E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Baileys fødselsdagskage

26. november 2014 af Anne au Chocolat 23 kommentarer

chokokage4

 

En tung og fudgy chokoladeballade toppet med en fløjlsblød mælkechokoladeganache med et twist af flødesød Baileys kan vist godt kandidere til titlen ‘fødselsdagskage’. I hvert fald hvis man er lige så chokoladeglad, som jeg er. Jeg har lavet fødselsdagskagen for at fejre, at Baileys fylder 40 år i dag og også for at inspirere jer til en charmerende chokolækker kage, når I skal holde fødselsdag næste gang.

Kombinationen af ballade og Baileys er genial, hvis jeg selv skal sige det. Og jeg tør godt vædde på, at den kommer til at hitte på jeres fødselsdagsbord 🙂

Chokoladekage med Baileys ganache
8-10 personer

200 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66% fra Valrhona
200 g smør
250 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel

Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag i en rund form (på ca.22 cm i diameter) foret med bagepapir i ca. 25 min ved 180 grader varmluft.
NB! Kagen skal føles lidt ubagt. Den sætter sig, da den SKAL bages en dag i forvejen. Opbevar den gerne på køl.

Baileys ganache:
250 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona
1 dl piskefløde
1 dl Baileys
lidt salt
10 g smør

Hak mælkechokoladen og kom den i en skål. Bring fløde, Baileys og salt i kog i en gryde og hæld straks over mælkechokoladen. Lad det stå i 1 minut. Rør rundt indtil konsistensen er homogen. Tilsæt smør og rør godt rundt. Stavblend gerne ganachen for at få en helt fløjlsblød konsistens (man behøver ikke). Køl ganachen ned og lad den sætte sig på køl, indtil den tykner. Smør ganachen på chokoladekagen og drys evt. med ekstra chokolade i spåner. Server straks!

chokokage3 chokokage2 Indlægget er sponsoreret. 

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Juletrøfler med chokolade og pebermynteknas
Next Post: Adventskonkurrence – vind kogebogen American Diner »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jette Rosendal skriver

    26. november 2014 kl. 08:38

    Det er vist en super lækker kage – og med en lidt fræk kombination. Det må prøves ved lejlighed 🙂
    Venlig hilsen
    Jette

  2. Annika skriver

    26. november 2014 kl. 09:05

    Mon ikke den skal prøves engang??
    Vi bruger ‘en del’ Dooley… til hjemmelavet is 😉

  3. Lotte skriver

    26. november 2014 kl. 19:40

    UuhhhhHmmmm jeg kunne godt tænke del af nytårs dessert 🙂

  4. Malene skriver

    26. november 2014 kl. 21:39

    Nøj hvor ser det dog lækkert ud! Hvis man nu ikke er helt vildd med bailey, hvad kan man så erstatte den med? Eller kan den helt udelukkes?

  5. Malene skriver

    27. november 2014 kl. 17:30

    Uh den ser godt nok lækker ud! Jeg spekulerede på, om du tror, man evt. kan erstatte baileyen med noget eller om den kan udelades? Ganachen ser jo hammerlækker ud nemlig! Jeg er nemlig ikke helt tosset med smagen 😉

  6. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2014 kl. 08:47

    Kære Jette,
    Det lyder dejligt – og det er nemlig en super lækker kage 😉
    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2014 kl. 08:48

    Kære Annika
    Det lyder som en god idé 😉
    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2014 kl. 08:48

    Kære Lotte,
    God idé at servere den som nytårsdessert 🙂
    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2014 kl. 08:49

    Kære Malene,
    Jeg synes, at den skal laves med Baileys – den har en fin og ikke overdominerende smag, når den blandes med fløde og chokolade i ganachen. Alternativt kan bruge dobbelt op på fløde og så udelade Baileys! Kh Anne

  10. Lotte skriver

    1. januar 2015 kl. 12:48

    Den blev en del af nytårs desserten – skulle hilse fra festen og sige MUMS 🙂
    Godt nytår

  11. Anette skriver

    7. januar 2015 kl. 08:29

    Skal der virkelig ikke mere end en spsk mel i kagen 🙂 ? Står og skal lave den til min fødselsdag imorgen og håber da opskriften er rigtig 🙂

  12. Anne au Chocolat skriver

    16. januar 2015 kl. 17:52

    Kære Anette,
    Jeg beklager det sene svar. Håber det gik godt med at følge opskriften 🙂
    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    16. januar 2015 kl. 17:53

    Kære Lotte,
    Det var da dejligt at høre 🙂
    Kh Anne

  14. Amanda skriver

    26. januar 2015 kl. 21:23

    den ser så lækker ud, har længe luret på den! Overvejer at lave den til min storebrors fødselsdaf- MEN tror du at man kan lave ganachen dagen i forvejen, eller bliver den så ‘for’ stiv?
    kh Amanda 🙂

  15. Nanna Nørregård-Nielsen skriver

    17. marts 2015 kl. 15:52

    Tænker at lave den som cupcake – hvor længe skal de så have i ovnen? 10-12 min? (altså en alm.cupcake form)

  16. Christina skriver

    2. april 2015 kl. 10:51

    Wauw den kage er fantastisk! Den er enhvers chokoladeelskers drøm. Mums! 😀
    Kh Christina

  17. josefine borch larsen skriver

    27. august 2015 kl. 09:36

    Kunne man lave ganachen dagen før????

  18. Anna Sofie skriver

    21. oktober 2015 kl. 17:28

    Smager den for meget af Baileys til at man kunne servere den til en familiefødselsdag. Der er et par børn +9 år, men tænker, at de måske ikke kan lide smagen?

    Med venlig hilsen Anna Sofie

  19. Karina skriver

    29. december 2016 kl. 10:00

    Denne kage er simpelhent så lækker. Jeg skal lave den som en del af nytårsdesserten. Den er et par enkelte børn, så der skal ganachen være uden Baileys. Skal jeg så bare fordoble piskefløde, eller?

    Tak for nogle skønne opskrifter 🙂

  20. Anne au Chocolat skriver

    2. januar 2017 kl. 15:27

    Kære Karina,
    Jeg har ligget syg siden 29. december og har desværre først set din besked nu.
    Håber, at du fandt en god løsning til børnene og er kommet godt ind i det nye år.
    kh Anne

  21. Michelle skriver

    28. august 2017 kl. 11:25

    Kan det passe at der kun skal bruges 1 spsk mel? Det lyder ikke af meget 🙂

  22. Anne au Chocolat skriver

    29. august 2017 kl. 09:36

    Kære Michelle,
    Yes kun 1 spsk mel 🙂

  23. Dorthe Klok skriver

    27. december 2018 kl. 19:58

    Hej
    Dette bliver nytårskagen i år!
    Kan man lave ganachen dagen før og komme den på lige inden servering?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap