Blommesæsonen er i fuld gang, og derfor kunne jeg ikke lade være med at fylde min mazarinkage med masser af blommer samt hvid chokolade, som giver knas og karamelnoter efter bagning. Den stjernesimple kage er fantastisk nybagt men mindst lige så lækker og saftig på anden- og tredjedagen. En sensommer-vinderkage ♥
Blommemazarin med hvid chokolade
10-12 personer
200 g marcipan, revet
200 g sukker
200 g smør, blødt
4 æg
100 g mel
150 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
6 blommer, skåret i både
Bageform:
Springform 24 cm (reklamelink)
Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel i. Tilsæt til sidst den finthakkede hvide chokolade. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) beklædt med bagepapir og tryk blommeskiverne ned i dejen. Bag kagen i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 45-50 minutter. Kontroller om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen
Kan man lave den med brombær i stedet? Eller andre frugter?
Kære Sara,
Sagtens! Du kan også bruge æble, pære og andre bær 🙂
Hvordan opbevarer du den? På køkkenbordet eller køl?
Kære Ditte,
På køkkenbordet hvis den spises samme dag – ellers på køl!
Kære Anne,
Vil du anbefale flødeskum eller creme fraiche til denne kage? …Eller noget tredje? 🙂
Kære Astrid,
Begge dele er fantastisk – men jeg elsker creme fraiche til frugtkage som denne. Eller en kugle vaniljeis til dessert 🙂
Kh Anne
Hej Anne, hvis jeg bager denne torsdag aften (og opbevare på køl), vil du så tro den kan spises lørdag eftermiddag? Måske hvis man lige luner den i ovnen og serverer creme fraiche til?
Tak for ALTID god inspiration!
Kh Nanna
Kære Nanna,
TAK fordi du følger med 🙂 Ja det kan du sagtens gøre. Jeg ville lune den eller måske blot stuetemperere den på dagen – og ja gerne med creme fraiche til. <3
Kh Anne
Kære Anne,
Mon denne er fryseegnet?
Mvh. Maria
Kære Maria,
Ja den kan godt fryses, vil jeg mene.
Kh Anne