Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Brombærtærter med marcipancrumble

31. august 2018 af Anne au Chocolat

Jeg hev endnu en pose sommerhusbrombær ud af fryseren i går og fremtryllede disse lækre smørsprøde og brombærsaftige tærter med marcipancrumble på toppen. Inspirationen kom fra en sød læser Isabella, som fortalte, at hun havde puttet crumble på denne brombærtærte her. Jeg måtte også prøve. Et kæmpe hit! Her som små individuelle tærter men opskriften kan også passe til én stor.

Brombærtærter med marcipancrumble 
8 tærter

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 nip salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Brombærfyld:
250 g brombær
60 g sukker
30 g mel
Fintrevet skal af 1/2 øko citron
1 spsk citronsaft

Marcipancrumble:
40 g smør, koldt
40 g marcipan
70 g mel
1 nip salt

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i tynde skiver og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner “revet parmesan”. Saml hurtigt dejen med æggeblommen (man kan også lave dejen med hænderne). Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul den ud mellem to stykker bagepapir og beklæd de små tærteforme (6 cm diameter) med dejen og stil dem på køl, imens brombærfyldet og marcipancrumblen laves. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.

Brombærfyld:
Kom alle ingredienserne i en skål og bland forsigtigt rundt, til det er godt blandet men uden at ødelægge brombærrenes struktur. Stil til side.

Marcipancrumble:
Blend alle ingredienserne til en ensartet smuldredej i en minihakker. Det kan også gøres med hænderne.

Samling og bagning:
Fordel brombærfyldet i tærtebundene og drys med marcipancrumble. Bag tærterne i 15-18 minutter.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Blommemazarin med hvid chokolade
Next Post: Kajs brownie på årets første efterårsdag »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap