I går bagte jeg første æblekage dette efterår, og i dag skriver jeg første blogindlæg i en hel måned. Tiden er fløjet afsted, og siden sidst er jeg flyttet sammen med Christian, har afleveret manuskript til isbogen og været en tur i New York. Kombineret med mit fuldtidsjob i Chokolade Compagniet og en baby i mavsen, som vokser på livet løs og giver livstegn hele tiden, har der været meget meget at se til. Måske lidt for meget?
Jeg har længe sagt til mig selv (og hørt fra andre), at jeg burde slappe mere af. Afslapningen er sket automatisk denne uge, da jeg pga. mange plukveer i weekenden endte med en akut tur til Hvidovre Hospital og fik at vide af jordmoder og læge, at jeg var nødt til at tage en uge på sofaen og få slappet af i kroppen. Det kom som et chok for mig, men der var ikke andet at gøre end at rette ind, så lillemanden bliver i min mave så længe som muligt!
Det sidste par dage er blevet brugt med bog, Netflix, eftermiddagslure og en sød og ekstra forkælende kæreste. Det er faktisk rart at slappe af, men i går blev jeg rastløs og gik en tur ned på gaden for at få lidt frisk luft for første gang siden søndag. Jeg købte ind til at bage en æblekanelkage, og det var lige, hvad jeg trængte til.
Jeg har altid elsket kombinationen af æbler og kanel, og hvis man bruger danske efterårsæbler – og allerhelst Ingrid Marie – opstår sød musik, når man sætter tænderne i denne kage med æblekanelkærlighed i midten og på toppen. Desuden har jeg drysset med stykker af hvid chokolade, som karamelliseres under bagningen og tilfører kagen knasende sprødhed. Mums!
Spis gerne kagen lun og med crème fraiche til!
Æblekanelkage med hvid chokolade
250 g blødt smør
250 g sukker
4 æg
250 g mel
1 tsk bagepulver
Fyld og top:
3 Ingrid Marie æbler, skåret i tynde skiver
30 g sukker
3 tsk stødt kanel
60 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona.
Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk smør og sukker godt sammen og tilsæt æggene ét ad gangen. Vend til sidst mel og bagepulver i. For en rund form (22 cm i diameter) med bagepapir. Fordel halvdelen af dejen i formen. Vend æbleskiverne med sukker og kanel og fordel 2/3 af æblefyldet på dejen. Fordel resten af dejen på toppen og kom den sidste 1/3 æblefyld på toppen. Drys med hakket hvid chokolade og bag 45-60 min. Tjek efter om den er færdigbagt med en nål eller strikkepind.
Cecilie skriver
Anne, jeg vil være dig når jeg bliver stor! 😛
Anne-Marie skriver
Selv når du slapper af, gør du det på en overskudsagtig måde…
Med de bedste ønsker om en god og rolig graviditet.
HK.
Anne-Marie
Kirsten skriver
Jeg er også stor fan af efterårs-æble-kage-med-kanel. Det samger bare SÅ ! godt.
Jeg må prøve dét med at drysse hvid chokolade på toppen – Det lyder rigtig godt.
Pas nu godt på dig selv og den lille.
Sine Appel skriver
Hej Anne.
Jeg har forsøgt at bage din kage, men efter en time i ovnen var den brændt godt på alle kanter
Anne au Chocolat skriver
Kære Cecilie,
Du er sød 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne-Marie
Tak for en dejlig hilsen!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Kirsten,
Ja det må du prøve 🙂
Tusind tak for de søde ord.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Sine,
Det er jeg ked af at høre. Men husk på at ikke to ovne bager ens, og derfor skal man altid holde øje med sit bagværk undervejs. Måske din ovn har mere kapow end min.
Kh Anne
sandra andersen skriver
Hej Anne
er det varmluft eller over /undervarm du bruger?
Mvh Sandra:)
Anne au Chocolat skriver
Kære Sandra,
Alm ovn – og ikke varmluft 🙂
Kh Anne
Sofie M. skriver
Åh hvor ser den skøn ud. Tror jeg skal bage den til Mortens aften på mandag.
Hvor mange personer vil du mene at der er til med denne opskrift?
Anne au Chocolat skriver
Kære Sofie,
Det lyder dejligt 🙂
8 personer vil jeg mene.
Kh Anne
Marie Pedersen skriver
Uhh den lyder lækker. Tror du, den vil være velegnet til at fryse ned?
Mange hilnser Marie
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie
Det kan du sagtens gøre ja!
Kh Anne
Denise skriver
Det lyder virkelig godt! Tror du men ogsaa kan bruge paere i stedet for aebler?
Elsebeth skriver
Det undrer mig, at du bager kagen ved så høj temperatur. Selve opskriften er den klassiske sandkage, som jeg har bagt i ca. 60 år, fra jeg var en lille pige og hjalp min mor. Dengang bagte man en sandkage ved 175° i ca. 45 min – og uden bagepulver, fordi man piskede hviderne stive og tilsatte dem til sidst. Den metode virker stadig perfekt, også med frugt i. Det er vigtigt, at alle ingredienserne har stuetemperatur.
Det er en god idé at bruge et ovntermometer, da mange ovnes termostat er unøjagtig.
Mathias skriver
Jeg er også stor fan af æblekage med kanel. Det samger bare SÅ godt!
Jeg må prøve det med at drysse hvid chokolade på toppen – Det lyder rigtig godt.
Pas nu godt på dig selv.
Kys Kys:*
Anne au Chocolat skriver
Kære Mathias,
Det lyder bare godt 🙂
Kh Anne
Dorte vardinghus skriver
Bagte den i søndags, den blev fuldstændig fantastisk, dryssede den med hakkede ristede hasselnødder hjembragt fra Piemonte samt den lyse Valhrona, mums
Anne au Chocolat skriver
Kære Dorte,
Mums den lyder lækkert 🙂
Randi skriver
Simpelthen den skønneste æblekage! Nu skal den bages igen og tages med på besøg hos min mormor – tror hun bliver så glad for den! Toppede den også lige med lidt hakkede mandler – alt for skønt! Og så gør den hvide chokolade virkelig noget godt for kagen! Tak for de bedste opskrifter Anne!
Anne au Chocolat skriver
Kære Randi,
Tusind-tusind tak for din søde hilsen. Den er jeg virkelig glad for 🙂
Det lyder så lækkert med de hakkede mandler – jeg må prøve det næste gang!
Kh Anne
Claudia skriver
Har du ladt skrællen sidde på æblerne?
Anne au Chocolat skriver
Kære Claudia,
Yes det gør jeg altid. Men du kan sagtens skrælle æblerne, hvis du helst vil det.
kh Anne
milan skriver
nede mette