I går bagte jeg første æblekage dette efterår, og i dag skriver jeg første blogindlæg i en hel måned. Tiden er fløjet afsted, og siden sidst er jeg flyttet sammen med Christian, har afleveret manuskript til isbogen og været en tur i New York. Kombineret med mit fuldtidsjob i Chokolade Compagniet og en baby i mavsen, som vokser på livet løs og giver livstegn hele tiden, har der været meget meget at se til. Måske lidt for meget?
Jeg har længe sagt til mig selv (og hørt fra andre), at jeg burde slappe mere af. Afslapningen er sket automatisk denne uge, da jeg pga. mange plukveer i weekenden endte med en akut tur til Hvidovre Hospital og fik at vide af jordmoder og læge, at jeg var nødt til at tage en uge på sofaen og få slappet af i kroppen. Det kom som et chok for mig, men der var ikke andet at gøre end at rette ind, så lillemanden bliver i min mave så længe som muligt!
Det sidste par dage er blevet brugt med bog, Netflix, eftermiddagslure og en sød og ekstra forkælende kæreste. Det er faktisk rart at slappe af, men i går blev jeg rastløs og gik en tur ned på gaden for at få lidt frisk luft for første gang siden søndag. Jeg købte ind til at bage en æblekanelkage, og det var lige, hvad jeg trængte til.
Jeg har altid elsket kombinationen af æbler og kanel, og hvis man bruger danske efterårsæbler – og allerhelst Ingrid Marie – opstår sød musik, når man sætter tænderne i denne kage med æblekanelkærlighed i midten og på toppen. Desuden har jeg drysset med stykker af hvid chokolade, som karamelliseres under bagningen og tilfører kagen knasende sprødhed. Mums!
Spis gerne kagen lun og med crème fraiche til!
Æblekanelkage med hvid chokolade
250 g blødt smør
250 g sukker
4 æg
250 g mel
1 tsk bagepulver
Fyld og top:
3 Ingrid Marie æbler, skåret i tynde skiver
30 g sukker
3 tsk stødt kanel
60 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona.
Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk smør og sukker godt sammen og tilsæt æggene ét ad gangen. Vend til sidst mel og bagepulver i. For en rund form (22 cm i diameter) med bagepapir. Fordel halvdelen af dejen i formen. Vend æbleskiverne med sukker og kanel og fordel 2/3 af æblefyldet på dejen. Fordel resten af dejen på toppen og kom den sidste 1/3 æblefyld på toppen. Drys med hakket hvid chokolade og bag 45-60 min. Tjek efter om den er færdigbagt med en nål eller strikkepind.



