E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Juletrøfler med chokolade og pebermynteknas

21. november 2014 af Anne au Chocolat 15 kommentarer

juletrøflerFarvefine knasendesprøde og dejligt bløde chokoladetrøfler, som med garanti vækker liv i årets julestemning. Trillet i de klassiske bismarksstokke som tilfører trøflerne julehygge, velsmag og et fantastisk udseende.
Næste fredag går jeg på barsel, og jeg ser frem til en december med babyforberedelser og julerier. Har I nogle særlige julesøde projekter for jeres december måned? 🙂

juletrøfler2
Juletrøfler med chokolade og pebermynteknas
12 stk

140 g kondenseret mælk (fra Nestlé)
35 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
10 g kakaopulver, gerne kakao fra Valrhona
25 g julestokke/bismarksstokke

Hæld den kondenserede mælk i en gryde. Hak chokoladen og kom den i den kondenserede mælk sammen med kakaopulver. Varm blandingen op under omrøring ved middelvarme i ca. 8-10 minutter, til bunden af gryden kan ses, når man rører i blandingen. Hæld blandingen i skål eller form foret med bagepapir og køl den ned. Lad den hvile på køl i mindst en time. Kom julestokkene i et plastikpose og brug gerne enden af din kagerulle til at knuse dem. Tril kugler af chokolademassen og vend dem i pebermynteknas. Opbevar trøflerne på køl, til de skal nydes.

Juletrøfler4Indlægget indeholder affiliatelinks.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Jul i Femina
Next Post: Baileys fødselsdagskage »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Hvadskalvibage/Mette skriver

    21. november 2014 kl. 10:04

    Er pludselig “nødsaget” til at tage hul på en af mine dåser med kondenseret mælk for dette skal da prøves. Men tror dog at jeg vælger at trille kuglerne i nødder eller kokos.

  2. Martin skriver

    21. november 2014 kl. 12:10

    Hvor ser de lækre ud 🙂 Det årlige bageprojekt, julesmåkager skal snart startes. Ofte får jeg startet lidt for sent og får ikke bagt nok. Så i år, skal der startes tidligt, både jødekager, klejner, vaniljekranse, specier og nogle 2 farvet småkager jeg ikke lige kan huske, skal der bages/koges. Kommer lige til at tænke på det faktisk kun er ved juletid at jeg bager småkager, måske det kan udvides til flere gange om året 🙂

  3. Vicki skriver

    22. november 2014 kl. 14:51

    De ser godt nok lækre ud 🙂 Hvor lang tid kan de holde sig?

  4. Kristine skriver

    23. november 2014 kl. 10:15

    Hej Anne. Jeg har prøvet at lave dem da de simpelthen bare ser for lækre ud! Men efter at chokolademassen har stået på køl i 3 timer er den stadig for “fedtet” til at trille kugler med… Har du et trick til hvordan jeg gør massen tykkere så jeg kan trille chokokugler?

  5. J. skriver

    23. november 2014 kl. 14:20

    De er meget fine og julede – men tænker, at de ikke er så vanvittig lækre at spise, idet det ikke umiddelbart er så rart at knase bolsjer samtidig med det bløde i midten (hvis du forstår)? Eller tager jeg fejl? 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2014 kl. 08:43

    Kære Mette,
    Normalt vender jeg dem også i kakaonibs eller noget andet knapt så sødt, men syntes bare at det her var dejligt julet. Og smagen fejler intet 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2014 kl. 08:44

    Kære Martin,
    Ja, småkager kan man sagtens bage året rundt, men der er nu også noget ganske særligt ved at gemme det til decembermåned 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2014 kl. 08:44

    Kære Vicki,
    TAK 🙂 En uges tid på køl, vil jeg mene!

  9. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2014 kl. 08:46

    Kære Kristine,
    Jeg beklager det sene svar! Kan det være, at du ikke har tilberedt massen længe nok til, at bunden af gryden kunne ses, når du rørte rundt? Det er i hvert fald vigtigt, at massen bliver tykkere allerede i gryden!

  10. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2014 kl. 08:47

    Kære Justine,
    Det er jo en smagssag 🙂 Personligt er jeg vildt med kombinationen af knasende sprødhed og noget blødt!

  11. Katja skriver

    21. december 2014 kl. 15:37

    Jeg er blevet ret vild med disse – nu prøver jeg at lave en orange udgave. Håber den bliver mindst lige eller bare halvt så god – så er jeg tilfreds. GOD JUL

  12. Lisbeth Wilms skriver

    17. november 2016 kl. 21:03

    Jeg mener bestemt, at jeg har fulgt opskriften, det smager skønt, men det stivner slet ikke, hvad er der dog galt??
    MH Lisbeth

  13. Anne au Chocolat skriver

    17. november 2016 kl. 22:01

    Kære Lisbeth,
    Hmm det lyder underligt! Har du varmet massen i gryden i 8-10 minutter, som opskriften siger? Og ladet den sætte sig på køl?
    Kh Anne

Trackbacks

  1. Julestue på Østfronten | Østfronten siger:
    7. december 2014 kl. 22:21

    […] Hvert år kommer lidt nye godter til julebordet og andre skiftes ud – men der er nogle ting, der er faste. I år fik jeg føjet en eller to nye musthaves til listen – bl.a. Anne au Chocolats lækre chokoladetrøfler med pebermynte. […]

  2. Hjemmelavet julehygge for begyndere – The Funs siger:
    22. november 2016 kl. 12:49

    […] Link til opskriften:https://anneauchocolat.dk/chokolade-og-smaa-soede-sager/juletrofler-med-chokolade-og-pebermynteknas/ […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap