E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Double chocolate chip cookies

5. november 2014 af Anne au Chocolat 15 kommentarer


cookies1

Disse double chocolate chip cookies bliver din nye dejlige vane. Chokoladerige, knasende sprøde og en anelse bløde. De byder på karamelgyldne bidder af blond Dulcey chokolade fra Valrhona og smager skønt til en kop kaffe eller et glas mælk.

H A P S!

Double chocolate chip cookies (12 stk)

45 g smør
50 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
150 g sukker
1 æg
55 g mel
30 g kakaopulver, gerne det fra Valrhona
1/4 tsk natron
1/4 tsk salt
50 g Dulcey 32% fra Valrhona

Smelt smørret i en gryde. Hak chokoladen og lad den smelte i smørret. Køl let af. Pisk chokoladeblandingen godt sammen med sukker og æg. Vend derefter mel, kakao, natron og salt i. Hak Dulcey chokoladen og tilsæt den cookiedejen. Form dejen til kugler og sæt dem på en bageplade med bagepapir med god afstand. Tryk dem let flade og bag dem ved 175 grader midt i ovnen i 12-15 minutter, eller til de får en krakeleret overflade. Køl dem af på en bagerist.

cookies

 Indlægget indeholder affiliatelinks.

Skrevet i: Kager, Uncategorized

Previous Post: « Æblekanelkage med hvid chokolade
Next Post: Jul i Femina »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Rikke skriver

    5. november 2014 kl. 20:33

    Åh hvor lyder de lækre!!!
    Hvor købes den der dolche Irl?

  2. Anne au Chocolat skriver

    5. november 2014 kl. 20:57

    Kære Rikke,
    De er så gode! Hvor bor du henne? Den kan købes i Magasin, Salling, Irma og andre specialbutikker, men du kan også sagtens bruge en mælkechokolade eller hvid chokolade, så bliver smagsoplevelsen bare en anden. Men bestemt ikke dårlig 🙂
    Kh Anne

  3. tina nymann skriver

    6. november 2014 kl. 10:41

    Ser overordentlige lækre ud:-)

  4. Anne-Marie skriver

    7. november 2014 kl. 16:57

    De smager supergodt, også med mælkechokolade. Jeg brugte den fra Callebaut i knapper, men de var næsten smeltet ind i resten, så det er nok bedre med nogle større chunks. Jeg ville have brugt nogle hakkede flødekarameller, men jeg tror minsandten der har været mus i fryseren, hvor de lå.

    Mine kom dog slet ikke til at ligne dine, så jeg har et par spørgsmål, du måske kan hjælpe mig med?

    Hvor meget skal man piske dejen, når æg og sukker er kommet i? -er det til det er blandet helt sammen, eller skal det piskes luftigt?

    Jeg synes det var en meget sej masse, at vende mel og det tørre ned i. Det klistrede så meget, at jeg ikke kunne skrabe det af med en dejskraber, skal det være sådan?
    – jeg havde skåret kakaoen (Valrhona) ned til 20 g. Da jeg godt kan støde på klager over, at chokoladen bliver for kraftig (brugte her Callebaut, men 70%). Og jeg brugte skeer til, at putte det på pladen, men er det meningen dejen skal være mere tør?

    Mine flød mere ud ift. hvordan dine ser ud og voksede en smule sammen. Fordeler du dem på en eller to plader?

    Jeg er novice ud i cookies, men jeg skal love for de var gode. Sådan en, gjorde det ud for både frokost og eftermiddagsmad for mig. Mums det skal prøves igen.

    God weekend
    Kh.
    Anne-Marie

  5. Maria skriver

    13. november 2014 kl. 11:03

    Hej Anne.
    Min datter vil have at jeg skal lave chokoladeballaden til 100 mennesker til hendes 18 års fødselsdag. Tænkte lidt at det var nemmere for de unge mennesker at det blev som cupcakes. Men kan man lave balladen som det?? Og hvor lang tid mon de skal have i ovnen?? Hvad ville du putte ovenpå ?? ( de skal være på et diskotek, så tænkte at tallerkner og skeer ville være for beværgeligt) Håber du kan hjælpe.
    Hilsen Maria

  6. Anne au Chocolat skriver

    14. november 2014 kl. 13:36

    Kære Tina,
    Tak skal du have 🙂
    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    14. november 2014 kl. 13:41

    Kære Anne Marie,

    Jeg beklager det sene svar.

    Dejligt at du synes om kagerne.

    Jeg piskede dejen ret godt sammen. Min dej var også en del sej, men jeg synes faktisk, at du skal prøve at lave den en gang til med den rigtige portion kakao. Jeg bagte dem à to gange – dvs. første hold ind først og så andet hold i ovnen, da de første var bagt.

    Kh Anne 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    14. november 2014 kl. 13:50

    Kære Maria,
    Det lyder vel nok lækkert 🙂
    Jeg tænker, at det smarteste vil være at bage store bradepander af balladen eller i halve bradepandestørrelse i aluforme (som kan købes i supermarkeder). Lav 9 gange opskrift og bag i 6 aluforme. Så kan du skære dem ud i mundrette bidder. Pynt gerne med bær 🙂
    Kh Anne

  9. Anne-Marie skriver

    21. november 2014 kl. 17:12

    Kære Anne

    Tak for svar. Jeg har straks prøvet igen, med store chunks af karamelliseret chokolade. Og nu kom krakeleringen af overfladen. Og de smager bare skønt.

    Kh.
    Anne-Marie

  10. Maria skriver

    24. november 2014 kl. 11:38

    Hej Anne. Jeg ville bare fortælle lidt om hvordan det gik til 18 års fødselsdagen. Jeg bagte en masse chokoladeballader. Stikkede den ud med en rund udstikker og puttede dem i muffinsforme. Toppede dem med chokolade toppings fra Maja´s side. lige et hindbær på toppen, og lidt glimmer på. Sådan. Smukt og lækkert. Tak for den gode idé.
    Hilsen Maria

  11. Malin skriver

    20. januar 2015 kl. 23:34

    Cookies med smag af karamel? Jeg er solgt! Idag blev det dog “kun” almindelige chokocookies siden ikke gad ud i snevejret, men bestemt neste gang! Bare af nysgerrighed, bruger du opskrifter når du bager, eller er det selvkomponerede som du noterer ned undervejs i prosessen? ☺️

  12. Eve skriver

    8. marts 2015 kl. 14:54

    Dear Anne,

    what if I can’t obtain the Dulcey 32% from Valrhona? Can I just bake it without it or should I go get a chocolate that is almost the same?

  13. Eve skriver

    8. marts 2015 kl. 14:56

    Dear Anne,

    what if I can’t obtain the Dulcey 32% ? Do I just try baking without it or find a similar kind of chocolate?

  14. yaya skriver

    24. april 2015 kl. 14:33

    Hello, the cookies looks so delicious. I’ve tried it but it doesn’t turn out like your’s.

Trackbacks

  1. Šokolaadi- ja martsipaniküpsised | Cook the day away! siger:
    9. oktober 2016 kl. 17:14

    […] Ideed siit ja siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap