E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Jul i Femina

16. november 2014 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

juleteamFoto: Line Falck

Jeg har helt glemt at fortælle her på bloggen, at jeg i år sammen med seje Timm Vladimir, inspirerende Louise Dorph-Petersen Houvenaeghel er blevet valgt som Feminas juleeksperter. Fra uge 43 og frem til jul byder vi på en masse juleinspiration i form af mad, søde sager samt skønne idéer til julepynt og dekorationer i bladet hver uge. Vi lagde ud med at lave en lækker julebrunch sammen i første nummer, og opskrifterne kan I finde lige her! I denne uge har jeg fået æren af at komme på forsiden af Feminas tillæg med julekager og konfekt, og i tillægget finder I blandt andet opskriften på nem og hurtig konfekt, de sprødeste brunkager med Dulcey chokolade, vanedannende æbleskiver med mælkechokolade i og julekrydrede brownies med kirsebær. Mums 🙂

Glæder I jer også til jul?

Find i øvrigt al min konfekt og julesmåkager samlet her på siden “konfekt og andre julerier“.

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcam with f2 preset

Skrevet i: Uncategorized

Previous Post: « Double chocolate chip cookies
Next Post: Juletrøfler med chokolade og pebermynteknas »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Hanne Nörskau Jensen skriver

    16. november 2014 kl. 14:35

    Hej Chokolade Anne

    Nu har jeg lige set den reklame med dig – igen igen

  2. Hanne Nörskau Jensen skriver

    16. november 2014 kl. 14:36

    Ai, alt det sidste jeg skrev kom ikke med

  3. Linn skriver

    16. november 2014 kl. 16:13

    Anne, du er så sej! Og du er så fin på forsiden af det blad.

  4. Lotte skriver

    16. november 2014 kl. 19:20

    Jaaaa snart bliver huset klædt i rødt og lys, det er SÅ hyggeligt:-)
    På kage-bage fronten er de sædvanlige i spil:
    Marcipan specier (det er den bedste småkage ever), brunkage figurer og jødekager el. Finskbrød. Og så bliver det 2-3 ting fra dine konfekt sider, hvilke ved jeg ikke helt endnu – det er en kende svært at vælge;-)

  5. Piskeriset skriver

    16. november 2014 kl. 19:58

    Skønne billeder – jeg bliver straks i julehumør 🙂
    Hvad er din yndlings-julekonfekt?

  6. Michelle skriver

    16. november 2014 kl. 20:31

    Så dine fine opskrifter i Femina, hvor køber du de kandiserede lavendel perler ? 🙂

  7. Jacob Larsen skriver

    17. november 2014 kl. 20:31

    Nu kan jeg jo ikke vente med at besøg hos min mor eller moster og lede efter de der Femina blade. Det ser virkelig lækkert ud.
    – Også forside-billedet! 😉

  8. Anne au Chocolat skriver

    20. november 2014 kl. 12:39

    Kære Lotte,
    Ih det lyder så dejligt!
    Jeg er også kæmpe julefan 🙂
    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    20. november 2014 kl. 12:41

    Kære Piske,
    Du er sød!
    Uh det er svært at begrænse sig til en favorit. Men i morgen kommer der en ny sag på bloggen, som godt kunne blive en jule-yndlings 🙂
    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    20. november 2014 kl. 12:41

    Kære Jacob,
    Tusind tak for din ros 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap