E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Æblekanel mazarin

9. september 2018 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

Den klassiske æblekanelkage her i mazarinklæder. Kombinationen af æble og kanel er en af mine favoritter – særligt når man bruger nogle af vores mange søde og aromatiske danske efterårsæbler. Herhjemme hitter Ingrid Marie og Discovery stort.

Denne æblekanelkage variant må meget gerne nydes lun med en skefuld creme fraiche til men udmærker sig som alle mazarinkager ved at holde sig frisk og saftig i adskillige dage. Opbevar den på køl hvis den ikke spises samme dag.

En efterårskærlighedserklæring af en kage ♥

Æblekanel mazarin
10-12 personer

Kagedej:
200 g marcipan, revet
200 g sukker
200 g smør, blødt
4 æg
100 g mel

Æblefyld:
3 æbler, skåret i tynde skiver (250 g æble)
25 g sukker
2 tsk kanel

Bageform:
Springform 24 cm (reklamelink)

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend tilsidst mel i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Lav æblefyldet ved at blande skiverne af æble sammen med sukker og kanel i en skål og tryk dem derefter ned i dejen. Bag kagen i ovnen i ca. 45-50 minutter. Kontroller om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Kajs brownie på årets første efterårsdag
Next Post: Velsmagende vafler lavet på nul komma fem »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Bibi skriver

    11. september 2018 kl. 11:50

    Hej
    Jeg kunne godt tænke mig at lave denne tærte på en mørdejsbund, som forbages lidt inden jeg kommer mazarin- og æblefyld på. Hvad tænker du? Er der noget, jeg skal være opmærksom på? Og hvad med tilbehør? -flødeskum eller is – eller bare hvad man bedst kan lide 🙂
    Mange tak
    Bibi

  2. Anne au Chocolat skriver

    11. september 2018 kl. 12:28

    Kære Bibi,
    Det lyder som en dejlig idé!
    Jeg ville nok halvere mazarinfyldet men bevare mængden af æblefyldet.
    Flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis lyder skønt til.
    Glæder mig til at høre om resultatet!!
    Kh Anne

  3. Susanne skriver

    13. september 2018 kl. 06:48

    Hej

    Mums, det lyder dejligt.
    Tror du at jeg kan erstattet melet med mandelmel, eller bliver det “for meget” ?
    Har en i familien der ikke tåler alm mel.

    På forhånd tak
    Susanne

  4. Anne au Chocolat skriver

    13. september 2018 kl. 08:30

    Kære Susanne,
    Tusind tak!
    Det tror jeg godt, du kan – evt. rismel i stedet? Prøv 🙂
    Glæder mig til at høre om det.
    Kh Anne

  5. Bibi skriver

    18. september 2018 kl. 15:54

    Jeg ville gerne bage mazarinen på en mørdejstærtebund og på din anbefaling fulgte jeg angivelsen for mål mht æbler/sukker men halverede mazarinmassen. Det blev SÅ vellykket. Den bedste æbletærte længe. Kombinationen med marcipan i mazarinen og så godt med kanel er rigtig god.
    Hvis nogen skulle have interesse i denne variation, lavede jeg en mørdej på 125 g smør, 200 g hvedemel, 45 g flormelis, et nip salt og et enkelt æg. Forbagte bunden og afkølede og så fyldte jeg mazarinmasse og æbler på og bagte færdig efter anvisningen.
    Mange tak,
    Bibi

  6. Anne au Chocolat skriver

    19. september 2018 kl. 07:53

    Kære Bibi,
    Hvor lyder det bare lækkert! Den må prøves 🙂
    Kh Anne

  7. Signe skriver

    26. september 2018 kl. 06:55

    Vil resultatet blive det samme, hvis man bruger tærteform istedet for springform? 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    26. september 2018 kl. 09:15

    Kære Signe,
    Det kan du sagtens gøre, mener jeg 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra haven og ristede hasselnødder.. Når sommermorgenmaden smager som dessert 😋
Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er h Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er høstet i haven, mens bollerne blev bagt i ovnen. Hindbær, solbær og blåbær er på vej inden længe. Drengene synes klart, at trampolinen er det bedste ved haven - jeg er på TeamBær ❤️🌞
Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte mi Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte min Musso Mini ismaskine, og den er still going strong, selv når jeg udfordrer den max på varme sommerdage som i dag🌞 Jeg ELSKER den ismaskine 🍦🤗. Ps. Der er hindbærsorbet i videoen, og Mussoen har også kørt vaniljeis og jordbæris (med jordbærrene fra haven) i dag 🥳 @gelatieremusso
Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i di Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i disse dage, og jeg har lige plukket 750 g jordbær i eftermiddag, som skal bruges til jordbæris i morgen 🍧🍦🍓 Ahmen altså det gør mig så glad med den slags havegodter på egen matrikel 🤗
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap