E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Æblekanel mazarin

9. september 2018 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

Den klassiske æblekanelkage her i mazarinklæder. Kombinationen af æble og kanel er en af mine favoritter – særligt når man bruger nogle af vores mange søde og aromatiske danske efterårsæbler. Herhjemme hitter Ingrid Marie og Discovery stort.

Denne æblekanelkage variant må meget gerne nydes lun med en skefuld creme fraiche til men udmærker sig som alle mazarinkager ved at holde sig frisk og saftig i adskillige dage. Opbevar den på køl hvis den ikke spises samme dag.

En efterårskærlighedserklæring af en kage ♥

Æblekanel mazarin
10-12 personer

Kagedej:
200 g marcipan, revet
200 g sukker
200 g smør, blødt
4 æg
100 g mel

Æblefyld:
3 æbler, skåret i tynde skiver (250 g æble)
25 g sukker
2 tsk kanel

Bageform:
Springform 24 cm (reklamelink)

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend tilsidst mel i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Lav æblefyldet ved at blande skiverne af æble sammen med sukker og kanel i en skål og tryk dem derefter ned i dejen. Bag kagen i ovnen i ca. 45-50 minutter. Kontroller om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Kajs brownie på årets første efterårsdag
Next Post: Velsmagende vafler lavet på nul komma fem »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Bibi skriver

    11. september 2018 kl. 11:50

    Hej
    Jeg kunne godt tænke mig at lave denne tærte på en mørdejsbund, som forbages lidt inden jeg kommer mazarin- og æblefyld på. Hvad tænker du? Er der noget, jeg skal være opmærksom på? Og hvad med tilbehør? -flødeskum eller is – eller bare hvad man bedst kan lide 🙂
    Mange tak
    Bibi

  2. Anne au Chocolat skriver

    11. september 2018 kl. 12:28

    Kære Bibi,
    Det lyder som en dejlig idé!
    Jeg ville nok halvere mazarinfyldet men bevare mængden af æblefyldet.
    Flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis lyder skønt til.
    Glæder mig til at høre om resultatet!!
    Kh Anne

  3. Susanne skriver

    13. september 2018 kl. 06:48

    Hej

    Mums, det lyder dejligt.
    Tror du at jeg kan erstattet melet med mandelmel, eller bliver det “for meget” ?
    Har en i familien der ikke tåler alm mel.

    På forhånd tak
    Susanne

  4. Anne au Chocolat skriver

    13. september 2018 kl. 08:30

    Kære Susanne,
    Tusind tak!
    Det tror jeg godt, du kan – evt. rismel i stedet? Prøv 🙂
    Glæder mig til at høre om det.
    Kh Anne

  5. Bibi skriver

    18. september 2018 kl. 15:54

    Jeg ville gerne bage mazarinen på en mørdejstærtebund og på din anbefaling fulgte jeg angivelsen for mål mht æbler/sukker men halverede mazarinmassen. Det blev SÅ vellykket. Den bedste æbletærte længe. Kombinationen med marcipan i mazarinen og så godt med kanel er rigtig god.
    Hvis nogen skulle have interesse i denne variation, lavede jeg en mørdej på 125 g smør, 200 g hvedemel, 45 g flormelis, et nip salt og et enkelt æg. Forbagte bunden og afkølede og så fyldte jeg mazarinmasse og æbler på og bagte færdig efter anvisningen.
    Mange tak,
    Bibi

  6. Anne au Chocolat skriver

    19. september 2018 kl. 07:53

    Kære Bibi,
    Hvor lyder det bare lækkert! Den må prøves 🙂
    Kh Anne

  7. Signe skriver

    26. september 2018 kl. 06:55

    Vil resultatet blive det samme, hvis man bruger tærteform istedet for springform? 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    26. september 2018 kl. 09:15

    Kære Signe,
    Det kan du sagtens gøre, mener jeg 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap