E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kajs brownie på årets første efterårsdag

3. september 2018 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

I lørdags, på årets første efterårsdag, besøgte vi søde venner til kaffe, børneleg og spontan fællespisning, da ungerne var i hopla og de voksne lige så. Vi tog kagen med til kaffen, og Kaj bestemte, at det skulle være en chokoladekage. Den blev denne brownie, som han bagte og pyntede helt selv med lidt assistance fra mig. Det var så hyggeligt at have Kaj med i køkkenet, og noget jeg slet ikke gør nok. Men nu hvor han bliver fire år om under fire måneder, må vi tage revanche og gøre det endnu mere, end vi plejer. Kaj elskede at bage kage, og stoltheden over at det var hans kage lyste i hele hans søde ansigt. Han havde dog heldigvis intet imod at dele kagen med alle os andre. Et hit hos både store og små. Lavet med vores yndlings Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink) som Kaj er stor fan af. Hans allerstørste favoritter er dog Dulcey 32% (reklamelink), Ivoire 35% (reklamelink) og Jivara 40% (reklamelink). Han er vist egentlig bare vild med alt god chokolade ♥

Har I tit ungerne med i køkkenet? Og hvad laver I sammen af mad og søde sager? Lad mig endelig høre:)

Dejlig mandag og ny uge til jer!

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Brombærtærter med marcipancrumble
Next Post: Æblekanel mazarin »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Rikke skriver

    4. september 2018 kl. 06:42

    Ih det lyder hyggeligt. Jeg har ofte min niece på snart tre år med i køkkenet i sommerhuset. Som regel når vi skal bage – thebirkes, rundstykker, muffins og i sidste weekend var det vafler. Det er så hyggeligt.

  2. Anne au Chocolat skriver

    5. september 2018 kl. 08:47

    Åh Rikke, hvor lyder det bare himmelsk hyggeligt altså <3

  3. Laura skriver

    5. september 2018 kl. 12:24

    Jeg har mine børn på 5 og 7 med i køkkenet konstant.
    Min ældste er meget nøjsom og omhyggelig, og en lille pyntetosse. Hun har sine helt egne bagebøger med gode billedbeskrivelser.
    Min yngste (dreng!) er mere til det med at smage til 🙂 og når vores hygiejnediskussioner går lidt for højt, griber han gerne et piskeris og flygter i skjul for at smage i stedet for.

    Elsker det 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    5. september 2018 kl. 16:33

    Kære Laura,
    Hvor lyder det bare hyggeligt. Pyntetosse <3

  5. Karina skriver

    14. september 2018 kl. 08:37

    Hej Anne. Hvilken opskrift er den bagt efter? Den ser bare HELT rigtig ud, så vil gerne efterabe 😉 Mvh Karina

  6. Anne au Chocolat skriver

    14. september 2018 kl. 12:44

    Kære Karina
    Tusind tak 🙂 Følg dette link: https://anneauchocolat.dk/?s=brownie
    Der er mange forskellige at vælge mellem men det er min klassiske brownieopskrift uden ekstra chokolade i. Bagt i 24 cm springform i ca. 20 minutter 🙂
    Kh Anne

  7. Anna skriver

    28. september 2018 kl. 10:11

    Hej Anne
    Er det glasur eller ganache kagen er pyntet med?
    På forhånd tak.
    Anna

  8. Anne au Chocolat skriver

    28. september 2018 kl. 15:21

    Kære Anna,
    Det er en glasur, da det var det nemmeste for Kaj at lave – det smagte dejligt til brownies, men normalt laver jeg en ganache, hvis der skal noget på toppen 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap