E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Juletrøfler med chokolade og pebermynteknas

21. november 2014 af Anne au Chocolat 15 kommentarer

juletrøflerFarvefine knasendesprøde og dejligt bløde chokoladetrøfler, som med garanti vækker liv i årets julestemning. Trillet i de klassiske bismarksstokke som tilfører trøflerne julehygge, velsmag og et fantastisk udseende.
Næste fredag går jeg på barsel, og jeg ser frem til en december med babyforberedelser og julerier. Har I nogle særlige julesøde projekter for jeres december måned? 🙂

juletrøfler2
Juletrøfler med chokolade og pebermynteknas
12 stk

140 g kondenseret mælk (fra Nestlé)
35 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
10 g kakaopulver, gerne kakao fra Valrhona
25 g julestokke/bismarksstokke

Hæld den kondenserede mælk i en gryde. Hak chokoladen og kom den i den kondenserede mælk sammen med kakaopulver. Varm blandingen op under omrøring ved middelvarme i ca. 8-10 minutter, til bunden af gryden kan ses, når man rører i blandingen. Hæld blandingen i skål eller form foret med bagepapir og køl den ned. Lad den hvile på køl i mindst en time. Kom julestokkene i et plastikpose og brug gerne enden af din kagerulle til at knuse dem. Tril kugler af chokolademassen og vend dem i pebermynteknas. Opbevar trøflerne på køl, til de skal nydes.

Juletrøfler4Indlægget indeholder affiliatelinks.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Jul i Femina
Next Post: Baileys fødselsdagskage »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Hvadskalvibage/Mette skriver

    21. november 2014 kl. 10:04

    Er pludselig “nødsaget” til at tage hul på en af mine dåser med kondenseret mælk for dette skal da prøves. Men tror dog at jeg vælger at trille kuglerne i nødder eller kokos.

  2. Martin skriver

    21. november 2014 kl. 12:10

    Hvor ser de lækre ud 🙂 Det årlige bageprojekt, julesmåkager skal snart startes. Ofte får jeg startet lidt for sent og får ikke bagt nok. Så i år, skal der startes tidligt, både jødekager, klejner, vaniljekranse, specier og nogle 2 farvet småkager jeg ikke lige kan huske, skal der bages/koges. Kommer lige til at tænke på det faktisk kun er ved juletid at jeg bager småkager, måske det kan udvides til flere gange om året 🙂

  3. Vicki skriver

    22. november 2014 kl. 14:51

    De ser godt nok lækre ud 🙂 Hvor lang tid kan de holde sig?

  4. Kristine skriver

    23. november 2014 kl. 10:15

    Hej Anne. Jeg har prøvet at lave dem da de simpelthen bare ser for lækre ud! Men efter at chokolademassen har stået på køl i 3 timer er den stadig for “fedtet” til at trille kugler med… Har du et trick til hvordan jeg gør massen tykkere så jeg kan trille chokokugler?

  5. J. skriver

    23. november 2014 kl. 14:20

    De er meget fine og julede – men tænker, at de ikke er så vanvittig lækre at spise, idet det ikke umiddelbart er så rart at knase bolsjer samtidig med det bløde i midten (hvis du forstår)? Eller tager jeg fejl? 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2014 kl. 08:43

    Kære Mette,
    Normalt vender jeg dem også i kakaonibs eller noget andet knapt så sødt, men syntes bare at det her var dejligt julet. Og smagen fejler intet 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2014 kl. 08:44

    Kære Martin,
    Ja, småkager kan man sagtens bage året rundt, men der er nu også noget ganske særligt ved at gemme det til decembermåned 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2014 kl. 08:44

    Kære Vicki,
    TAK 🙂 En uges tid på køl, vil jeg mene!

  9. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2014 kl. 08:46

    Kære Kristine,
    Jeg beklager det sene svar! Kan det være, at du ikke har tilberedt massen længe nok til, at bunden af gryden kunne ses, når du rørte rundt? Det er i hvert fald vigtigt, at massen bliver tykkere allerede i gryden!

  10. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2014 kl. 08:47

    Kære Justine,
    Det er jo en smagssag 🙂 Personligt er jeg vildt med kombinationen af knasende sprødhed og noget blødt!

  11. Katja skriver

    21. december 2014 kl. 15:37

    Jeg er blevet ret vild med disse – nu prøver jeg at lave en orange udgave. Håber den bliver mindst lige eller bare halvt så god – så er jeg tilfreds. GOD JUL

  12. Lisbeth Wilms skriver

    17. november 2016 kl. 21:03

    Jeg mener bestemt, at jeg har fulgt opskriften, det smager skønt, men det stivner slet ikke, hvad er der dog galt??
    MH Lisbeth

  13. Anne au Chocolat skriver

    17. november 2016 kl. 22:01

    Kære Lisbeth,
    Hmm det lyder underligt! Har du varmet massen i gryden i 8-10 minutter, som opskriften siger? Og ladet den sætte sig på køl?
    Kh Anne

Trackbacks

  1. Julestue på Østfronten | Østfronten siger:
    7. december 2014 kl. 22:21

    […] Hvert år kommer lidt nye godter til julebordet og andre skiftes ud – men der er nogle ting, der er faste. I år fik jeg føjet en eller to nye musthaves til listen – bl.a. Anne au Chocolats lækre chokoladetrøfler med pebermynte. […]

  2. Hjemmelavet julehygge for begyndere – The Funs siger:
    22. november 2016 kl. 12:49

    […] Link til opskriften:https://anneauchocolat.dk/chokolade-og-smaa-soede-sager/juletrofler-med-chokolade-og-pebermynteknas/ […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Romkugler + rabarbersnitter på vej 💕 Det blive Romkugler + rabarbersnitter på vej 💕 Det bliver en sød Pinsesøndag 🌞🤗
Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse i fuld flor, snack i haven og chokoladegaver fra min mand ❤️

God pinse 🌞
En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vo En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vores jordbærblomster🍓 Græsk yoghurt med vaniljebagte rabarber fra haven, syltetøj af jordbær, solbær og rabarber (også fra haven via fryseren) og en lille portion musli lavet, mens ovnen alligevel var varm fra rabarberne. + banan og mynte fra haven🌿

Når morgenmad smager som dessert 😍
Rabarbersnitter med crumbletop er en af mine yndli Rabarbersnitter med crumbletop er en af mine yndlingskager, når rabarberne er i sæson - i haven og på hylderne i supermarkedet 🌿💕
Find opskriften under mine reels 😋🫶🏻
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap