E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Efterårets lækreste kaffelagkage

13. september 2019 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

I samarbejde med Moccamaster

Efteråret er over os og i takt med, at det bliver koldere udenfor, får man endnu mere lyst til at hygge indenfor med lækker kage og kaffe. Det gør jeg i hvert fald. Og herhjemme brygger vi altid dejlig kaffe på vores Moccamaster maskine med friskkværnede kaffebønner. Balsam til sjælen!

Denne efterårslækre kaffelagkage, jeg serverer for jer i dag, byder på den mest fantasiske mælkechokolademousse med et fabelagtigt tvist af kaffe og en forfriskende skøn æblekompot lavet med æbler fra vores have. Der er kaffeglasur på toppen og marcipanbånd om kanterne – fordi jeg slet ikke kan lade være. Moccamaster maskinen har forsynet både mousse og glasur med den perfekte kaffesmag.

Her kommer opskriften:

Lagkage med mælkechokolade-kaffemousse og æblekompot
10-12 personer

Lagkagebunde:
3 æg, stuetempererede
115 g sukker
115 g mel
3/4 tsk. bagepulver

Æblekompot:
300 g æble, skrællet og skåret i mindre stykker
Saft af en 1 citron
60 g rørsukker

Mælkechokolade-kaffemousse:
200 g god mælkechokolade
1 blad husblas
4,5 dl piskefløde
50 ml kaffe (gerne lidt stærkt brygget)

Marcipanbånd:
150 g marcipan
80 g flormelis
15 g glukose sirup

Kaffeglasur:
145 g flormelis
5 g kakaopulver
20 ml kaffe (gerne lidt stærkt brygget)

Pynt:
Hakkede usaltede pistacier
Stedmoderblomster
Evt. lidt chokoladeperler

Lagkagebunde:
Forvarm ovnen til 185 grader varmluft. Beklæd en smurt springform (20 cm i diameter) med bagepapir. Pisk æg og sukker til en let og meget luftig æggesnaps i minimum 5 minutter, så brug gerne en røremaskine. Sigt mel og bagepulver ned i æggesnapsen, og vend det hele forsigtigt rundt uden at slå for meget luft ud af kagedejen. Hæld dejen i springformen, og bag i ca. 25 minutter i ovnen. Tag kagen ud, og lad den køle af på en rist i 30 minutter. Tag den ud af formen og vend kagen på hovedet, så bund bliver til top. Køl kagen helt af, og brug derefter en savtakket kniv til at dele bunden i tre. Læg et stykke bagepapir mellem hver lagkagebund og dæk dem til med husholdningsfilm, hvis de laves dagen før og ellers ikke skal lægges sammen til lagkage med det samme. Jeg skærer selv bundene ud i takt med, at jeg samler lagkagen.

Æblekompot:
Kom æblestykker og citronsaft i en gryde og bring i kog. Lad det koge fem minutter under låg. Tilsæt rørsukker og lad simre i 10 minutter yderligere – rør af og til.  Der må gerne stadig være lidt klumper i æblekompotten. Køl af.

Mælkechokolade-kaffemousse:
Finthak mælkechokoladen, og kom den i en skål. Udblød husblas i en skål med koldt vand i fem minutter. Varm 1,5 dl piskefløde og kaffen op til kogepunktet i en gryde. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme kaffe-fløde og hæld derefter kaffe-fløden over den hakkede chokolade. Efter 1 minut rør da godt rundt, til chokoladen er helt smeltet. Køl ned til stuetemperatur. Pisk de sidste 3 dl fløde til en let skum, og vend det forsigtigt i chokoladecremen. Sæt på køl til, moussen begynder at sætte sig lidt, men ikke er helt fast.

Samling:
Rengør springformens kanter og beklæd bunden med bagepapir på ny og kom første bund ned i springformen igen. Beklæd kanten med kageplast og sørg for, at det bliver stukket godt ned mellem springformens kant og lagkagebundens kant hele vejen rundt. Fordel halvdelen af æblekompotten på bunden. Hæld derefter halvdelen af den let satte mælkechokolademousse med kaffe på. Kom forsigtigt næste lagkagebund oven på moussen. Fordel resten af æblekompotten på og til sidst den resterende mousse. Kom sidste lagkagebund på toppen. Dæk springformen til med husholdningsfilm, og lad lagkagen hvile på køl natten over.

Marcipanbånd:
Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen i en skål. Og rul den ud i et langt bånd, som passer til kagens højde plus ca. en ekstra centimeter samt omkreds på et bord drysset med lidt ekstra flormelis.

Kaffeglasur:
Rør flormelis, kakaopulver og kaffe til glasur.

Afpyntning og servering:
Åbn springformen og fjern kageplasten. Placer forsigtigt lagkagen på et serveringsfad. Rul marcipanbåndet rundt om kagen. Pynt toppen med glasur, hakkede pistacier, stedmoderblomster og evt. lidt chokoladeperler. Den kan nu serveres nu, men kan også pyntes nogle timer inden servering og opbevares på køl.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Æblekage med marcipan og mælkechokoladeganache
Next Post: Blåbærfyldt mazarin med hvid chokolade ganache »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mer skriver

    28. september 2019 kl. 03:52

    Dear Anne,
    Really love your post and recipes.
    Thanks to your sharing.

  2. Ida skriver

    22. september 2020 kl. 08:54

    Tror du lagkagen kan fryses?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap