Den klassiske æblekanelkage her i mazarinklæder. Kombinationen af æble og kanel er en af mine favoritter – særligt når man bruger nogle af vores mange søde og aromatiske danske efterårsæbler. Herhjemme hitter Ingrid Marie og Discovery stort.
Denne æblekanelkage variant må meget gerne nydes lun med en skefuld creme fraiche til men udmærker sig som alle mazarinkager ved at holde sig frisk og saftig i adskillige dage. Opbevar den på køl hvis den ikke spises samme dag.
En efterårskærlighedserklæring af en kage ♥
Æblekanel mazarin
10-12 personer
Kagedej:
200 g marcipan, revet
200 g sukker
200 g smør, blødt
4 æg
100 g mel
Æblefyld:
3 æbler, skåret i tynde skiver (250 g æble)
25 g sukker
2 tsk kanel
Bageform:
Springform 24 cm (reklamelink)
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend tilsidst mel i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Lav æblefyldet ved at blande skiverne af æble sammen med sukker og kanel i en skål og tryk dem derefter ned i dejen. Bag kagen i ovnen i ca. 45-50 minutter. Kontroller om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen.
Bibi skriver
Hej
Jeg kunne godt tænke mig at lave denne tærte på en mørdejsbund, som forbages lidt inden jeg kommer mazarin- og æblefyld på. Hvad tænker du? Er der noget, jeg skal være opmærksom på? Og hvad med tilbehør? -flødeskum eller is – eller bare hvad man bedst kan lide 🙂
Mange tak
Bibi
Anne au Chocolat skriver
Kære Bibi,
Det lyder som en dejlig idé!
Jeg ville nok halvere mazarinfyldet men bevare mængden af æblefyldet.
Flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis lyder skønt til.
Glæder mig til at høre om resultatet!!
Kh Anne
Susanne skriver
Hej
Mums, det lyder dejligt.
Tror du at jeg kan erstattet melet med mandelmel, eller bliver det “for meget” ?
Har en i familien der ikke tåler alm mel.
På forhånd tak
Susanne
Anne au Chocolat skriver
Kære Susanne,
Tusind tak!
Det tror jeg godt, du kan – evt. rismel i stedet? Prøv 🙂
Glæder mig til at høre om det.
Kh Anne
Bibi skriver
Jeg ville gerne bage mazarinen på en mørdejstærtebund og på din anbefaling fulgte jeg angivelsen for mål mht æbler/sukker men halverede mazarinmassen. Det blev SÅ vellykket. Den bedste æbletærte længe. Kombinationen med marcipan i mazarinen og så godt med kanel er rigtig god.
Hvis nogen skulle have interesse i denne variation, lavede jeg en mørdej på 125 g smør, 200 g hvedemel, 45 g flormelis, et nip salt og et enkelt æg. Forbagte bunden og afkølede og så fyldte jeg mazarinmasse og æbler på og bagte færdig efter anvisningen.
Mange tak,
Bibi
Anne au Chocolat skriver
Kære Bibi,
Hvor lyder det bare lækkert! Den må prøves 🙂
Kh Anne
Signe skriver
Vil resultatet blive det samme, hvis man bruger tærteform istedet for springform? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Signe,
Det kan du sagtens gøre, mener jeg 🙂