Pynt:
Dragée: Ristede mandler, Lemon & Kokos fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
Lidt finthakkede usaltede pistacier
Mandelbund med kokos:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Blend mandlerne helt fint i en minihakker eller blender (mandelmel kan også bruges) sammen med kokosmel. Smelt smør i en gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt den hvide chokolade. Rør godt rundt, så chokoladen smelter sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen af. Pisk æg, sukker og salt til let og luftig konsistens i en skål. Tilsæt blandingen af hvid chokolade og smør til den luftige æggeblanding lidt ad gangen under omrøring. Vend de blendede mandler og kokos i. Hæld dejen i en rund springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Køl kagen helt af. Kom dernæst hellere end gerne kageplast rundt i kanten af springformen.
Hvid chokolademousse med citron:
Hak den hvide chokolade helt fint, og kom den i en skål. Udblød husblas i koldt vand i 5-10 minutter. Varm 50 ml fløde og 50 ml frisk citronsaft op i en gryde til lige akkurat kogepunktet. Tag gryden af varmen. Vrid straks husblasen fri for vand og rør den ud i den varme citronfløde. Hæld straks over den hvide chokolade. Lad det stå i 2 minutter, og rør da godt rundt, indtil chokoladen er smeltet sammen med fløden. Pisk den resterende fløde til en let skum og vend først 1/3 af flødeskummet i den håndvarme chokoladecreme og dernæst forsigtigt det resterende flødeskum uden at slå for meget luft ud. Fordel moussen oven på mandelbunden. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.
Crumbleknas:
Kom alle ingredienser i en minihakker og blend hurtigt til en ensartet smuldret dej. Stil på køl i 15 minutter. Smuldr dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 175 grader varmluft i 10-15 minutter til fint gylden. Køl helt af. Opbevar i en lufttæt beholder for at bevare sprødheden.
Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Lige inden servering pynt kagen med dragéerne, det sprøde crumbleknas og lidt finthakket finthakkede pistacie. Nyd kagen direkte fra køl.
Camilla skriver
Årh den ser lækker ud – den må jeg prøve til weekenden! 😍
Hvis den bliver sat i fryseren i morgen og skal bruges lørdag aften, kan jeg så tage den ud lørdag formidda og den så står på køl resten af tiden? (Den skal med i byen nemlig) eller hvordan ville du gøre for at få bedste resultat?
Anne au Chocolat skriver
Kære Camilla,
Jeg er ked af, at jeg ikke har svaret før nu.
Håber at du klarede den 🙂 og at kagen hittede!
Kh Anne
Karoline skriver
Hei!
Jeg får ikke tak i kokosmelk. Kan jeg bruke vanlig hvetemel i stedet?
Mia Beenfeldt skriver
Hej Anne,
Jeg skal lave denne til en påskefrokost på fredag, og planlægger at lave den i morgen torsdag omkring eftermiddag/aften.
Jeg er lidt i tvivl om noget i forhold til opskriften. Er det kun bunden der skal beklædes med bagepapir eller også kanterne også beklædes? Jeg har desværre ikke kageplast, men kan ikke lige se for mig, at det kan blive særlig pænt med en mousse op ad krøllet bagepapir. Kan man undlade bagepapir i kanterne?
Når du skriver lige akkurat kogepunktet, hvad tænker du så temperaturen skal være? Og måler du egentlig temperaturen eller fornemmer du det bare?
Det var to lange spørgsmål, som jeg håber giver mening. Tak for hjælpen 🙂
Mette skriver
Kokosmel er det, det helt malede fine mel (altså det ligner hvedemel) eller er det kokosmel der er groft, som man fx. bruger til kokosmakroner? 🙏
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette
jeg beklager det sene svar. Begge dele kan bruges – men jeg bruger det grove som til kokosmakroner 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Karoline
Jeg er ked af det sene svar. Ja almindelig hvedemel kan også bruges