E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Blommemazarin med hvid chokolade

27. august 2018 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

Blommesæsonen er i fuld gang, og derfor kunne jeg ikke lade være med at fylde min mazarinkage med masser af blommer samt hvid chokolade, som giver knas og karamelnoter efter bagning. Den stjernesimple kage er fantastisk nybagt men mindst lige så lækker og saftig på anden- og tredjedagen. En sensommer-vinderkage ♥

Blommemazarin med hvid chokolade
10-12 personer

200 g marcipan, revet
200 g sukker
200 g smør, blødt
4 æg
100 g mel
150 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
6 blommer, skåret i både

Bageform:
Springform 24 cm (reklamelink)

Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel i. Tilsæt til sidst den finthakkede hvide chokolade. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) beklædt med bagepapir og tryk blommeskiverne ned i dejen. Bag kagen i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 45-50 minutter. Kontroller om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen

 

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Jeg løfter sløret for alle opskrifterne i e-bogen Glad Morgenmad
Next Post: Brombærtærter med marcipancrumble »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sara skriver

    28. august 2018 kl. 07:53

    Kan man lave den med brombær i stedet? Eller andre frugter?

  2. Anne au Chocolat skriver

    29. august 2018 kl. 09:30

    Kære Sara,
    Sagtens! Du kan også bruge æble, pære og andre bær 🙂

  3. Ditte skriver

    7. september 2018 kl. 13:25

    Hvordan opbevarer du den? På køkkenbordet eller køl?

  4. Anne au Chocolat skriver

    7. september 2018 kl. 14:15

    Kære Ditte,
    På køkkenbordet hvis den spises samme dag – ellers på køl!

  5. Astrid skriver

    20. september 2018 kl. 18:10

    Kære Anne,
    Vil du anbefale flødeskum eller creme fraiche til denne kage? …Eller noget tredje? 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2018 kl. 20:31

    Kære Astrid,
    Begge dele er fantastisk – men jeg elsker creme fraiche til frugtkage som denne. Eller en kugle vaniljeis til dessert 🙂
    Kh Anne

  7. Nanna skriver

    9. oktober 2018 kl. 21:40

    Hej Anne, hvis jeg bager denne torsdag aften (og opbevare på køl), vil du så tro den kan spises lørdag eftermiddag? Måske hvis man lige luner den i ovnen og serverer creme fraiche til?

    Tak for ALTID god inspiration!

    Kh Nanna

  8. Anne au Chocolat skriver

    10. oktober 2018 kl. 13:13

    Kære Nanna,
    TAK fordi du følger med 🙂 Ja det kan du sagtens gøre. Jeg ville lune den eller måske blot stuetemperere den på dagen – og ja gerne med creme fraiche til. <3
    Kh Anne

  9. Maria Samuelsen skriver

    25. oktober 2018 kl. 11:05

    Kære Anne,
    Mon denne er fryseegnet?
    Mvh. Maria

  10. Anne au Chocolat skriver

    26. oktober 2018 kl. 08:53

    Kære Maria,
    Ja den kan godt fryses, vil jeg mene.
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap