E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Æblekanelkage med hvid chokolade

30. oktober 2014 af Anne au Chocolat 25 kommentarer

æblekanel
I går bagte jeg første æblekage dette efterår, og i dag skriver jeg første blogindlæg i en hel måned. Tiden er fløjet afsted, og siden sidst er jeg flyttet sammen med Christian, har afleveret manuskript til isbogen og været en tur i New York. Kombineret med mit fuldtidsjob i Chokolade Compagniet og en baby i mavsen, som vokser på livet løs og giver livstegn hele tiden, har der været meget meget at se til. Måske lidt for meget?

Jeg har længe sagt til mig selv (og hørt fra andre), at jeg burde slappe mere af. Afslapningen er sket automatisk denne uge, da jeg pga. mange plukveer i weekenden endte med en akut tur til Hvidovre Hospital og fik at vide af jordmoder og læge, at jeg var nødt til at tage en uge på sofaen og få slappet af i kroppen. Det kom som et chok for mig, men der var ikke andet at gøre end at rette ind, så lillemanden bliver i min mave så længe som muligt!

Det sidste par dage er blevet brugt med bog, Netflix, eftermiddagslure og en sød og ekstra forkælende kæreste. Det er faktisk rart at slappe af, men i går blev jeg rastløs og gik en tur ned på gaden for at få lidt frisk luft for første gang siden søndag. Jeg købte ind til at bage en æblekanelkage, og det var lige, hvad jeg trængte til.

Jeg har altid elsket kombinationen af æbler og kanel, og hvis man bruger danske efterårsæbler – og allerhelst Ingrid Marie – opstår sød musik, når man sætter tænderne i denne kage med æblekanelkærlighed i midten og på toppen. Desuden har jeg drysset med stykker af hvid chokolade, som karamelliseres under bagningen og tilfører kagen knasende sprødhed. Mums!

Spis gerne kagen lun og med crème fraiche til! 

æblekanel2
Æblekanelkage med hvid chokolade 

250 g blødt smør
250 g sukker
4 æg
250 g mel
1 tsk bagepulver

Fyld og top:
3 Ingrid Marie æbler, skåret i tynde skiver
30 g sukker
3 tsk stødt kanel
60 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona.

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk smør og sukker godt sammen og tilsæt æggene ét ad gangen. Vend til sidst mel og bagepulver i. For en rund form (22 cm i diameter) med bagepapir. Fordel halvdelen af dejen i formen. Vend æbleskiverne med sukker og kanel og fordel 2/3 af æblefyldet på dejen. Fordel resten af dejen på toppen og kom den sidste 1/3 æblefyld på toppen. Drys med hakket hvid chokolade og bag 45-60 min. Tjek efter om den er færdigbagt med en nål eller strikkepind.

æblekanel3

æblekanel1

 Indlægget indeholder affiliatelinks. 

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Sprøde mælkechokoladebrud med hindbær og lakrids
Next Post: Double chocolate chip cookies »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Cecilie skriver

    30. oktober 2014 kl. 13:26

    Anne, jeg vil være dig når jeg bliver stor! 😛

  2. Anne-Marie skriver

    30. oktober 2014 kl. 14:05

    Selv når du slapper af, gør du det på en overskudsagtig måde…
    Med de bedste ønsker om en god og rolig graviditet.

    HK.
    Anne-Marie

  3. Kirsten skriver

    30. oktober 2014 kl. 18:58

    Jeg er også stor fan af efterårs-æble-kage-med-kanel. Det samger bare SÅ ! godt.
    Jeg må prøve dét med at drysse hvid chokolade på toppen – Det lyder rigtig godt.
    Pas nu godt på dig selv og den lille.

  4. Sine Appel skriver

    1. november 2014 kl. 10:32

    Hej Anne.
    Jeg har forsøgt at bage din kage, men efter en time i ovnen var den brændt godt på alle kanter

  5. Anne au Chocolat skriver

    2. november 2014 kl. 16:18

    Kære Cecilie,
    Du er sød 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    2. november 2014 kl. 16:19

    Kære Anne-Marie
    Tak for en dejlig hilsen!
    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    2. november 2014 kl. 16:19

    Kære Kirsten,
    Ja det må du prøve 🙂
    Tusind tak for de søde ord.
    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    2. november 2014 kl. 16:20

    Kære Sine,
    Det er jeg ked af at høre. Men husk på at ikke to ovne bager ens, og derfor skal man altid holde øje med sit bagværk undervejs. Måske din ovn har mere kapow end min.
    Kh Anne

  9. sandra andersen skriver

    4. november 2014 kl. 11:57

    Hej Anne
    er det varmluft eller over /undervarm du bruger?
    Mvh Sandra:)

  10. Anne au Chocolat skriver

    5. november 2014 kl. 12:39

    Kære Sandra,
    Alm ovn – og ikke varmluft 🙂
    Kh Anne

  11. Sofie M. skriver

    5. november 2014 kl. 13:30

    Åh hvor ser den skøn ud. Tror jeg skal bage den til Mortens aften på mandag.
    Hvor mange personer vil du mene at der er til med denne opskrift?

  12. Anne au Chocolat skriver

    5. november 2014 kl. 14:21

    Kære Sofie,
    Det lyder dejligt 🙂
    8 personer vil jeg mene.
    Kh Anne

  13. Marie Pedersen skriver

    5. november 2014 kl. 18:34

    Uhh den lyder lækker. Tror du, den vil være velegnet til at fryse ned?
    Mange hilnser Marie

  14. Anne au Chocolat skriver

    5. november 2014 kl. 20:24

    Kære Marie
    Det kan du sagtens gøre ja!
    Kh Anne

  15. Denise skriver

    8. november 2014 kl. 17:23

    Det lyder virkelig godt! Tror du men ogsaa kan bruge paere i stedet for aebler?

  16. Elsebeth skriver

    13. november 2014 kl. 02:02

    Det undrer mig, at du bager kagen ved så høj temperatur. Selve opskriften er den klassiske sandkage, som jeg har bagt i ca. 60 år, fra jeg var en lille pige og hjalp min mor. Dengang bagte man en sandkage ved 175° i ca. 45 min – og uden bagepulver, fordi man piskede hviderne stive og tilsatte dem til sidst. Den metode virker stadig perfekt, også med frugt i. Det er vigtigt, at alle ingredienserne har stuetemperatur.
    Det er en god idé at bruge et ovntermometer, da mange ovnes termostat er unøjagtig.

  17. Mathias skriver

    14. november 2014 kl. 08:05

    Jeg er også stor fan af æblekage med kanel. Det samger bare SÅ godt!
    Jeg må prøve det med at drysse hvid chokolade på toppen – Det lyder rigtig godt.
    Pas nu godt på dig selv.
    Kys Kys:*

  18. Anne au Chocolat skriver

    14. november 2014 kl. 13:35

    Kære Mathias,
    Det lyder bare godt 🙂
    Kh Anne

  19. Dorte vardinghus skriver

    26. november 2014 kl. 14:32

    Bagte den i søndags, den blev fuldstændig fantastisk, dryssede den med hakkede ristede hasselnødder hjembragt fra Piemonte samt den lyse Valhrona, mums

  20. Anne au Chocolat skriver

    26. november 2014 kl. 17:16

    Kære Dorte,
    Mums den lyder lækkert 🙂

  21. Randi skriver

    1. september 2016 kl. 09:44

    Simpelthen den skønneste æblekage! Nu skal den bages igen og tages med på besøg hos min mormor – tror hun bliver så glad for den! Toppede den også lige med lidt hakkede mandler – alt for skønt! Og så gør den hvide chokolade virkelig noget godt for kagen! Tak for de bedste opskrifter Anne!

  22. Anne au Chocolat skriver

    1. september 2016 kl. 16:04

    Kære Randi,
    Tusind-tusind tak for din søde hilsen. Den er jeg virkelig glad for 🙂
    Det lyder så lækkert med de hakkede mandler – jeg må prøve det næste gang!
    Kh Anne

  23. Claudia skriver

    12. september 2016 kl. 21:47

    Har du ladt skrællen sidde på æblerne?

  24. Anne au Chocolat skriver

    13. september 2016 kl. 12:32

    Kære Claudia,
    Yes det gør jeg altid. Men du kan sagtens skrælle æblerne, hvis du helst vil det.
    kh Anne

  25. milan skriver

    12. oktober 2016 kl. 20:48

    nede mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap