E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Brombærtærter med marcipancrumble

31. august 2018 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Jeg hev endnu en pose sommerhusbrombær ud af fryseren i går og fremtryllede disse lækre smørsprøde og brombærsaftige tærter med marcipancrumble på toppen. Inspirationen kom fra en sød læser Isabella, som fortalte, at hun havde puttet crumble på denne brombærtærte her. Jeg måtte også prøve. Et kæmpe hit! Her som små individuelle tærter men opskriften kan også passe til én stor.

Brombærtærter med marcipancrumble 
8 tærter

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 nip salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Brombærfyld:
250 g brombær
60 g sukker
30 g mel
Fintrevet skal af 1/2 øko citron
1 spsk citronsaft

Marcipancrumble:
40 g smør, koldt
40 g marcipan
70 g mel
1 nip salt

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i tynde skiver og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner “revet parmesan”. Saml hurtigt dejen med æggeblommen (man kan også lave dejen med hænderne). Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul den ud mellem to stykker bagepapir og beklæd de små tærteforme (6 cm diameter) med dejen og stil dem på køl, imens brombærfyldet og marcipancrumblen laves. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.

Brombærfyld:
Kom alle ingredienserne i en skål og bland forsigtigt rundt, til det er godt blandet men uden at ødelægge brombærrenes struktur. Stil til side.

Marcipancrumble:
Blend alle ingredienserne til en ensartet smuldredej i en minihakker. Det kan også gøres med hænderne.

Samling og bagning:
Fordel brombærfyldet i tærtebundene og drys med marcipancrumble. Bag tærterne i 15-18 minutter.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Blommemazarin med hvid chokolade
Next Post: Kajs brownie på årets første efterårsdag »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Grith skriver

    1. september 2018 kl. 08:04

    Hej Anne

    Jeg laver hvert år en udgave af en tærte med brombær til min fars fødselsdag, men oplever, at når de er frosne, passer det ikke altid med opskrifter med friske bær, pga. væden der er ved frosne. Lader du dine bær tø op inden du bruger med? Evt. i en sigte?

    Med venlig hilsen Grith

  2. Anne au Chocolat skriver

    3. september 2018 kl. 12:20

    Kære Grith,
    Ja jeg lader dem som regel tø op inden brug 🙂 Der var ikke ekstra ved mine optøede bær fra sommerhushaven, men der kan være en pointe i at lade dem tø op i en sigte ja!
    Kh Anne

  3. Matilde skriver

    4. oktober 2018 kl. 12:29

    Hej Anne,
    Hvilke forme bruger du til disse små fine tærter?:-)

  4. Anne au Chocolat skriver

    4. oktober 2018 kl. 13:22

    Hej Matilde,
    Det er nogle små tærteforme med løs bund, jeg har købt i Frankrig, men mon ikke Kunst og Køkkentøj har noget lignende 🙂 Kh Anne

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Jeg er brand-ambassadør for Elmelund Chocolatier Organic .

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Følg mig på Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap