E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Æblekage med marcipan og mælkechokoladeganache

3. september 2019 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Vores fine lille æbletræ byder på de lækreste syrligt søde, aromatiske og saftigt sprøde æbler for tiden. Vi nyder dem, som de er. Men de gjorde sig også super godt i denne efterårslabre kage, jeg lavede til min søde svigermors 60 års fødselsdag i går.
Mazarinkagebund, masser af æblestykker og en silkeblød mælkechokoladeganache på toppen. Simpel lykke !

Æblekage med marcipan og mælkechokoladeganache
8-10 personer

Mazarinkage og æblefyld:
100 g sukker
100 g marcipan fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
100 g smør, blødt
2 æg
50 g mel
250 g æbler, i små tern
50 g rørsukker
1/2 citron, saften af

Mælkechokoladeganache:
200 g mælkechokolade, gerne Peru 41% fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
100 g piskefløde
15 g glukosesirup

Topping:
Caramélia pearls fra Valrhona (reklamelink)
Evt. tørrede rosenblade

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bland æbletern med rørsukker og citronsaft i en skål og fordel på dejen. Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter. De første 25 minutter tildækket med sølvpapir og de sidste 20 minutter uden. Kontroller om kagen er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af.

Ganache:
Hak chokoladen meget fint, og kom den i en skål. Varm glukosesirup og fløden op til kogepunktet i en gryde, og hæld det over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør da godt rundt i cirkelbevægelser fra midten til, al chokoladen er smeltet ensartet sammen med flødemassen. Hæld ganachen over kagen, pynt med Caramélia perler og stil den på køl i 2 timer inden servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Endnu en citronkage med marcipan og bær til Emily
Next Post: Efterårets lækreste kaffelagkage »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Christine skriver

    9. oktober 2019 kl. 00:37

    Hej Anne, den ser super lækker ud denne her kage. Tror du man kan rive æblerne istedet for tern? Min søn kan ikke li stykker af frugt i kage men opdager det ikke hvis de er revet i. I så fald tror du jeg skal klemme noget af saften fra æblerne ud? Tak 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    11. oktober 2019 kl. 17:43

    Kære Christine,
    Ja det lyder rigtig lækkert med revet æble i stedet for tern! 🙂

  3. Dorte Vardinghus skriver

    15. oktober 2019 kl. 14:56

    Hej Anne

    kan jeg bage den dagen før, og evt. bare lave Ganache på dagen? Skal have gæster en mandag, og tænker bare det var lettere at lave den om søndagen.

  4. Anne au Chocolat skriver

    16. oktober 2019 kl. 21:23

    Kære Dorthe,
    Det kan du sagtens 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap