Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Æblekage med marcipan og mælkechokoladeganache

3. september 2019 af Anne au Chocolat

Vores fine lille æbletræ byder på de lækreste syrligt søde, aromatiske og saftigt sprøde æbler for tiden. Vi nyder dem, som de er. Men de gjorde sig også super godt i denne efterårslabre kage, jeg lavede til min søde svigermors 60 års fødselsdag i går.
Mazarinkagebund, masser af æblestykker og en silkeblød mælkechokoladeganache på toppen. Simpel lykke !

Æblekage med marcipan og mælkechokoladeganache
8-10 personer

Mazarinkage og æblefyld:
100 g sukker
100 g marcipan
100 g smør, blødt
2 æg
50 g mel
250 g æbler, i små tern
50 g rørsukker
1/2 citron, saften af

Mælkechokoladeganache:
200 g god vmælkechokolade
100 g piskefløde
15 g glukosesirup

Topping:
Caramélia pearls fra Valrhona (reklamelink)
Evt. tørrede rosenblade

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bland æbletern med rørsukker og citronsaft i en skål og fordel på dejen. Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter. De første 25 minutter tildækket med sølvpapir og de sidste 20 minutter uden. Kontroller om kagen er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af.

Ganache:
Hak chokoladen meget fint, og kom den i en skål. Varm glukosesirup og fløden op til kogepunktet i en gryde, og hæld det over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør da godt rundt i cirkelbevægelser fra midten til, al chokoladen er smeltet ensartet sammen med flødemassen. Hæld ganachen over kagen, pynt med Caramélia perler og stil den på køl i 2 timer inden servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Endnu en citronkage med marcipan og bær til Emily
Next Post: Efterårets lækreste kaffelagkage »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap