E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Gå direkte til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
    • Chokoladeanbefalinger
  • Jul, konfekt og småkager
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Æblekage med marcipan og mælkechokoladeganache

3. september 2019 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Vores fine lille æbletræ byder på de lækreste syrligt søde, aromatiske og saftigt sprøde æbler for tiden. Vi nyder dem, som de er. Men de gjorde sig også super godt i denne efterårslabre kage, jeg lavede til min søde svigermors 60 års fødselsdag i går.
Mazarinkagebund, masser af æblestykker og en silkeblød mælkechokoladeganache på toppen. Simpel lykke !

Æblekage med marcipan og mælkechokoladeganache
8-10 personer

Mazarinkage og æblefyld:
100 g sukker
100 g marcipan
100 g smør, blødt
2 æg
50 g mel
250 g æbler, i små tern
50 g rørsukker
1/2 citron, saften af

Mælkechokoladeganache:
200 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
100 g piskefløde
15 g glukosesirup

Topping:
Caramélia pearls fra Valrhona (reklamelink)
Evt. tørrede rosenblade

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bland æbletern med rørsukker og citronsaft i en skål og fordel på dejen. Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter. De første 25 minutter tildækket med sølvpapir og de sidste 20 minutter uden. Kontroller om kagen er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af.

Ganache:
Hak chokoladen meget fint, og kom den i en skål. Varm glukosesirup og fløden op til kogepunktet i en gryde, og hæld det over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør da godt rundt i cirkelbevægelser fra midten til, al chokoladen er smeltet ensartet sammen med flødemassen. Hæld ganachen over kagen, pynt med Caramélia perler og stil den på køl i 2 timer inden servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Endnu en citronkage med marcipan og bær til Emily
Next Post: Efterårets lækreste kaffelagkage »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Christine skriver

    9. oktober 2019 kl. 00:37

    Hej Anne, den ser super lækker ud denne her kage. Tror du man kan rive æblerne istedet for tern? Min søn kan ikke li stykker af frugt i kage men opdager det ikke hvis de er revet i. I så fald tror du jeg skal klemme noget af saften fra æblerne ud? Tak 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    11. oktober 2019 kl. 17:43

    Kære Christine,
    Ja det lyder rigtig lækkert med revet æble i stedet for tern! 🙂

  3. Dorte Vardinghus skriver

    15. oktober 2019 kl. 14:56

    Hej Anne

    kan jeg bage den dagen før, og evt. bare lave Ganache på dagen? Skal have gæster en mandag, og tænker bare det var lettere at lave den om søndagen.

  4. Anne au Chocolat skriver

    16. oktober 2019 kl. 21:23

    Kære Dorthe,
    Det kan du sagtens 🙂

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søde sager er sunde for sjælen.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2019 · af Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress