E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Brombærtærter med marcipancrumble

31. august 2018 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Jeg hev endnu en pose sommerhusbrombær ud af fryseren i går og fremtryllede disse lækre smørsprøde og brombærsaftige tærter med marcipancrumble på toppen. Inspirationen kom fra en sød læser Isabella, som fortalte, at hun havde puttet crumble på denne brombærtærte her. Jeg måtte også prøve. Et kæmpe hit! Her som små individuelle tærter men opskriften kan også passe til én stor.

Brombærtærter med marcipancrumble 
8 tærter

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 nip salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Brombærfyld:
250 g brombær
60 g sukker
30 g mel
Fintrevet skal af 1/2 øko citron
1 spsk citronsaft

Marcipancrumble:
40 g smør, koldt
40 g marcipan
70 g mel
1 nip salt

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i tynde skiver og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner “revet parmesan”. Saml hurtigt dejen med æggeblommen (man kan også lave dejen med hænderne). Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul den ud mellem to stykker bagepapir og beklæd de små tærteforme (6 cm diameter) med dejen og stil dem på køl, imens brombærfyldet og marcipancrumblen laves. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.

Brombærfyld:
Kom alle ingredienserne i en skål og bland forsigtigt rundt, til det er godt blandet men uden at ødelægge brombærrenes struktur. Stil til side.

Marcipancrumble:
Blend alle ingredienserne til en ensartet smuldredej i en minihakker. Det kan også gøres med hænderne.

Samling og bagning:
Fordel brombærfyldet i tærtebundene og drys med marcipancrumble. Bag tærterne i 15-18 minutter.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Blommemazarin med hvid chokolade
Next Post: Kajs brownie på årets første efterårsdag »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Grith skriver

    1. september 2018 kl. 08:04

    Hej Anne

    Jeg laver hvert år en udgave af en tærte med brombær til min fars fødselsdag, men oplever, at når de er frosne, passer det ikke altid med opskrifter med friske bær, pga. væden der er ved frosne. Lader du dine bær tø op inden du bruger med? Evt. i en sigte?

    Med venlig hilsen Grith

  2. Anne au Chocolat skriver

    3. september 2018 kl. 12:20

    Kære Grith,
    Ja jeg lader dem som regel tø op inden brug 🙂 Der var ikke ekstra ved mine optøede bær fra sommerhushaven, men der kan være en pointe i at lade dem tø op i en sigte ja!
    Kh Anne

  3. Matilde skriver

    4. oktober 2018 kl. 12:29

    Hej Anne,
    Hvilke forme bruger du til disse små fine tærter?:-)

  4. Anne au Chocolat skriver

    4. oktober 2018 kl. 13:22

    Hej Matilde,
    Det er nogle små tærteforme med løs bund, jeg har købt i Frankrig, men mon ikke Kunst og Køkkentøj har noget lignende 🙂 Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap